Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Memleketinizin kıymetini bilin” – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri
"Memleketinizin kıymetini bilin"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’daki temasları çerçevesinde Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti. Bakan Eroğlu, burada yaptığı basın toplantısında Afyonkarahisar’a yapılan yatırımlara dikkat çekerek, şehrin büyük bir gelişim ivmesi kazandığını söyledi. Bakan Eroğlu, “Doğa Koruma ve Milli Parklar ataga kalktı. Afyon’da cennet gibi mekanlar var. Memleketinizin kıymetini bilin. Memleketimizin kıymetini bilelim. Master planı hazırladık. Burada hem tabiat var hem tarih var hem de termal var. Paris’teki beş yıldızlı otellerle bizimkileri kıyaslarsak onlara 3 yıldız bile vermem. Buradaki oteller 7 yıldızlı” dedi.
KURBANINI BURADA KES,
BAYRAMI BURADA GEÇİR
Kurban Bayramı ile ilgili bir proje geliştirdiklerini kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, “Buradan gelip geçen yolculara diyeceğiz ki ‘Gel bayramı burda geçir. Kurbanını burada kes’. Böyle bir projemiz var. Valilik bu gelen turistlere turistik yerleri gezdirme imkanını sağlayacak. Allah nasip ederse 2019 yılında hızlı tren Afyonkarahisar’a gelecek. İzmir bağlantısının ardından Konya ve İstanbul bağlantıları olacak. Afyonkarahisar demiryollarının kesiştiği kavşak bir il olacak” şeklinde konuştu.
KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
ÇOK GELİŞTİ
Afyonkarahisar’ın eğitim alanında da önemli mesafeler kat ettiğine dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Eğitimde çok büyük mesafe kat ettik. Derslik başına yirmi öğrencinin altına düştü. Afyonkarahisar mutlulukta bana göre birinci ama ikinci olarak açıklandı. Afyon Kocatepe Üniversitesi çok gelişti. Afyon’a ikinci bir üniversite gerekebilir” dedi.
BARAJLARDA SU
SIKINTISI YOK
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Eroğlu, “Şu anda Türkiye’de içme suyu temin ettiğimiz 90 tane büyük baraj var. Göletleri saymıyorum. Bu barajlarda doluluk oranı yüzde 52. Gayet iyi. Herhangi bir problem yok. Gediz Havzasında bir su azlığı var. Ama oraya da inşallah yağmur geliyor. Sulama maksatlı barajlarda ise şu anda 235 tane barajda hesap ettik. Buralarda da doluluk oranı yüzde 52,9, yüzde 53. Yine bir problem yok Allah’a şükür. Enerji maksatlı barajlarda ise bütün havzalarda teker, teker bunu hesap ettik. Önümüzdeki hafta DSİ, Meteoroloji, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Su Enstitüsü ile toplantı yapacağız. Türkiye’deki sulama barajları ve sulama ihtiyacı ile ilgili herhangi bir sıkıntı var mı, yok mu, onu kontrol edeceğiz. Ayrıca enerji maksatlı 115 büyük baraj var. Bunlarda da doluluk oranı yüzde 52 civarında” ifadelerini kullandı.
İTHAL ÜRÜNLER İÇİN
EYLEM PLANI HAZIR
Eroğlu, medyada “iğde ağaçlarının ithal edildiği” yönündeki haberler hakkındaki soruyu da şöyle cevapladı:
“Geçmişte orman teşkilatımız sadece ormanlık alanda çalışırdı. Onların diktikleri genellikle çam, sedir, kara çam gibi iğne yapraklı ağaçlardı. Ceviz, badem, zeytin gibi meyve ağaçları ile alakamız yoktu. 2011 yılında orman teşkilatının yapısını değiştirdik. Daha önce sadece ormanlık alanda çalışırken, dışarıda hiçbir faaliyeti yokken, bütün Türkiye’de, hatta gönül coğrafyamızda faaliyet edebilir hale getirdik. Bu çerçevede şunu düşündük; ‘ceviz, badem, bir takım çok satılan ürünler ithal ediliyor’. Zamanında kereste için kullanılacak diye bütün cevizler kesilmiş. Bunun için 35 tane eylem planı hazırladık. Ceviz, badem, kestane gibi… Son zamanlarda aşağı yukarı ithal edilen bütün ürünler için eylem planı hazırladık. Bunları dikiyoruz. Mesala bir köyün, orman köyünün yanında ormanlık alan varsa orayı arkadaşlar ayırıyor, parselliyor, ne dikilecekse, badem mi bölgesine toprağına göre değişiyor. Ne dikilecekse dikiyoruz, parselliyoruz, eşit bir şekilde vatandaşı çağırıyoruz kura çekiyoruz.” >> Murat ARISOY’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti