Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP hayır deseydi yüzde 30’u geçemezlerdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)
MHP hayır deseydi yüzde 30’u geçemezlerdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Karagöz ve yönetim kurulu üyeleri Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt ve Kocatepe çalışanlarını ziyaret etti. Ziyarette MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz’ün yanı sıra; parti yöneticileri Bekir Özerdem, Osman Gürışık, Av. İsmail Aydoğuş, Osman Türk, Murat Gökçimen, Burhanettin Buğa, Özgür Sepin, Halil Kocaşaban ve Doğan Şimşek hazır bulundu.
İYİ BİR SÜREÇ YAŞANDI
Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt, MHP İl Yönetim Kurulu Üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, 30 Mart tarihi itibariyle MHP’de ilçe kongre sürecinin başladığını dile getirdi. Genellikle tek bir yönetim kurulu listesi çıkarmaya çalıştıklarını söyleyen Karagöz; “Tek liste çıkmayacak olan yerlerde listeler birleştirilmeye çalışıldı. Sultandağı, Bolvadin, Sandıklı’da, Şuhut’ta çift liste çıktı. Diğer ilçelerde listelerin tamamı birleştirildi. Bu atmosferde arkadaşları ikiye bölmeye gerek yok. Düzgün, kaliteli tek bir listeye yöneldik. Hocalar ilçesinde biraz sert bir süreç yaşadık. Orada da tek liste oldu. Velhasıl iyi bir ilçe kongre süreci yaşandı” dedi.
KONGRELER
YÜZLEŞMEYİ SAĞLADI
Sandıklı MHP İlçe kongresinde yaklaşık 237 adet oy kullanıldığı örneğini veren Mehmet Karagöz, en az gittikleri yere on kişi ile katıldıklarını MHP Milletvekili Mehmet Parsak’ın da ilçe kongrelerine katıldığını söyledi. Merkez İlçe kongresine de tek liste ile gidildiğini, kullanılan oy oranının 170 olduğunu kaydeden Karagöz; “İlçelerimiz de ve Merkez İlçemizde kaliteli kongre süreci yaşandı. Kaliteli olmasının yanında birleştirici, artı birbirimizle yüzleşme imkânı bulduğumuz kongreleri yaşadık. Daha önce imza veren vermeyen, 16 Nisan referandumunda evet diyen de hayır diyen de vardı. Onlarla bir araya gelip birbirimizi anlama, tartma fırsatını bulduk. Birbirimizin düşüncelerini aldık. Kongrelerde milletvekilimiz genel politikadan, referandumdan konuşurken ben de teşkilat meselelerinden konuştum.” diye konuştu.
“KUCAKLAŞACAK
ORTAM BIRAKILMALI”
16 Nisan referandumunda tercih ne olursa olsun 17 Nisan sabahı itibariyle kucaklaşacak bir ortam bırakılması gerektiğini vurgulayan Karagöz; “16 Nisan’da evet diyen de hayır diyen de oldu. Ama 17 Nisan sabahı itibariyle kucaklaşacak ortam bırakmak lazımdı. Evet diyen arkadaşımız vatan haini, hayır diyen arkadaşımız bilmem neci işlerine girmemek lazımdı. Maddenin birine takılmıştır ya da belli bir şeyi beğenmeyip hayır demiştir. Olabilir, bunlar geldi geçti. Teşkilatımızın büyük bir çoğunluğu ilk anda belki hayır diyenler olsa da sonrasında konuştukça, maddeler tanınca, maddeler tek tek tartışılınca bunlar aşıldı. Lider, teşkilat, doktrin diyen arkadaşlarımızın tamamı genel merkezimizin yanında oldu” şeklinde konuştu.
FİLM 2007’DE KOPTU
“Türkiye’ye saldırmak için önce MHP’ye saldırmak lazım” diyen Karagöz şöyle konuştu: “Türkiye’ye saldırılar vardı. Türkiye’ye saldırmak için önce MHP’ye saldırmak lazım. MHP’ye Genel Başkan yarışı ile ilgili imza kampanyaları başlatılarak saldırılmaya başlandı. 15 Temmuz’da asıl saldırının sebebinin ne olduğu görüldü. MHP kendi kendine düşmeden Türk Devletini, Türk Milletini kimse bölemez. Sonrasında niyetler belli oldu. Devlet Bey ülkenin bekası için referandum çalışmalarını başlattı. Anayasa geldi. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanını vatandaş mı seçsin meclis mi seçsin diye bir kaos doğmuştu. 2007 yılında Cumhurbaşkanını halk seçsin deyince orada film koptu. Cumhurbaşkanını halk seçiyor,  Başbakanı halk seçiyor. Peki, hangisi devleti yönetecek? Biri yüzde 19’da seçilip devlet yönetebiliyor. 1999 yılı seçimlerinde DSP bizden az küsuratla fazla oy aldığından Başbakanlığı almıştı. Öbür tarafta yüzde 50’yi aşan oyla Cumhurbaşkanı seçiliyor. En azından Cumhurbaşkanına yasal çerçeve çizilmiş oldu. Arkadaşlarımıza referandum da evet ya da hayır deseler de bunların hepsinin gelip geçtiğini söyledik. 16 Nisan’dan sonra tekrar birbirimizle kucaklaşacağız dedik”
HAKARET OLURSA
NASIL KUCAKLAŞILIR?
MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, bundan sonra teşkilatın kendi meselelerine bakacaklarını söyledi. MHP’nin Cumhurbaşkanlığını, Milletvekilliklerini, Belediye Başkanlıklarını nasıl alacağına bakması gerektiğini savunan Karagöz şunları söyledi: “Sosyal medyada birbirimizin aleyhinde çok sert yazılar yazıldı. Bazı arkadaşlarımız belli aktörler ve birilerinin gazıyla hareket ettiler. Onların lafının altında yorumlar yazdılar. Ya da Genel Başkanı ve birbirimize hakarete varan yazılar paylaşıldı. MHP Genel Başkanına, yöneticilerine, Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına veya Belde Başkanlarına karşı hakaretler olursa yarın nasıl kucaklaşacağız? Bugünkü Genel Başkana hakaret edenler yarın kendi istedikleri Genel Başkan olduğunda da hakarete yol açmış olacaklar. Kurumsal kimliği korumaya mecburuz. Birbirimizle anlaşma imkânı da doğdu kongrelerde.”
ALLAH HERŞEYİ İNCE
ÇİZGİDE AYARLADI
Referandumda evet tercihi kullanılmasında MHP’nin çok büyük katkı sunduğunun altını çizen Karagöz sözlerine şöyle devam etti: “Referandumda evet denilmesinde MHP’nin katkısı büyüktür. Bazılarının ifade ettiği gibi MHP hayır demedi. Ankara’yı, İstanbul’u, Antep’i, Balıkesir’i, Denizli’yi gördük. AKP’nin büyük şehir belediyelerini kazandığı yerlerdeki durumunu gördük. Oralarda çöküş var. MHP’den hiç kimse evet oyu vermese 51,4 oranındaki evet oyunu nereden aldı? Allah her şeyi ince bir çizgi de ayarladı.  Eğer referandum da yüzde 60’a varan bir oy alınsa idi bu seferde, ‘İşte MHP vermedi. Biz kendimiz aldık’ diyerek bundan çok daha rahat ve başıboş şekilde hareket edeceklerdi. CHP de yüzde 49 oyu ‘Ben aldım” diye lanse ediyor. MHP ile AKP’nin anlaşmasını hazmedemeyenler AKP’yi Kürt seçmenle birlikte hareket etme noktasına çekmek istedi. Tekrar AKP’yi açılım ya da Kürtçülük sürecine doğru çekme çalışmaları vardı. Televizyon programlarının bir çoğunda MHP’den ayrılmasıyla alakalı yazılı yorumlar paylaşıldı. Bu da tutmadı. Cumhurbaşkanı da Başbakan da o gaza gelmedi. Eğer o tongaya düşülmüş olsaydı tekrar AKP’yi 7 Haziran 2015 öncesine çekeceklerdi. Ondan sonra tekrar çözüm süreci denilecekti. Çözüm sürecinde mahalleler, ilçeler yok edildi”
21 MAYIS’TA İL
 KONGRESİ YAPILACAK
21 Mayıs Pazar Günü MHP Afyonkarahisar Başkanlığının genel kurul toplantısının yapılacağını belirten Karagöz şu ifadeleri kullandı: “İnşallah 21 Mayıs Pazar günü il kongremizi yapacağız. İnşallah Uydukent’te Derya Düğün Salonu’nda kongremizi yapacağız. İl kongremizin yapılmasıyla Afyon’daki yarış nihayetlenecek. Ben adayım. Şu ana kadar bize ulaşan bir bilgi yok ama tabi bu süreye kadar başka aday da çıkabilir. İnşallah seçilerek görevimize devam edeceğiz.”
“BİZE TEK OY ÇIKMAYAN YERLERE EVET İÇİN GİTTİK”
Afyon özelinde 16 Nisan referandumunda AK Parti cephesinde Cumhuriyet tarihinin en büyük oranda oyunun alındığı yönündeki yorumları değerlendiren Karagöz; “Yüzde 65 oranında Afyon’da evet oyu çıkması bir partiye en büyük verilen oy denilirken, MHP cephesi evet oyu vermedi vurgusu ısrarla yapılıyor. Bazı basın mensubu arkadaşlar beni oy kullanırken görmüşler. Perdenin arkasından nasıl görüldüğünü bilmiyorum. Ama ben evet derken tabanıma hayır mı dedirteceğim. Böyle bir şey yok. Gittiğimiz her yerde evet tercihi ile ilgili gerekeni yaptık. Evet, tercihinde bulunacaklarını açıklayanlara sosyal medyada saldırıldı. Teşkilatımızın geneline yakını evet oyu verdi. Bunu bizzat kendim de gördüm. Bize de bire bir evet ya da hayır tercihinde kullanacaklarını arkadaşlarımız rahatça söylediler. Parti hizmet binamızın açılışında konuştum. Bir tane oy almadığımız köylere tekraren giderek evet oyu istedik. Parti meselesi olmayan bir konuda hayır tercihinde bulunan partililerimize gücenmeyeceğimizi söyledim. Belki de Türkiye’de benden başka böyle bir konuşma yapan olmamıştır. Asıl olan teşkilatta beraberliktir. Genel Başkanın ve teşkilatın aldığı kararın arkasında gitmek esastır” ifadelerini kullandı.
“EVET’İ KENDİLERİNE
YONTANLAR BAKSIN”
Afyonkarahisar genelinde MHP’nin hemen geneline yakınının 16 Nisan referandumun da evet oyu kullandığını vurgulayan Karagöz, bunu rahatça ifade edebileceğini söyledi. Evet, firesini herkesin takdirine bıraktığını aktaran Karagöz; “HDP’li olup evet tercihinde bulunan var. CHP’li olup da evet diyen var. AK Partili olup hayır diyen de var. Afyon özelinde AK Partili yöneticiler yüzde 65 oranında alınan evet oyunu kendilerine yontuyorlarsa bence çok büyük bir yanlışlık içerisindeler. Duruma iyice bir baksınlar”
“AKP’LİLER EVET HAYIR DA
KENDİLERİNE BAKSIN”
“Türkiye sathı mahallinde eğer MHP hayır propagandası yürütse referandum sonucu ne olurdu?” sorusuna “Eğer MHP hayır deseydi referandum da yüzde 30’u geçemezlerdi” cevabını veren Karagöz şu ifadeleri kullandı: “AKP’lilerin de, vatandaşların da birçoğu ‘Devlet Bey evet diyorsa bir sebebi vardır’ diyerek propaganda yaptılar. Buna inanarak evet diyen çok insan oldu. Lider, teşkilat, doktrin MHP olarak bizi bağlar. Ama Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, ‘Hadi bize güvenmiyorsunuz, Devlet Beye de mi güvenmiyorsunuz?’ diyordu. Devlet Bey referans oldu. AKP’lilerin birçoğu da Devlet Bey’e güvenerek ‘O evet diyorsa bir sebebi vardır’ dedi. AKP’li olup hayır diyenler olduğu gibi AKP’li yetkili olup da hayır diyenlerde var. Bunu ben çok iyi biliyorum. Şu anda yetkili mercilerde olup FETÖ’den bir şekilde akrabalarından birileri alınanlar hep hayır dedi. AKP’liler kimin evet hayır dediği noktasında önce kendilerine baksınlar”
SIRTTAN HANÇERLEYENLERE
FIRSAT YOK
MHP’nin bundan sonra izleyeceği süreci anlatan Mehmet Karagöz, 21 Mayıs tarihinde partisinin Afyon da dâhil 41 tane il kongresini tamamlayacağını söyledi. MHP’nin bundan sonra huzur içinde ülke gündemine yönelik politikalar yapacağını belirten Karagöz; “MHP’nin kendi içindeki iç mücadele 21 Mayıs tarihi itibariyle bitmiş olacak. 18 Mart 2018 tarihinde de genel merkezin kongresi yapılacak. Sonrasında kendi içimizdeki hareketler ya da MHP’nin ileriye doğru hareketlerini kesecek hamlelerin tamamı bitmiş olacak. Biz içimizde birbirimizle mi uğraşalım, sırtımızda hançer mi var ona mı bakalım? Yoksa ülkeye mi bakalım? Sırtımızdaki hançerlerin tamamı 18 Mart 2018 tarihinde temizlenmiş olacak. Teşkilatını hançerlememiş olanlarla bir şekilde çalışacağız. Ama aksini yapanlarda bundan sonra kolay kolay fırsat bulamayacak. Fırsat vermeyeceğiz. Bizim artık iç meselelerimizi bırakıp ülkeyi kurtaracak hareketlere bakmamız lazım. Ülkenin zor süreçten geçmesinin ana nedeni MHP’ye yapılan saldırılardır.” dedi. >> Burcu Aydın’ın haberi.

 

 

Delegeler bir ve eşittir

 

MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, delegelik sürecinde yaşanan tartışmalara açıklık getirdi. Karagöz, tüm delegelerin statü ve kariyeri ne olursa olsun teşkilatta bir olduğunu belirtti

 

MHP’nin Afyonkarahisar merkezde 1200 tane üyesi olduğunu kaydeden Karagöz; “İlçe delege sınırı kanunen 400 ile sınırlıdır. 800 arkadaşımız delege olamadı. 400 arkadaşımız delege oldu. Bunlar seçimle gelen delegelerdir. Temizlik işlerinde çalışan arkadaşlarımız bizim için teşkilatta birdir, en tavanda olan bilmem ne işadamı da bizim için birdir. Teşkilatta biri üstün diğeri altta gibi bir durum yok. Kimi arkadaşlarımız bu işe 35 yılı aşkın zaman vermiş. Kimileri ise daha yeni gelmiş. Sonuçta birilerinin seçilmesi, birilerinin seçilmemesi gerekiyordu. Sayısal durum bunu gerektiriyordu. Delege Başkanın askeridir, başkan da komutan. Başkan bir yere giderken, delege başka yere giderse bir sonuç alınabilir mi? Böyle değerlendirmek gerekir” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti