Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenciler TCDD’yi tanıyor

TCDD 7. Bölge Müdürlüğü

TCDD 7. Bölge Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında ilköğretim öğrencilerine “Demiryolu Tanıtım Gezisi” düzenleniyor

 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen gezi kapsamında öğrencilere demiryollarını tanıttıklarını belirterek, “TCDD 7.Bölge Müdürlüğü Gar, Müze, Gar sahası ziyaretleri ve Müselles hattında kısa tren yolculuğu için İlimizdeki Okul Müdürlüklerinden gelengezi talepleri Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol dâhilinde hafta içi gerçekleştirilmektedir. Geziye katılan okul öğrencileri öğretmen ve öğrenci velileri nezaretinde Ali Çetinkaya Gar girişinde TCDD görevlileri tarafından karşılanmakta ve sınıf seviyesine göre gerekli Gar tanıtımı yapılarak bekleme salonu, bilet gişeleri, peron engelli ve yaklaşım çizgileri vs gar içinde yer alan Demiryolu Müzesi gezdirilmektedir. Müze gezisi sonrasında öğrenci grubu yolcu peronuna alınarak hazır bekleyen yolcu vagonuna, trene biniş kuralları anlatılarak vagon içi tanıtımı yapılmakta ve öğrencilere müselles hattında kısa tren yolculuğu deneyimi kazandırılmaktadır. Kısa tren yolculuğu sonrası öğrenci grubu yolcu vagonundan perona gerekli iniş kuralları anlatılarak tekrar Ali Çetinkaya Gar yolcu peronuna güvenli olarak inişleri sağlanmaktadır. Öğrenciler Gar sahası otantik mekânlarda, Vagon Kafe Kır Bahçesinde dinlenip eğlenmektedir.” dedi.
Gezi sonrası öğrencileri makamında ağırlayan Bölge Müdürü Adem Sivri, öğrencilere demiryollarının faaliyetleri ve projelerini anlatarak soruları cevaplandırdı. Sivri, bu tür gezilerle öğrencilerin ulaşım aracı olarak tren yolculuğu deneyimi gerçekleştirdiklerini bu yanın sıra demiryollarını tanıma ve demiryolu kurallarını erken yaşta öğrenmelerinin sağladığını sözlerine ekledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti