Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mısırlıoğlu: Sanayi sitesinde kiracılar zor durumda

İYİ Parti Afyonkarahisar İl

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, 2. Küçük Sanayi Sitesi yönetiminin kiracıları zor durumda bıraktığını, afakî kira artışı olduğunu belirtti.

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar 2. Küçük Sanayi Sitesi’nde esnafların zor duruma olduğunu dile getirdi.
“ESNAF EKONOMİNİN BEL KEMİĞİDİR”
Muhammet Mısırlıoğlu konu hakkında yaptığı açıklmada şunları kaydetti: “Türkiye’de büyük bir ekonomik buhran yaşanırken, esnaflar ayakta durmakta zorlanırken ne yazık ki büyük balıklar küçük balıkları yemeye devam ediyor. Konut kiralarında yaşanan sorunlar bir türlü çözülemezken, ev sahibi-kiracı kavgaları git gide büyürken şimdi de esnaflarımızın fahiş kira artışlarıyla zor duruma düşürüldüğünü öğrendik. Sözleşmeye göre sanayi yönetimi kiralara yıllık bazda TEFE – TÜFE oranında zam yapması gerekirken alınan bir ek kararla 6 ayda yüzde 100 zam yapmıştır. Esnafın yüküne yük katan bu kararla 150 esnaf adeta çalışamayacak duruma getirilmiştir. İktidardan başlayıp ne yazık ki ülkenin geneline yayılan bu bencil tutum, toplumun alt tabakasını güçsüzleştirirken bazı kesimlerin de gücüne güç katmasını kolaylaştırıyor. Bir ülkede sanayi esnafı, ekonominin bel kemiğidir. Sabahtan akşama kadar kışın soğukta, yazın sıcakta canını düşüne takarak çalışan emekçi kardeşlerimizin arkasında duracağız. Ekonomi düzelecekse üreticiyle, çiftçiyle, sanayiciyle düzelecek. Onların işine ket vurmak yerine sırtındaki yükü hafifletmeliyiz ki üretip ekonomiye katkı sağlayabilsinler. ‘yaptım oldu’ zihniyetiyle, bencilce tutumla alınan yanlış kararlar büyük ekonomik sıkıntılar doğuracaktır.”
“BİZ HER ZAMAN ESNAFIN YANINDAYIZ”
Mısırlıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Sanayi esnafının düşürüldüğü bu zor durum yalnızca küçük esnaf sorunu olarak düşünülmemelidir. Bu sorun ne yazık ki daha büyük sıkıntıları da beraberinde getirecektir. Ekonomi çarkının dişlilerinden birisi bozulursa çark düzgün dönmez. Bugün çalışamayacak duruma gelmiş bir sanayi esnafı demek ekonomik açıdan büyük kayıp demektir. Kiralarına yapılan sözleşmeye aykırı zamlar neticesinde beklenmedik giderleri oluşan esnaflar istemeyerek de olsa ortaya koydukları ürün ve hizmetlere zam yapacaklar. Alınan bu yanlış karar, vatandaşın da cebine zarar olarak yansıyacak. Birbiri ile ilintili olan bu süreçte bireysel çıkarlar gözetilerek alınan yanlış kararlar ne yazık ki üreticiden tüketiciye yansımaktadır. Yöneticilerin at gözlüklerini çıkarıp geniş bir perspektifte tüm koşulları değerlendirerek bazı kararları alması gerekmektedir. Bizler yalnızca seçim zamanı değil her zaman esnafımızın yanındayız. Onların sorunlarını, uğradıkları haksızlıkları dile getirmek bizim en temel görevlerimizdendir. Şunu biliyoruz ki; haksızlıklar karşısında susan, dilsiz şeytandır.” >> Dilek ÇETİNKAYA’nın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti