Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ Parti’li Dere: Devlet çiftçiye danışmanlık yapacak

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kemal Dere, yıllardır yanlış tarım politikalarından dolayı kaderine terk edilen çiftçilerin artık yalnız olmayacaklarını ve onların sesi olmak için aday adayı olduklarını dile getirerek, “İktidarımızda tarım üretimi planlı olacak. Devlet çiftçiye danışmanlık yapacak, böylelikle tohum tarlaya düşmeden ürün maliyeti ve satışı bilinecek” dedi.

İş insanı Kemal Dere, yıllardır büyük bir özveriyle görev yaptığı tarım ve hayvancılık sektöründe var olan yanlışların düzeltilmesi için İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı olduğunu söyledi. Dere, yıllardır süregelen yanlış politikaların tarım sektörünü telafisi çok zor bir durumu getirdiğini, sadece Afyonkarahisar’da değil, Türkiye’nin iklim ve toprak varlığının çok çeşitli tarım ürünlerini daha fazla ve daha kaliteli olarak üretmeye müsait olduğunu hatırlattı.
“PEK ÇOK ÜRÜNDE DIŞA BAĞIMLI HALE GELDİK”
Dere, “Ancak uygun yetiştirme tekniklerinin yeterince yaygınlaştırılamaması; mazot, gübre, yem, ilaç gibi tarım girdilerinde dışa bağımlı olunması ve fiyatların yüksekliği ile uygulanan politikalar nedenleriyle tarımsal üretimde gerekli gelişme sağlanamamış ve pek çok üründe dışa bağımlı hale gelinmiştir. Bu durum, yakın bir zamanda tarım alanında dünyada övünen ülkelerden birisi olan Türkiye’yi gerçek anlamda muhtaç bir duruma getirmiştir. Bu Türk milletinin kesinlikle tarihi ile bağdaşmayan ve geleceğine miras bırakamayacak bir hal almıştır. Çözüm ise bizim iktidarımızdadır. Çözüm İYİ Parti’nin tarım politikalarındadır.” diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN HAK ETTİĞİ GÜZEL GÜNLERE AZ KALDIĞINA İNANIYORUM”
Yıllardır yanlış tarım politikalarından dolayı kaderine terk edilen çiftçilerin artık yalnız olmayacaklarını ve onların sesi olmak için aday adayı olduklarını dile getiren Dere, “Planlı üretim tarımın olmaz ise olmazlarındandır, bu yüzden iktidarımızda tarım üretimi planlı olacak. Devlet çiftçiye hangi ürünü e kadar ekeceği, ne kadar maliyetle ekeceği ve ne kadar fiyata satacağı konusunda danışmalık yapacak. Böylelikle tohum tarlaya düşmeden ürün maliyeti ve satışı bilinecek. Çiftçi kazanacağını önceden bilecek ve deyim yerindeyse hesabını, kitabını ona göre yapacak. Türkiye’nin hak ettiği güzel günlere az kaldığına inanıyorum.” ifadelerini kullandı. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti