Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Marka olmak için herkese görev düşüyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Marka olmak için herkese görev düşüyor

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği, iki gün süren Afyonkarahisar Buluşması düzenledi. Platform’un ikinci günü bir panelin oturum
başkanlığını yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bir ilin marka olabilmesi için herkese görev düştüğünü belirtti

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği, “turizm, tanıtım, marka” konu başlıkları çerçevesinde 2012 Afyonkarahisar Buluşması düzenledi. İki gün süren toplantının birinci günü Korel Termal Otel’de, ikinci günü ise Güral Termal Otel’de gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar Buluşması’nın ikinci gününde “Afyonkarahisar Kurumsal Tanıtımları” başlıklı paneli yöneten Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bir ilin tanıtımı ve marka hâline gelmesi için herkese görev düştüğünü belirtti. Balkanlıoğlu, “Ortada, içinden pay alınan bir pasta var. Bu pastayı hepimiz büyütmek için çalışmalıyız. Ziyaretçi sayısını artırmamız gerekiyor” dedi. Balkanlıoğlu, çok gelişmiş olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri’nde sıradan bir vatandaşın Türkiye’nin yerini bilmediğini kaydederek “Bizim çalışmamızla, termal deyince Türkiye ve Afyonkarahisar gelmeli. Otellerimiz de ağırladıkları turistlerin şehri görmelerine imkan sağlamalı” diye konuştu.
DERGİNİN ARAŞTIRMASI
GERÇEĞİ YANSITMIYOR
‘Afyonkarahisar Kurumsal Tanıtımları’ konulu panele konuşmacı olarak katılan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise CNBC-E Dergisi tarafından yapılan Şehirler Araştırması’nın gerçeği yansıtmadığını savundu. Çoban, “Afyonkarahisar’ı bu sene 42. sıraya almışlar. Bu kesinlikle doğru değil. Bu çalışmaya bakıldığında, Tunceli ilk 10 il arasında. Tunceli’de bizim toprağımız, orasıyaşanılabilir kent olur mu düşüncesi yok ama Denizli, Hatay, Antep gibi iller 50. sıranın gerisindeyken, Tunceli gibi bir ilin de ilk 10 sıraya gelmesi bence ayrı bir garabet” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar’ın yaşanılabilir kentler arasında neden gerilerde gösterildiğine dair derginin yetkilileri ile bir görüşme yaptığını hatırlatan Çoban, şöyle devam etti:“Dediler ki siz deprem bölgesindesiniz. Türkiye’nin tamamı deprem bölgesi içinde. Hiç deprem olmayan yerlerde deprem olmaya başladı. Bugün Antalya ve Konya bile depremle sarsılıyor. Suç oranlarında belki Afyonkarahisar bu konu ile karşı karşıya kalabilir. Bu da zaman içinde düzelecektir. Bu derginin yaptığı araştırma gerçeği yansıtmıyor.”
Çoban, Afyonkarahisar’da bir takım çalışması yürüttüklerini, yerel yöneticiler arasında da daha önce rastlanmayan bir uyum yakaladıklarını kaydetti.
MARKA OLMUŞUZ, MARKA ŞEHİRDE SIKINTI VAR
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ise Afyonkarahisar’ın birçok ürününün marka kalitesine sahip olduğunu, ancak bu durumun şehir geneline yansıtılması gerektiğine dikkat çekti. Serteser, “Aslında biz marka olmuşuz ama marka kent olamamışız. İşimiz marka kent yapma boyutuna geldi. Allah bize yer altı yer üstü her türlü zenginliği vermiş. Sıra bunları birleştirmeye geldi. Uyum olmayan yerde hiçbir şey olmaz. Afyon böyle bir trend yakaladı. İnşallah bunu kaybetmeyiz” ifadelerine yer verdi.
İZMİR KARAYOLUNA
TİCARET-SANAYİ KAMPÜSÜ
Afyonkarahisar’ın gelişimine uygun bir hizmet binası yaptırdıklarını hatırlatan Serteser, Afyon-İzmir Karayolu’nda Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın yanı sıra İl Gümrük Müdürlüğü’nün de hizmet vereceğini aktardı. 4 ay içinde yeni hizmet binasına taşınmayı amaçladıklarını vurgulayan Serteser, “Öyle bir hizmet binası olacak ki Afyon’un turizmine Afyon’a dışarıdan gelen işadamlarına en yüksek verilerle hizmet verebilecek bir bina olacak. Orayı biz ticaret sanayi ve borsa kampusu haline getirmek istiyoruz. Kurumumuz marka, bundan asla uzak kalmayacak” dedi.
ŞEHRİN İSMİ
5 HARFTEN OLUŞMALI
Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ise çok dikkat çekici bir öneri sundu. Afyonkarahisar’ın özellikle et ürünleri konusunda önde gelen bir şehir olduğunu belirten Mühsürler, kentin isminin uzunluğundan yakındı. Mühsürler, şöyle konuştu:
“Bunu bileniniz var mı bilmiyorum. Isparta, Burdur haritada geçiyor. Afyonkarahisar, Afyon olarak geçiyor, Markalarımız 5 harf olmalı. Bu konuda eleştirirsiniz ama bugün bir ikbal markası vardır 5 harf. 6-7 harfi geçtikten sonra akılda kalıcılık düşüyor.”
Mühsürler’in bu sözleri Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun da dikkatini çekti. Balkanlıoğlu, “Biliyorsunuz alkol yasağı tartışıldı. Hatta ‘Adı Afyon olan bir şehirde alkol yasaklandı. Artık afyon kullanılacak’ gibi espriler de yapıldı”dedi.Afyonkarahisar Kurumsal Tanıtımları panelinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, üniversitenin şehrin kalkınmasında itici güç olduğuinu vurgularken Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen de kalkınma öncelikli projeleri desteklediklerini vurguladı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu da yöresel mamüllerin üretilmesi için adeta seferber olduklarına dikkat çekti. (Kocatepe)

Başkanlardan şehircilik tüyoları

Afyonkarahisar Buluşması’nın “Tarih, Yerel Yönetimler, Yerel Markalar, Turizm” başlıklı panelde konuşan
3 belediye başkanı, kendi tecrübelerini anlatırken şehirciliğin nasıl olması gerektiği konusunda ipuçları verdiler

Afyonkarahisar Gelişim Platformu’nun düzenlediği Afyonkarahisar Buluşması’non “Tarih, Yerel Yönetimler, Yerel Markalar, Turizm” başlıklı panelinde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birlik Başkanı Asım Güzelbey, hem anlattıkları hem de üslubuyla takdir topladı. Güzelbey, 2004 yılındaki seçimi kazandıktan sonra “Ne yapsak da Gaziantep’i marka şehir haline getirsek” diye düşündüklerini, bu fikrin etrafında ciddi bir tanıtım atağına geçtiklerini kaydetti.
ÇOCUKLAR İÇİN
YATIRIM YAPILMALI
Güzelbey, bu tanıtım atağının yanı sıra şehirdeki bin 500 eseri restore ettiklerini vurguladı. İyi bir şehircilik için mutlaka çocukların ilgisini çeken yatırımların yapılması gerektiğine dikkat çeken Güzelbey, “Çocuklar, anne ve babasının ellerinden tutup ‘Hadi beni şuraya götür’ diyebiliyor. Çocuklar, aileleri yönlendirebiliyor. Dolayısıyla çocuklarla ilgili yatırımın mutlaka güzel bir geri dönüşü oluyor” diye konuştu. Bu bağlamda Bilim Merkezi kurduklarını anlatan Güzelbey, şehirde tabelalardan çarşılara kadar pek çok bölgede yenileştirme çalışması yürüttüklerini vurguladı. Vatandaşın ilk aşamada bu çalışmalara karşı çıktığını anlatan Güzelbey, “Biz seçim için değil yeni nesil için bu çalışmaları yürüttük. Tepki gösteren vatandaşlarımıza da bu durumu anlattık. Şehir güzelleştiğinde oyunuz zaten artıyor” şeklinde konuştu. Afyonkarahisar için hafif raylı sistem kurulmasını öneren Güzelbey, “Hafif raylı sistemin çok masraflı bir yatırım olduğu düşünülür. Oysa öyle değildir. Bu sistem, şehre güzellik katar. Afyonkarahisar’da da ulaşım toplu taşıma yoğunluklu olarak gerçekleştirilmeli” dedi.
HEM ELEŞTİRİ HEM ÖVGÜ
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise konuşmasında Afyonkarahisar’ı hem eleştirdi, hem övdü. Ünver, “Afyon’u, ikinci Mevlevihane’nin burada olduğunu söyleyerek tanımazsınız. Asıl Mevlevihane Konya’da. Konya ise buraya 300 kilometre uzakta. Eğer ben Mevlevi isem ve tüm Mevlevihaneleri geziyorsam, Afyon’daki Mevlevihane’yi o zaman gezerim. Buradaki Mevlevihane elbette çok değerli. O değer, Afyon’un turizminin bir parçası olmalı” diye konuştu.
Afyonkarahisar’da böyle bir toplantının yapılmasının önemli olduğuna dikkat çeken Ünver, “Demek ki Afyonkarahisar, bir eksiğin bulunduğunu görmüş. O eksikliği gidermek için böyle bir toplantı yapmış. Bu güzel bir olay” ifadelerini kullandı. Ünver, marka şehir olmak isteniyorsa şehirde dilenciliğin olmaması gerektiğini vurgulayarak “Ayrıca şehir içinde at ya binicilik için ya da fayton gezisi için yer almalı. At arabası olarak tanımlanan arabalar, şehir içinde olmamalı” dedi.
Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özlap de Afyonkarahisar’da üretilen Kızılay Maden Suları’nın üzerinde kenti simgeleyecek bir logo ya da tasarımın olması gerektiğini vurguladı. Özalp, marka şehir olmak isteyen kentlerin kadınları da çalışma hayatına çekmesi zorunluluğunun altını çizdi. (Kocatepe)

Markalar ve basın mensupları buluştu

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği’nin düzenlediği Afyonkarahisar Buluşması’nın ilk günkü Korel Termal Otel’de yapıldı

Afyonkarahisar Buluşması’nın Korel Termal Otel’deki toplantısının açış konuşmasını Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği Başkanı Önder Çelik yaptı. Çelik, “Bu kentin bir gücü var ve biz o gücü harekete geçirmek istiyoruz” dedi. Çelik’in konuşmasının ardından Prof. Dr. İbrahim Demirkan’ın yönettiği “Afyonkarahisar Yerel Marka Hikayeleri” başlıklı panel düzenlendi. Panelde Altınay Şekerleme adına İrfan Altınay, Danet adına Recep Uluçay, Cumhuriyet Sucukları adına Bora Temur, İkbal Lokantası adına Sedat Patlar, Mirimoğlu Helva adına İsmail Özbay, Rafet Usta adına Rafet Özpınar başarı hikayelerini anlattı. Müze Müdür Yardımcısı Ahmet İlaslı da Afyonkarahisar’daki ilk Sivil Toplum Kuruluşu’nun hikayesini anlattı.
GAZETECİLERİN FİKRİ SORULDU
Afyonkarahisar Buluşması’nın “Yerel Medyanın Marka Vizyonu ve Turizm İlişkileri” başlıklı panelini Doç. Dr. İsmail Nakilcioğlu yönetti. Paneldeki gazetecilerin en tecrübelisi olan Türkeli Gazetesi Yazarı Galip Leblebicioğlu, Kocatepe’nin Afyonkarahisar için çok önemli bir marka olduğunu vurguladı. Leblebicioğlu, “Bayramların kutlama şekli değişiyor. İsterseniz ‘Değiştiriliyor’ deyin. Benim isteğim şudur: Zafer Haftamız, halkın yoğun katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlansın” dedi.
Yerel Haber Ajansı İmtiyaz Sahibi Sait Karaduman, Afyonkarahisar’ın markalaşma sürecine basın kuruluşlarının da destek vereceğini kaydetti. Karaduman, “En küçük bir olayda bile basın kuruluşlarına bilgi vermekten kaçınıldığını düşünüyoruz. Bunu aşmamız gerekir. Medya, bir aynadır. Aynada iyiyi gören de, kötüyü gören de kendi yansımasıyla karşıb karşıyadır” dedi.
Kocatepe Gazetiesi muhabiri Murat Arısoy ise bir şehrin aynı anda birçok üründe marka olamayacağını, bir marka veya kavram üzerinde yoğunlaşılması gerektiğini vurguladı. Kanal 3 Haber Müdürü Ata Gündüz Kurşun ile Afyonhaber.com Genel Koordinatörü Ömer Mazi’nin de konuşma yaptığı paneli yöneten Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, alaylı ve mektepli bir kişi olarak habercilerin çektikleri zorlukları bildiğini, bu bağlamda gazetecilere haber anlamında destek olunması gerektiğinin altını çizdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti