Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilardo şampiyonası büyük ilgi gördü

2022 EYLÜL 3 BANT

2022 EYLÜL 3 BANT BİLARDO 2. İL KONTENJAN TURNUVASI BASIN AÇIKLAMASI

Afyonkarahisar 2022 yılı Bİlardo 3 Bant İl Kontenjan Turnuvası 2.il şampiyonası, 5-16 eylül 2022 tarihleri arasında toplam 124 sporcunun katılımı ile tamamlandı. Sandıklı, Şuhut ve Merkez ilçelerde, 4 gün süren eleme turlarının ardından başarılı olan sporcular Afyon Merkezde bulunan Mavi Dünya Bilardo Salonunda müsabakalarını gerçekleştirdiler. Bu şampiyona, Afyonkarahisar’da düzenlenen en kalabalık il şampiyonası olması nedeniyle rekor katılım olarak tarihe geçtiği belirtildi.

İstanbul 323, Ankara 225, İzmir 202, Kocaeli 152, Bursa 133 ve ardından Afyonkarahisar 124 katılımcı olacak şekilde Türkiye Geneli katılım sayısı bakımından 6.sıraya yerleşti. Turnuva ile ilgili bilgiler veren Bilardo Afyonkarahisar İl Temsilcisi Harun Yağıcı şunları söyledi:

“Bu sayılar bize Afyon’da bilardonun ne kadar sevildiğini açıkça ifade etmektedir. Bir başka sevindirici durum ise, son final turlarında izlediğimiz birbirinden çekişmeli karşılaşmalar olmuştur. Genel ortalaması 1,200 olan sporcumuzun bir üst tura geçememesi, Afyon bilardosundaki kalitenin en canlı örneği oldu. İstanbul şampiyonu olan sporcunun genel ortalaması ise 1,150. Bunun ne anlama geldiğini açıklarsak, 100 vuruşta 120 sayı alan sporcumuz tur atlayamazken, 100 vuruşta 115 sayı alan sporcu İstanbul şampiyonu oldu. Sözü fazla uzatmadan, turnuvaya katılan tüm sporculara teşekkür ediyorum. İl temsilcisi olarak göreve atandıktan sonraki 2. İl şampiyonam oldu. Çıtayı her turnuvada yükselteceğimin sözünü vermiştim. Sporcu arkadaşlarımızın da katkılarıyla bu sözümüz gerçekleşmiş oldu. Darısı 2023’teki il şampiyonalarına.”

Final maçımızı izlemeye gelen Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı KASAPOĞLU da final müsabakalarımızı izledi ve sporcularla sohbet imkanı buldu.

Afyonkarahisar’ın bilardo sporuna bakışını değerlendiren Bilardo İl Temsilcisi Harun Yağıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Afyonkarahisar olarak bilardoyu seviyoruz ve bununda ötesinde bilardo için çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye Bilardo Federasyonu teknik kurulunun (turnuvaları organize eden ve yöneten kurul) çoğunluğu Afyonkarahisarlı bilardoculardan oluşmakta. Ben hem il temsilcisiyim, hem de teknik kurul başkanıyım. Öncesinde 5 yıl teknik kurul üyeliği görevinde bulundum ve Türkiye geneli düzenlenen tüm turnuvaları yönettim. Geçtiğimiz yıl yapılan seçimler ile teknik kurul başkanlığına getirildim ve yeni bir ekip kurdum. Afyon bilardocularından Enver Mut ve Şükrü Suat Toydemir arkadaşlarımızda teknik kurul üyesi olarak görevlerini yapmaya devam etmektedirler. Onlara da özverili çalışmalarından dolayı buradan teşekkür etmek istiyorum.

Turnuvamıza geri dönersek, 2. İl şampiyonamızı Tuncay Temirkaya şampiyon olarak tamamladı. 2. Şükrü Suat Toydemir oldu. 3.lüğü ise Ahmet Özaydın ve Alaattin Çevirim paylaştı. Bu turnuva sonucunda 10 sporcumuz 3-21 Ekim 2022 tarihleri arasında Türkiye Bilardo Federasyonu Bilardo Kompleksinde (Ankara-Gölbaşı) düzenlenecek olan 2.Etap Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonasına direk olarak katılım hakkı elde ettiler. Bunun yanında 10 sporcumuzda ön elemelerde mücadele edecek ve kazananlar şampiyonaya dahil olabileceklerdir. 2.etaba katılacak olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Düzenlediğimiz turnuvalara halkımızı, bilardo severleri hem sporcu hem de izleyici olarak davet ediyorum.”

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti