Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeniden Refah’ın kongresi 9 Ekim’de

Yeniden Refah Partisi İl

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Gufran Çetinel, 18 Eylül 2022 tarihinde partisinin Lideri Fatih Erbakan’ın katılımıyla planlayıp erteledikleri 2. olağan seçimli genel kurul toplantısının 9 Ekim 2022 Pazar günü yapılacağını açıkladı

 

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’de sarfettiği “ABD ve Avrupa’da raflar boş. Biz de raflar dolu.” sözlerini eleştirdi.
“VATANDAŞIN YÜZDE
90’I AÇLIK SINIRININ ALTINDA”
Gufran Çetinel, iktidarın 20 yıllık ekonomi politikaları sonucu vatandaşın aç kalma, borca esir olma ve işsizlik belalarıyla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Çetinel, “Gelinen noktada vatandaşın yüzde 90’a yakını yoksulluk sınırının, yüzde 45’i açlık sınırı altında yaşamak zorunda kalmıştır. Sayın Erdoğan, ABD’de bir televizyon kanalına verdiği mülakatta ‘Benim ülkemde marketlerde raflar boş değil. Vatandaş her istediğini bulabiliyor ama Amerika’da bile bugün raflar boş, Fransa’da, Almanya’da raflar boş.’ demiştir. Sayın Cumhurbaşkanım bizde raflar dolu ama cüzdanlar boş. Alım gücü olmadıktan sonra cüzdanlar dolu olsa ne olacak? Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Anadolu’yu karış karış geziyor. Vatandaş büyükşehirlerin ortasında; Kayseri’de, Gaziantep’te ‘Peynir alamıyorum’ diye önümüzü kesiyor. Bir başka vatandaş ise, ‘Çocuğum kuruyemiş istedi alamıyorum. Eti zaten unuttuk. Artık tavuk da lüks hale geldi’ diyor. Artık vatandaş için peynir, süt, meyve sebze lüks oldu.” dedi.
“25. KURULUŞ YILINDA D-8’İ İHYA EDELİM”
Kur korumalı mevduat canavarları yüzünden vatandaşın zor durumda olduğunu belirten Çetinel, “Kur korumalı mevduat hesaplarına yıllık ödenen tutar 550 milyar gibi korkunç bir rakamdır. İktidar söylemde yerli ve milli vurgusu yaptığı halde ülkenin dış politikasında olabildiğince ecnebi söylemlerde bulunmaktadır. Buna anlam veremiyoruz. Sayın Erdoğan kurtuluşu yine yanlış yerde arıyor. Yirmi yıllık iktidarları boyunca Türkiye’nin AB kapısında hiçbir sonuç alamadan bekletilmesinden herhalde ders alınmamış olacak ki, hala çözüm el kapılarında aranıyor. Türkiye, bir yanlıştan başka bir yanlışa sürüklenmek mecburiyetinde mi? Biz ne diyoruz? Gelin, bu yıl 25. kuruluş yıldönümünü kutladığımız D-8’i ihya edelim. D-8, Merhum Erbakan Hocamız tarafından Yeni Bir Dünya’nın, Adil bir Dünya’nın kurulması için atılmış somut ve resmi bir adımıdır. D-8 protokolünde yer alan ülkeler dünyanın kanıtlanmış petrol rezervlerinin yüzde 12’sine, doğalgaz rezervlerinin yüzde 22’sine sahiplerdir. Dünya deniz ticaretinin üçte ikisi D-8 ülkelerinde gerçekleşmektedir. Deniz ve boğazların kontrolünün elinde olan sekiz ülkenin meydana getirdiği D–8 topluluğunun potansiyeli hükümet tarafından maalesef yeterince değerlendirilemedi. Eğer mevcut iktidar tarafından D-8’e gereken önem verilmiş olsaydı, bugün ne Türkiye ne de İslam Âlemi bu halde olurdu. Eğer bu potansiyel değerlendirilseydi Türkiye, bugün Swap anlaşmalarının ve yıllık yüzde 8,65 dolar faiziyle alınacak dış borçların ve kredilerin peşinde yana yakıla koşmazdı. ABD Başkanı Biden’la 20 dakikalık bir baş başa görüşmek için kapılarda beklemezdik.” ifadelerini kullandı.
“2. OLAĞAN GENEL KURUL
9 EKİM 2022 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK”
Gufran Çetinel, 18 Eylül 2022 Pazar günü yapılması planlanan ve partisinin Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın katılacağı ilan edilip ertelenen seçimli genel kurul toplantısının 9 Ekim 2022 Pazar günü yapılacağını dile getirdi. Çetinel sözlerini şöyle tamamladı: “Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar 2. olağan seçimli genel kurul toplatısı için 9 Ekim 2022 Pazar tarihi Yüksek Seçim Kuruluna bildirdik. Genel kurul toplantımızı tarihe tanıklık eden Afyon Lisesi Kongre Salonunda yapacağız. Tüm halkımız davetlidir.” >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti