Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Memurum” dedi dolandırdı

Kendisini kamu görevlisi olarak

Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak birçok dolandırıcılık olayı
gerçekleştiren ve bu suçlardan aranan şahıs Dinar’da yakalandı

 

Yalnız yaşayan 70 yaşındaki kadını telefon yoluyla dolandırmaya çalışan azılı dolandırıcı Dinar’da yakalandı.
Dinar ilçe merkezinde yalnız yaşayan 70 yaşındaki A.I isimli kadını ev telefonundan arayan bir kişi kendisinin astsubay olduğunu, yanında savcı ile birlikte olduğunu belirterek, “Bir kadın senin bilgilerini kullanıyor. Sorun yaşamaman için ziynet eşyalarını ve paralarını kapıya gelecek olan kişiye teslim etmesini” söyledi. Dolandırıcı, A.I. isimli kadına kapıya gelecek kişinin parola olarak “Bayrak” kelimesini kullanacağını söyledi. Kapıya gelen şahıs A.I isimli kadına, bazı fotoğraflar gösterdikten sonra ayrıca telefonla görüşmeye devam ederken, telefondaki şahsın kendisine bazı isimler ve telefon numaralar yazdırdığını, yazılı olan kâğıtları yarın gelip alacağını söyledi.
Dolandırıcı telefonla konuşmaya devam ederken A.I. isimli kadın ikametinde bulunan “2 adet 15’er gram burma bilezik, 1 adet yarım altın, 1 adet çeyrek altın, 3 çift altın küpe, 4-5 adet altın yonca şeklinde broş, 5-6 adet altın yüzük ve 2900 TL nakit para”yı kapıya gelen şahsa verdi. Telefonda kendisini savcı olarak şahıs “Bankada paran var mı? Varsa o parayı da çekip bize vermelisin” dedi.D olandırıcının kurbanı olan A.I. parayı çekmeye çalıştığı esnada banka hesaplarını kontrol eden yeğeni hesap hareketlerinden olayı fark edince A.I.’yı uyardı. Böylece durumun farkına varan A.I. olayı polise bildirdi.
Olayın ertesi günü sabah saatlerinde tekrar A.I’yı arayan kişiler A.I.’nın bankadan çektiği parasını almak için A.I.’nın evine geleceklerini söyleyince A.I. tekrar polise haber verdi. Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı sivil ekipler evin çevresinde önlem alarak dolandırıcıları beklemeye başladılar. Dolandırıcı olduğundan şüphelenilen şahıs telefon ile konuşur vaziyette apartman içerisine girip daire kapısını çaldığı esnada görevli ekipler tarafından yakalandı. 38 yaşında olan ve Şanlıurfa Birecik nüfusuna kayıtlı dolandırıcı İ.P.’nin kendisini Kamu görevlisi olarak tanıtarak daha önceden de dolandırıcılık suçlarından arandığı tespit edildi. İ.P. mahkemeye sevk edilirken, olayla ilişkisi bulunan diğer şahısların tespiti için çalışmalar devam ediyor.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti