Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Olgun: Emekli sadaka istemiyor, sadece hakkını istiyor

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun; “Seçim öncesi verilen sözlerini yerine getirmeyen iktidar, emeklileri de yüzüstü bırakmıştır” dedi.

Emeklilerimizi enflasyon altında ezdirmeyeceğiz diyenlerin, yine yalan söylediğini ifade eden Milletvekili Olgun, emekli maaşlarında yapılan zammın, vatandaşın cebine girmeden fazlasıyla alındığına dikkat çekti.

“ZAMLARLA ÜLKE UÇUŞA GEÇTİ”

Ben ekonomistim diyenlerin ülke ekonomisini altüst ettiğini ifade eden İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, emeklilere verilecek her maaş zammının, hibe değil bir hak olduğunu söyledi. Olgun; “21 yıldır iktidarda olan AK Parti hükümeti, yaptığı yanlışların faturasını vatandaşa ödetmeye devam ediyor. Halkına yalan söyleyen, halkıyla dalga geçen böyle bir hükümet tarihte görülmemiştir. Böyle adaletsiz bir hükümet bugüne kadar görülmemiştir. Seçim öncesi söyledikleri yalanların tek tek ortaya çıkmasıyla uçuşa geçtik. Tabi bu uçuk zamlarla oldu. İğneden ipliğe gelen zamları kontrol altına alamayan iktidar, emekliye verilen maaşları kontrol altına almayı başardı. Emekliyi bu ülkenin üstünde yük gibi gören zihniyet unutmasın ki; Yıllarca prim ödeyen ve emekli maaşını hak eden insanlarımızdır. Emekli sadaka istemiyor sadece hakkını istiyor” diye konuştu.

“YANDAŞLARA VERİLEN İMTİYAZLARI UNUTMADIK”

Devletin temelinin adalet olduğuna dikkat çeken Olgun, AK Parti hükümetinin devleti temelinden sarstığına dikkat çekti. Olgun; “Bu hükümetin yandaşlarına verdiği imtiyazlarını unutmadık. Kendi yandaşlarına gelince vermekten çekinmeyen AK Parti hükümeti, emekliye gelince türlü bahaneler uyduruyor. Bir de çıkıp utanmadan ‘Emekliye verdiğimiz sözü tuttuk’ diyebiliyorlar. Bunu söylerken bile yalan söylemeye devam ediyorlar. Hükümet, yandaş firmaların milyarlarca vergilerini bir kalemde silerken, emekliyi enflasyon altında inip inim inletiyor. Hükümet yandaşlarına milyarları peşkeş çekerken, çiftçiyi, hayvancılıkla uğraşan insanlarımızı, çalışanlarımızı inim inim inletiyorlar. Önüne geçemedikleri enflasyon, maaş artışlarını vatandaşın cebine girmeden erittiğini biliyoruz. Bu yanlış politikalardan biran önce dönülmesi gerekir. Ben ekonomistim demekle ekonomi düzelmiyor” diye konuştu.

“IMF’Yİ KOVDUK DİYENLER ARAPLARA SARILDI”

AK Parti hükumetinin sadece yurtiçindeki yandaşlarına imtiyaz vermediğini ifade eden Milletvekili Olgun, Araplara verilen imtiyazların ise kimsenin bilmediğini söyleyen Olgun: IMF’ye borcumuzu ödedik, IMF bizden borç istedi diyenler, Körgez ülkelerinin kapısından ayrılmıyor. 3-5 Milyar dolar daha nasıl alırız diye kapı kapı dolaşıyorlar. IMF proje karşılığında paranın nereye harcandığını incelemesinden dolayı, parayı nereye harcadığını sormayanların kapısında dolanan hükümet, bu ülkelere nasıl bir imtiyaz verdiğini ise kimse bilmiyor. Bu ülkenin çıkışının tek noktası üretimdir. Borç almakla hiç kimse bir yere varamaz. Borçla verilen tavizler önümüzdeki günlerde bu ülkenin başına yeni belalar açacaktır. Bu Arap sevdasından biran önce vazgeçilmeli, ülkede üretim yolları biran önce açılmalıdır.” dedi.

“BULUNAN DOĞALGAZ VE PETROL NE OLDU?”

AK Parti hükümetinin 21 yıllık iktidarında 21 kez doğalgaz, petrol ve kömür rezervlerini bulduğunu ancak bir türlü bu rezervleri görünmediğini belirten Olgun: “2004 yerel seçimleri öncesinde, ülkeye 20 yıl yetecek kadar 70 milyar dolarlık kömür bulduk! 2007 genel seçimi öncesinde, ülkenin neredeyse her yerinden doğalgaz çıktı! 2009 yerel seçimleri öncesinde ‘Türkiye’ye 40 yıl yetecek kadar’ petrol bulduk. Petrol ve doğalgaz yetmedi, 2010’daki referandum öncesinde ülkenin neresini kazarsak altın madenine rastladık. Son seçimlerde yine doğalgaz ve petrol bulduk. Ama kasada emekliye verecek para yok. Hâlâ yalan siyasetine devam ediyorlar. Madem bu kadar maden bulduk, madem maden zenginiyiz, nerede bu doğalgaz, nerede bu petrol, nerede bu kömür ve altınlar” şeklinde konuştu. >> Dilek ÇETİNKAYA’nın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti