Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenciler Miraç Camii’ne hayran kaldı

Yüksel Varlı İlköğretim Kurumunun
Öğrenciler Miraç Camii’ne hayran kaldı

Yüksel Varlı İlköğretim Kurumunun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Hacer Genç ile Abdullah Abay’ın nezaretinde iki ayrı sınıfın öğrencileri Miraç Camii’ni ziyaret etti.
HEDEF CAMİİLERİN
 SAHİPLENİLMESİ
Ziyaretçilere Miraç Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Kalaycı, Kanlıca Mahallesi Muhtarı Dernek Başkan Yardımcısı Ahmet Karaali eşlik ederek bilgi verdiler. Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmeni Abdullah Abay, öğrencilerin camii hassasiyeti kazanmaları noktasında bu tür ziyaretlerde bulunduklarını, hedeflerinin çocukların, gençlerin camiileri sahiplenmeleri olduğunu söyledi. Okul öğretmenlerinden Hacer Genç ise öğrencilerin camii atmosferinde bulunmalarını önemsediklerini dersi pratiğe dökerek etkin öğrenmeyi amaçladıklarını kaydetti.
CAMİİ DE HİZMET GENİŞ
Miraç Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Kalaycı, öğrenciler ve gençler başta olmak üzere tüm şehir halkına camiiyi tanıtmak istediklerini söyledi. Kalaycı, camiinin işlevi hakkında bilgi verdi. Kadın ve erkek yerleri olmak üzere son derece geniş, ferah bir yapıya sahip olan cami ihtişamı ile dikkat çekerken Kalaycı şunları söyledi: “Camimiz bünyesinde olan kültür merkezinde Kur’an Kursumuz, dikiş nakış kursumuz ile mahalle ve çevre sakinlerinin kişisel gelişimlerine ciddi katkı sağlanıyor. Çok amaçlı salonumuzda mevlüt, düğün, nişan törenleri için belli bir ücret karşılığı talep edilen hizmet verilmektedir. Bu salonun kapasitesi 150 kişidir. Aşçımız vasıtası ile yemekler hazırlanmaktadır. Görüntüleme sistemi ile 24 saat camiimiz ve çevresi kontrol altındadır.”
İBADETLE
TOPLUMSAL
 HİZMETLER İÇ İÇE
Afyonkarahisar’da camii anlamında en kompleks yapının Miraç Camii olduğunu dile getiren Kanlıca Mahallesi Muhtarı Dernek Başkan Yardımcısı Ahmet Karaali şöyle konuştu: “Miraç Camiin de zamanın ihtiyaçları gözetilerek bu anlamda modern bir anlayışla ibadetle toplumsal hizmetin iç içe geçmiştir. Bu anlamda örnek bir yapıdır. Başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere her yaştan insanlarımızın camiilerimize sahip çıkmaları gerekmektedir. Ziyaretleri nedeniyle değerli öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”
>> Burcu AYDIN’ın özel haberi haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti