Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Listelerde Merkez’i unutmayın”

Seçmen sayısının yoğun olduğu

Seçmen sayısının yoğun olduğu bölgelerde öne çıkan isimler aday listelerinde ön sıralarda değerlendirilirse hem siyasi partiler temsili hakkaniyetle sağlamış olur, hem de Afyonkarahisarlılar olarak gönül rahatlığıyla adayımıza sahip çıkabiliriz

 

Siyasi partilerin milletvekili aday listelerinin kesinleşmesine kısa bir süre kala Afyonkarahisarlı vatandaşlar siyasi parti genel merkezlerine “Afyonkarahisar Merkez’i unutmayın” çağrısında bulundu.
Gazeteniz Kocatepe vasıtasıyla taleplerinin dile getirilmesini isteyen Afyonkarahisarlı bir çokhemşehrimiz, “Seçim dönemlerinde Afyonkarahisar Merkez gerektiği kadar temsil edilemiyor.” uyarısında bulundular.
Afyonkarahisar’daki seçmen yoğunluğu bakımından Afyonkarahisar Merkez ve Merkez çevresindeki yerleşim yerlerinin ağırlık taşıdığına dikkat çeken hemşehrilerimiz görüşlerini şu şekilde dile getirdiler:
“Son dönemlerde Afyonkarahisar Merkez’in siyaset sahnesinde yeterince temsil edilemediğini görmekteyiz. Ortaya çıkan aday adayı profilleri, kulis dedikoduları, siyaset analizleri ve yapılan ön seçimlerin ardından bu dönemde de Afyonkarahisar Merkez’in milletvekili aday listelerinde yeterince yer bulamayacağından endişe ediyoruz. Afyonkarahisar’ın seçmen yapısına bakıldığında toplam seçmenin yarıdan fazlası Afyonkarahisar Merkez ve merkez çevresindeki yerleşim yerlerinde bulunmaktadır. Siyasi Partilerin genel merkezleri önlerine gelen anket sonuçları ve önseçim sonuçlarını buna göre değerlendirmelidirler. Anketlerde, önseçimlerde ve benzeri araştırmalarda seçmen sayısının yoğun olduğu bölgelerde öne çıkan isimler aday listelerinde ön sıralarda değerlendirilirse hem siyasi partiler temsili hakkaniyetle sağlamış olur, hem de Afyonkarahisarlılar olarak gönül rahatlığıyla adayımıza sahip çıkabiliriz. Köy, belde, ilçe ayrımı yapmak niyetinde değiliz ama seçmen yoğunluğun sahip olan, ilin yükünü çeken, sorunların çoğunluğuna ev sahipliği yapan bizler siyasette layıkıyla temsil edilmek istiyoruz. Merkez’in tanıdığı, benimsediği, kabul ettiği adaylar isim fark etmeksizin bulunduğu siyasi partinin listesine güç katacaktır.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti