Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ortak paydamız Kızılay

29 Ekim-4 Kasım Kızılay

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında İmaret Camii’nden Zafer Meydanı’na kadar düzenlenen yürüyüşe tüm siyasi ve sivil toplum kuruluşlarından katılım sağladı

 

Kızılay Haftası nedeniyle, Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanlığı tarafından farkındalık oluşturmak için yürüyüş gerçekleştirildi. Geniş katılımla gerçekleşen yürüyüş “Kanın Acil Değil Sürekli İhtiyaç” teması ile düzenlendi. Tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinden katılım sağlanan yürüyüşte birlik ve beraberliğe dikkat çekildi.
Kızılay Haftası nedeniyle İmaret Camii önünde buluşan Kızılay gönüllüleri Zafer Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe Afyonkarahisar Milletvekilleri başta olmak üzere Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, siyasi parti il başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kızılay Gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.
“KAN VERMEK HAYAT KURTARMAKLA EŞ DEĞER”
Zafer Meydanı’nda sona eren yürüyüş sonrası konuşmalara geçildi. Kan bağışına dikkat çekilmesi gerektiğini belirten Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatih Okyar, “Gerçekten çok güzel bir program oldu. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Ülkemizin ihtiyacı olduğu ortak bir noktada buluştuk. 151 yıldır dünyanın her yerinde ve ülke içerisinde her türlü acı, gözyaşı, savaş sonrası sıkıntılar da halkımızın yaralarını, insanların yaralarını saran Kızılayımız için buradayız. Kan vermek, hayat kurtarmak ile eşdeğerdir. Ülkemizde binlerce insan trafik kazaları veya çeşitli nedenlerle kan bulamadığından hayatını kaybediyor. O nedenle bizim kan bağışına çok daha fazla dikkat çekmemiz ve önemini her yıl daha fazla artarak belirtmemiz gerekiyor.” dedi.
“NEREDE BİR AFET OLSA İLK GİDEN KIZILAY OLUYOR”
Türk Kızılay Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Murat Ellialtı ise, “Kızılay ülkemizin modernleşme sürecinde 151 yaşında iyilik çınarımızdır. 82 milyon vatandaşımız ile Kızılaycıyız.” ifadesine yer verdi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İyilik Çınarı olan, Türkiye’nin yegâne temsilcisi Kızılay’ın kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Nerede bir afet olsa ilk önce giden Türk Kızılay’ı oluyor.” şeklinde konuştu.
“KIZILAY’I ADALETLE YARINLARA TAŞIMAMIZ GEREKİYOR”
Kızılay’ın adaletle, hakkaniyetle ve liyakatle yarınlara taşınması gerektiğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, “Kızılay ülkemizin en köklü kuruluşlarından biri. Milletimizin kötü gününde yanında olan bir kuruluş. Dolayısı ile bu kuruluşa hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Adaletle hakkaniyetle ve liyakatle yarınlara taşımamız gerekiyor.” diye konuştu.
“KIZILAY AFETZEDELERİN ACISINI HAFİFLETİYOR”
Kızılay’ın bir çok durumda hazır olduğuna dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Kızılay 151 yıldır yaraları saran ve dertlere derman olan bir kuruluş. Kuruluşundan bu yana afete hazırlık ve afetlerde halkın gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmalar yürüten Kızılay, ulusal ve uluslararası planda bütün bu çalışmalarıyla saygınlık kazandı. Kızılay yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde, felaketzedelerin acılarına ortak olup yerleşim sistemleri, battaniye, giyim eşyası, gıda maddesi, sıcak yemek, sağlık yardımı yaparak afetzedelerin acısını hafifletiyor.” dedi.
“KIZILAY TÜRKİYE’Yİ HER ALANDA TEMSİL EDİYOR”
Kızılay’ın Türkiye’yi her alanda temsil ettiğini belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, “1868’te Osmanlı’nın yaralı ve hasta askerlerine yardım teşkilatı olarak kurulmuş Sultan Abdülaziz Han döneminden bugüne kadar aralıksız hizmet eden Kızılay birçok savaşta ve afette vatandaşların yaralarını sarmak için yer almıştır. Kızılay sadece Türkiye’de değil Dünya’nın birçok ülkesinde yaraları sarması nedeniyle Türkiye’nin Türkiye’den büyük olduğunu gittiği her yerde göstermiştir.” dedi.
Konuşmaların ardından program katılımcıların kan bağışında bulunması ile sona erdi.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti