Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nefes nefese son maç DSİ’nin: 93-94

Türkiye Basketbol Ligi’nde son
Nefes nefese son maç DSİ’nin: 93-94

Türkiye Basketbol Ligi’nde son hafta mücadelesine çıkan Afyon Belediyespor basketbol takımı evinde Ankara DSİ’yi konuk etti. Maça hızlı başlayan Ankara DSİ, üç çeyreği üstün bir şekilde geçti. Son çeyrekte bastıran Afyon Belediye direnci kırarak öne geçmeyi ve farkı 5’e çıkarmayı başardı. Ardından kalan sürede yaşanan çekişmeyi Ankara DSİ 93-94 kazandı.
Aynı anda oynanan TED Ankara ile Antalyaspor arasındaki maç ta Ankara DSİ için önemliydi. DSİ kaybedince ligden düşebilirdi. Ankara DSİ deplasmanda Afyon Belediye’yi 94-93 yenerek TED maçının sonucunu beklemeden ligde kalmayı garantiledi.
Karşılıklı sayılarla başlayan karşılaşmanın ilk 4 dakikası 11-11 eşitlikle geçildi. Mutlu ve Sykes’ın sayılarıyla ritmi artıran DSİ, periyot sonunda oyunu lehine çevirdi ve ilk çeyreği 22-29 önde kapattı.
Cevher’in skorer oyunuyla maça ortak olmaya çalışan Afyon, rakibinin hızını kesemeyince farkı da eritemedi ve Ankara DSİ ilk yarıyı 47-55 önde tamamlandı.
Üçüncü çeyreğe üçlüklerle başlayan DSİ 3 dakika içinde farkı 14’e çıkarırken skoru da 54-68’e getirdi. İbrahim ve Hadi ile sayılar üreten Keçiler ekibi, farkı azaltamadı ve final periyoduna 68-80’lik skorla girildi.
Son çeyreğe Hadi ve Cevher ile fırtına gibi giren Afyon 6 dakika kala 82-81 öne geçti. Son 1 dakika 28 saniyeye 5 sayı geride giren DSİ, Sykes’tan gelen 7 sayıyla 13.7 saniye kala 93-94 öne geçti. Pullen son topu değerlendiremeyince maçtan galip ayrılan DSİ oldu.

 

Play-Off’ta ilk rakip İstanbulspor

 

Türkiye Basketbol Ligi’nin tamamlanmasının ardından Türk Telekom üst lige terfi etti. Türk Telekom’dan sonra üst lige terfi edecek olan diğer takım ise Play-Off ile belirlenecek. Afyon Belediyespor ise Play-Off ilk turda İstanbulspor Beylikdüzü ile eşleşti

 

Afyon Belediyespor’un mücadele ettiği Türkiye Basketbol Ligi’nden Süper Lige Türk Telekom şampiyon olarak çıktı. Türk Telekom’dan sonra ikinciden dokuzuncu sıraya kadar yer alan takımlar Play-Off’ta eşleşecek. 2-9, 3-8, 4-7, 5-6. sırada yer alan takımlar eşleşecek. Afyon Belediyespor üçüncü sırada yer aldığı için 8. sırada yer alan İstanbulspor Beylikdüzü ile eşleşti. Bu eşleşme sonrasında Afyon Belediyespor ilk maçını İstanbul Beylikdüzü’nü konuk edeceği maça 4 Mayıs’ta evinde çıkacak. Afyon Belediyespor’un İstanbul Beylikdüzü’nü geçmesi halinde ise Selçuklu Belediyespor ile Bandırma Kırmızı kazananı ile eşleşecek.

 

Tunca’ya teşekkür plaketi

 

Afyon Belediyespor ile Ankara DSİ arasında oynanan karşılaşma öncesinde rakip oyuncu Orçun Tunca’ya plaket verildi. Geçen sezon Afyon Belediyespor formasını giyen, iki sene üst üste kaptan olarak görev yapan Gökhan Orçun Tunca’ya, Afyon Belediyespor Kulüp Başkanı Hüseyin Çetinbaş plaket taktim etti.

 

Mutlu’nun durumu iyi

 

Ankara DSİ takımında forma giyen Mutlu Demir, Afyon Belediyespor’a konuk oldukları maçın son çeyreğinde yere yığıldı ve herkesi korkuttu. Yapılan ilk müdahalede bilincinin kapalı olduğu anlaşılan Mutlu’nun, önce sağlık ekipleri tarafından bilincinin açılması sağlandı. Ardından bilincinin açılmasıyla hastaneye götürülen tecrübeli oyuncu Demir, yapılan tetkikler sonrasında takımı ile Ankara’ya döndü.
“MAÇ NE OLDU”
Maçın heyecanı ve yorgunluğu ile yere yığılan Mutlu Demir, ambulansa bindirilirken yanındakilere maçın skorunu öğrenmek için “Maç ne oldu” sorusunu yöneltmesi bilincinin yerine geldiğini gösterdi.

 

“Herkesin aklı Play-Off’ta”

 

Ankara DSİ’ye evinde mağlup oldukları maçı değerlendiren Afyon Belediyespor Koçu Can Sevim, herkesin aklının Play-Off’ta
olduğu için maça konsantre olamadığına dikkat çekti

 

Son anda 93-94 mağlup oldukları Ankara DSİ maçı sonrası değerlendirme yapan Afyon Belediyespor Koçu Can Sevim, “Özellikle maçın başında konsantre olmakta çok zorlandık. Herkesin aklı Play-Off’larda, oraya hazırlık yapıyoruz. Herkes oraya kendisini saklamaya çalıştı. Son periyot kendimizi bulduk diyebilirim. Kendimiz gibi oynadığımız bir çeyrek var, oda son çeyrek oldu. Bu noktada maçı kazanabileceğimiz noktaya getirdik. Ancak maçın sonunda Sykes’ın çok zor atışı ile maçı kaybettik. Bizim için önemli olan artık Play-Off maçlarıdır. Play-Off’lardaki yerimiz belli, artık rakibimizi bekliyoruz. Kim gelirse gelsin 2-0 ile geçip sonrasında da 3-0 ile lige çıkacağız” dedi.
“RİSKE ETMEK İSTEMEDİK”
Jamelle Hagins’in neden kadroda olmadığı sorusuna cevap veren Koç Sevim, “Hagins’in hafif bir sakatlığı vardı. Riske girmek istemedik. Play-Off müsabakalarına daha sağlıklı girmesi için böyle bir karar aldık” dedi.

 

“Hangi rakibin geldiği önemli değil”

Afyon Belediyespor’un Amerikalı oyuncusu Jacob Pullen, rakibin kim olduğunun önemli olmadığını çıkıp kazanmak istediklerini aktardı 

 

Maçın sonrasında değerlendirme yapan Afyon Belediyespor’un Amerikalı oyuncusu Jacob Pullen, “Maçın başında çok kötü oynayarak başladık. Rakip takımın çok ihtiyacı olduğu için mücadele etti. Ancak dördüncü çeyrekte çok iyi oynayarak geri dönüş yaşadık. Sykes çok zor bir şut çıkardı, çok iyi oynadı. Bizim için bu karşılaşma Play-Off maçı öncesi son hazırlığımız oldu. Çok iyi bir kadromuz var, Play-Off müsabakaları gerçekten çok sert geçecektir. Biz çıkıp tüm maçları domine etmemiz gerekiyor. Bizim için hangi rakibin geldiği hiç önemli değil, çıkıp mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

Meriç: Şanssızlık yakamızı bırakmadı

 

Düşme potasından Afyon Belediyespor’u
yenerek uzaklaşan Ankara DSİ Koçu Timuçin Meriç yaptığı değerlendirmede şanssızlıkların yakalarını bırakmadığına dikkat çekti

 

Meriç, “Öncelikle maça çıkmadan önce ben tüm oyuncularıma skor ne olursa ne olsun hepsiyle gurur duyduğumu söylemiştim. Çok uzun zamandır iyi basketbol oynayıp kötü maçlar kaybediyorduk. Buralarda kesinlikle olmaması gereken bir takımız. Ama bu sene şanssızlıklar bir türlü yakamızı bırakmadı. Ben tüm oyuncularıma gösterdikleri güzel performans için çok teşekkür ediyorum. Hepsinin alınlarından öpüyorum. Ligde kalmayı başardık, artık bundan sonra alnımızın akıyla yönetime takımımızı teslim edeceğiz. Gerisine onlar karar verecekler” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti