Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mascabal fırınında Türk seramiği – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Mascabal fırınında Türk seramiği

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğr. Grv. Salih Veysel Özel, Güney Kore’nin geleneksel Mascabal fırınında seramik pişirdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğr. Grv. Salih Veysel Özel, Güney Kore’nin Wanju kentinde düzenlenen “International Wanju Macsabal Wood Firing Symposium–Uluslararası Wanju Macsabal Odun Pişirim Sempozyumu”na davetli sanatçı olarak katıldı. Türkiye’yi temsilen AKÜ Öğr. Grv. Salih Veysel Özel ile birlikte sempozyuma 10 sanatçı daha katıldı. 13 farklı ülkeden 50 seramik sanatçısının katıldığı sempozyum süresince sanatçılar, ürettikleri eserlerini Güney Kore’ye özgü olan Macsabal fırınında pişirdiler; çeşitli atölye çalışmaları ile yerel halkla buluştular.
SERGİ DE AÇILDI
Öğr. Grv. Özel, 3 adet seramik eserini sempozyum kapsamında Wanju kentinde düzenlenen 2 ayrı sergide sanatseverlerle buluşturdu. Bir eserini Wanju Belediyesi Seramik Koleksiyonu!na bağışlayan sanatçı Özel, 5 eserini de Uluslararası Macsabal Müzesi’ne bağışladı. Yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür belgesi takdim edildi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti