Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP’NİN TÜRKİYE’DE İLK SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANI M. SAFFET DEVRİM ANILDI

MHP’nin ilk seçilmiş belediye

MHP’nin ilk seçilmiş belediye başkanı, Afyonkarahisarlı şair ve yazar Mehmet Saffet Devrim, Döğer Beldesi’nde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.
Anma etkinliğini, Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği (AFYAŞAD), Eskişehir Şairler Derneği (EŞDER) ve Döğer Belediye Başkanlığı ortaklaşa düzenlediler. Anma programına Eskişehir’den ve ilimizden çok sayıda şair ve yazar, Devrim’in yakınları ve sevenleri katıldı. Anma etkinliğine MHP’nin Afyonkarahisar Milletvekili adayı Yücel Genç de katıldı.
Etkinlik öncesinde Mehmet Saffet Devrim’in mezarı ziyaret edildi. AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim’den sonra dua edildi. Ardından etkinliğin yapılacağı Döğer Kervansarayına geçildi.
İstiklal Marşımızın okunması ve Saygı duruşunun yapılmasından sonra, etkinlik. Döğer Kasabasının MHP’Lİ Belediye Başkanı Mehmet Demirel’in açış konuşmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemi üzerinde AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay, EŞDER Başkanı Kenan Demirel ve MHP Milletvekili adayı Yücel Genç birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmalarda M. Saffet Devrim’in Döğer kasabasına yapmış olduğu hizmetler, şairlik ve yazarlık yönleri anlatıldı. Proğrama AFYAŞAD’lı ozan HALİT Kara ve EŞDER’li ozan Zakir Algül seslendirdikleri türkülerle renk kattılar. Proğram sonrasında katılımcılara katılım plaketi verildi.
1931 yılında Afyonkarahisar’ın Döğer Kasabasında dünyaya gelmiş olan Mehmet Saffet DEVRİM, ilimizdeki TÜRKELİ gazetesi başta olmak üzere çok sayıda gazete ve dergilerde yazılar yazmış, sadece bir belediye başkanı olarak değil aynı zamanda bir kültür adamı olarak ülkemize büyük hizmetler etmişti. Biz de merhumu rahmetle anıyoruz. Ruhu şad mekanı cennet olsun.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti