Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okumak isteyene malzeme bol – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Okumak isteyene malzeme bol

Kitap ve okuma kültürünün her geçen gün azaldığı günümüzde tamı tamına 90 bin materyale sahip olan Afyonkarahisar Gedikahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi bilgi açıklarına hizmet vermeyi sürdürüyor

4 bine yakın üyesi bulunan ve 90 bine yakın basılı materyali ile adeta bir kültür vahası olan Gedik ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi Afyonkarahisar için büyük önem taşıyor. Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi’ne bağlı olarak hizmet veren Gezici Kütüphane ise taşıdığı yaklaşık 5 bin kitap ile bilgi ve okuma hizmetini vatandaşların ayağına götürüyor. Afyonkarahisar’ın 17 ilçesini haftanın 3 ggünü ziyaret eden Gezici Kütaphane gittiği yerlerde vatandaşların ilgisini de görüyor.
Yaz aylarında insanların tatil moduna girmesiyle birlikte okuyucu kitlesinde azalma yaşanan Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi’nde kış aylarında daha verimli zaman geçiriliyor. Çağımızın büyük nimeti olan internet her ne kadar kütüphanelerin genel okuyucu kitlesini etkilemiş gibi görülse de kağıtla, ciltle, kitapla haşır neşir olarak bilgiye ulaşmaya çalışanların sayısında yeniden artış trendi gözleniyor.
Fiziksel imkanlar olarak da yenilenen Afyonkarahisar Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi geçtiğimiz aylarda 523 bin lirayık bir bütçeyle adeta baştan yaratıldı. Depreme karşı güçlü bir hale getirilen Kütüphane binası merdivenlerinden kapılarına, elektrik tesisatından boyasına kadar yenilendi.
Gedik ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi’ne üye olarak kaydolan her kişi burada bulunan yaklaşık 90 bin materyalden ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Kütaphaneye kayıt olmak isteyen bir kişinin ise eğer öğrenci ise okul kimliğiyle birlikte okul öğrencisi olduğunu gsöteren bir belge sunması gerekiyor. Üye olan kişilere üye kartı eviriliyor. Üye kartı ile vatandaş bir yıl boyunca kütüphaneden alınabilen tüm materyalleri alabiliyor ve fayda sağlayabiliyor. Üye olurken ya da üyelikten sonra herhangibir ücret ödenmesi söz konusu değil. Ödünç olarak alınan kitapların ödünç alma süresi 15 gün. Üyeler 15 gün dolduğu an kitapları geri iade etmek zorundalar. Üyemiz eğer 15 gün içersin de kitabı bitiremediyse telefonla ya da bizzat giderek ek süre isteyebilir.
Gedik ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi’ndeki bunca kitabın büyük bir kısmını bağış kitaplar oluşturuyor. Vatandaşlar evlerinde bulunan atıl kitapları Kütüphane’ye bağışlayarak toplumun hizmetine sunuyorlar. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı da her yıl belirli sayıda kitabı yeniliyor. Bakanlık zaman zaman kitap alınması için Kütüphane’ye ödenek de gönderiyor.
Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi’ndeki bir başka hhizmet de internet salonu. 25 bilgisayar ile vatandaşlara ücretsiz internet hizmeti veren bu bölüm çocukların internet cafe köşelerinde bilgi avına çıkmasını önlemeyi amaçlıyor. (Esra Küçükkurt’un haberi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti