Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Obezite merkezinin azimli hastaları belgelendirildi

Bu haberin fotoğrafı yok
Obezite merkezinin azimli hastaları belgelendirildi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi K Blok’ta hizmet veren ve 3. yılını dolduran obezite merkezinin normal kilolarına dönerek mevcut kilolarını koruyan hastalarına üstün başarı belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Şişmanlığın kilo fazlasının bir hastalık olduğu ve pek çok hastalığa davetiye çıkaran bir pozisyon olduğunu hatırlatan Fizyoloji Uzmanı Dr. Lüfti Akgün, fazla kiloları vermek kadar ideal kiloyu korumanın da önemli olduğu mesajını verdi
Gayretli çalışmalar sürüyor
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi (ADH) Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran, K Blok’ta hizmet veren Obezite Merkezi’nin kilo vererek mevcut kilosunu koruma azmi gösteren hastalara verilen başarı belgesi töreninde konuştu. Başhekim Duran, Obezite Kliniği’nin iki yıldır hizmet verdiğini belirterek Fizyoloji Uzmanı Dr. Lüfti Akgün ve ekibinin ciddi bir çalışma içerisinde bulunduklarını söyledi. Bu çalışmalar neticesinde yılda yaklaşık 12 bin hastaya ulaşıldığını ifade Başhekim Op. Dr. Mehmet Duran, Fizyoloji Uzmanı Dr. Lüfti Akgün’ün şu anda aylık bin 6 yüz hastasının bulunduğunu günlük ve poliklinik bazında bu sayının 50-80 arasında değiştiğini ifade etti. Çalışmanın bir ekip işi olduğunu vurgulayan Başhekim Duran; “Burada hemşire, diyetisyen ve fiz-yoloji uzmanı arkadaşlarımızın gayretli çalışması sonucunda ortaya çıkan bir çalışma. Yirminci yüzyılda obez diye nitelendirdiğimiz hastalık denilmektedir. Müdahale ettiği bir çalışma grubu var. Bu anlamda da arkadaşımız gerçekten çok başarılı. Başarı belgesi almaya hak kazanan dört hastamız kilolarını koruyarak arkadaşımızın belli bir kiloya eriştirdiği kişi grubudur. Hekim arkadaşımızın ideali bu sayı ve grubu artırmaktır. Zaten bizim buradaki çalışma grubumuzun temel felsefesi de budur.”dedi. Başhekim Op. Dr. Mehmet Duran, fazla kilolarını vererek normal kilolarını koruyan hastaları tebrik etti.
Kiloyu korumak
vermekten zor
Fizyoloji Uzmanı Dr. Lüfti Akgün, ADH Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran’a obezite kliniğine verdiği katkı ve desteklerden dolayı teşekkür etti. Merkeze gelerek tedavi olan hastalara da teşekkür eden Dr. Akgün, hastaların büyük fedakarlık göstererek kontrollerini aksatmadıklarını ifade etti. Klinikte görev yapan hemşirelere de teşekkür eden Fizyoloji Uzmanı Dr. Lüfti Akgün şöyle konuştu: “Bir çok insan değişik yöntemleri deneyerek kilo verirler. Bu kilo verme süreci içeriside defalarca geri alır ve verirler. Bir süre sonra artık aldıkları kiloyu veremez hale gelirler. Bizim burada klinikte yapmış olduğumuz hizmette sağlıklı ve güvenli bir şekilde kilo verdikten sonra ömür boyu bu kiloyu koruyabilmek. Prensibimiz budur. Sıkı kriterler göz önünde bulundurarak hastalarımız yaklaşık olarak ortalama 10 ay ile bir yıl arasında kilo verme işlemini bitirdiler. Şu anda yaklaşık üç ay ve en uzun 1,5 yıldır kilo korumayı başarı ile devam eden hastalarımızı üstün başarı belgesi ile onurlandırdık. Üstün başarı belgesi vermede ki amaç kilo vermek ve korumanın üstün bir başarıya bağlı olduğunu göstermektir. Kilo vermeyi başaran insanların tekrar kilo almaya başladıklarını gözlemliyoruz. Ben 15 yıllık hekimim 6 yıldır bu işle uğraşıyorum etrafımda kilo veren insan görmedim. Nadiren görülecek insanları takdir etmek lazım. Biz bu hastalarımızı hem takdir hem de taklit ediyoruz.” Hastalara üstün başarı belgelerinin verilmesiyle tören son buldu. Nedret Yılmaz 86 kilodan 51 kiloya, Nilüfer Yüksel 103 kilodan 65 kiloya, Beyhan Şahin 88 kilodan 62 kiloya ve Zehra Nida Koçak 54 kilodan 46 kiloya düştü. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti