Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O Öğretmene Hem Kınama Hem Yer Değiştirme

Atatürk İlkokulu’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaşanan olayla ilgili Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan soruşturma tamamlandı.

Atatürk İlkokulu'nda 29 Ekim

Afyonkarahisar merkez Atatürk İlkokulu’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için hazırlanan gösteride 23 kişilik sınıfta, dikkat eksikliği olduğu gerekçesi ile bir öğrencinin gösteri grubundan çıkarılıp köşede ayrı tutulması sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuştu.  Olay ülke gündemine geniş yer bulurken, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da soruşturma başlatılmıştı.

GEREKLİ DİKKAT VE ÖZEN GÖSTERİLMEMİŞ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk İlkokulu sınıf öğretmeni Ş.Ş. hakkında yapılan soruşturma neticesinde şu karara varıldı: “İlgili öğretmenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında gerekli dikkat ve özeni göstermeyerek, kutlamalar için okula gelen M.E.D. adlı öğrenciyi gösteriye katmadığı ve kenarda beklettiği anlaşılmıştır.  Öğretmen hakkında 657 Devlet Memurları Kanununun 125. Maddesi gereğince “Kınama” cezası ile cezalandırılması kanaatine varılmıştır. Ayrıca; olayın ulusal ve yerel basında geniş yer bulması, öğrencinin bu okulda devam edecek olması, aileyle tekrar karşı karşıya gelme durumunda oluşabilecek olumsuz durumları önlemek, öğretmenin güvenliğini, saygınlığını korumak adına öğretmenin görev yerinin il merkezinde branşına uygun başka bir okulla değiştirilmesi uygun görülmüştür.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti