Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mobbing ve taciz iddiası – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Mobbing ve taciz iddiası

İş-Kur’un 22 çalışanı ortak dilekçe ile Kurum Müdürü ve 2 çalışanı Valilik Makamı’na şikayet etti. Şikayetçi personel Kurum’da mobbing (psikolojik baskı) ve cinsel taciz uygulandığını iddia etti. Soruşturma sürüyor.

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nde görevli personelin, mobbing (psikolojik taciz) ve sözlü cinsel taciz iddiasıyla Valilik’e verdikleri dilekçe Afyonkarahisar;’da günün konusu oldu.
Aralarında bayanların da bulunduğu 22 Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü personeli, kendilerine sözlü cinsel tacizde bulunulduğu ve mobbinge (psikolojik taciz) maruz kaldıkları iddiasıyla Afyonkarahisar Valiliği’ne şikayette bulundular. Kurum müdürü, şef ve bir memur hakkında yapılan şikayetleri inceleyen Afyonkarahisar Valiliği şikayetlerle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma başlatılmasının ardından iki memurun açığa alındıkları bildirildi.
Edinilen bilgiye göre soruşturma kapsamında mobbing ve sözlü tacizin bir yıldan fazla süredir sürdüğü belirtilince soruşturmayı yürüten yetkililer kurumda çalışan tüm personelin ifadelerine başvurdu. 22 personelin şikayetçi olduğu kurum müdürü E.Ü.’nün haricinde şikayetlere konu olan memurlar C.K ve M.K. soruşturma bitene kadar açığa alındı.
Valilik Makamı’na verilen şikayet dilekçesinde kurum müdürü E.Ü.’nün yaklaşık bir yıldır personele baskı uyguladığı, çalışanları odasına çağırarak, “Bu kurumun müdürü de benim. Horozu da benim. Efesi de benim. Sözleşmeniz benim elimde. İstediğim zaman fesh ederim ayağınızı denk alın.” şeklinde tehdit ettiği belirtildi.
Ayrıca kurumda çalışan bayan memurlar mobbing ve taciz olaylarına maruz kaldıklarını belirterek C.K. ve M.K. isimli çalışanlardan şikayetçi oldular. C.K. ve M. K. isimli çalışanlar hakkındaki iddialarda da “Kurumda sürekli cinsel içerikli sözlü tacizde bulunuyorlar. Birkaç bayan arkadaşımıza ‘Ne ateşli bayanlarsınız’ dediklerini duyduk. Bizi ve diğer personeli sık sık ‘Biz Bakan Veysel Eroğlu’nun hemşehrisiyiz, siyasi bağlantılarımız var’ diyerek sindirmeye çalışıyorlar. Kurum içinde argo, küfürlü ve belden aşağı muhabbet ederek, vatandaş ve çalışanların bu durumdan rahatsız olmalarına şahidiz.” iddialarına yer verildi.
Ayrıca soruşturmaya konu olan şikayette şu iddialara da yer verildiği öğrenildi:
1,5 yıldır kurumdaki hiçbir personele harcırah ve yolluk verilmediği, saatlik ve yıllık izinlerin müdür E.Ü., ve çalışan C.K. tarafından keyfi olarak hiçbir gerekçe göstermeksizin kaldırıldığı, C.K. ve M.K.’nın mesai saatlerini dikkate almayarak 1,5-2 saat önceden mesaiden çıkıp gittikleri, müdürün iş ve meslek danışmanı memurlara araç, harcırah, kurum telefonunu vermeyip diğer servisteki memurlara vererek ayrımcılık yaptığı, kurum müdürü ve diğer iki yönetici tarafından sürekli azarlamada bulunulduğu, küçük düşürücü ifadelere yer verildiği iddialarına yer verildi.
Vali Yardımcısı Sebahattin Yücel tarafından konuyla ilgili hazırlanan ayrıntılı raporun Vali İrfan Balkanlıoğlu izinden döner dönmez onayına sunulacağı belirtildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti