Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Özel Girne Koleji global bir okul”

Özel Girne Koleji Kurumsal

Özel Girne Koleji Kurumsal Gelişim ve Denetim Direktörü Ahmet Tuncay Yapıcı, farklarının global bir okul olmak olduğunu söyledi. Yapıcı, sloganın “Dünya insanı yetiştiriyoruz” olduğunu açıkladı

Girne Amerikan Üniversitesi kuruluşu olan Özel Afyon Girne Koleji yetkililerince düzenlenen tanışma toplantısı DoubleTree By Hilton Afyon’da dün sabah gerçekleştirildi.

“İLK TOPLANTI TANIŞMA AMAÇLI”
Özel Afyon Girne Koleji Kurucusu Murat Şensoy, basın mensuplarıyla tanışma amacıyla düzenledikleri toplantı katılımcılarına teşekkür etti. İlk etapta ki amaçlarının tanışma olduğunu belirten Murat Şensoy, ilerleyen günlerde Özel Afyon Girne Kolejini tanıtacak geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.


“AFYON’A GÜÇLÜ DESTEK GÜÇLÜ KADRO”
Özel Afyon Girne Koleji Genele Koordinatörü Bahadır Oğuz, 2020-2021 öğretim yılı itibariyle Afyonkarahisar eğitimine katkı sağlama amacıyla bu alanda hizmet vereceklerini söyledi. Oğuz, “Asıl önemli olan eğitimdir. Bizler Afyonkarahisar eğitimine bir nebze katkı verirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz. Özel Afyon Girne Koleji Girne Uluslar arası Amerikan Üniversitesinin bir kuruluşu olup Türkiye genelinde 2019 yılından itibaren çeşitli illerimizde şubelerini açmaktadır. O illerden bir tanesi de Afyonkarahisar’dır. Girne Amerikan Üniversitesinin güçlü desteğiyle, kurduğumuz güçlü eğitim kadrosuyla ilimizde eğitim alanında yeni farklılıklar yaratmayı amaçlamaktayız. Bu alanda üniversitemizin bize desteği tamdır. Kurucumuz Murat Şensoy’un da ifade ettiği gibi bu toplantı bir tanıtım toplantısı değil sadece basın mensuplarıyla tanışma amaçlı bir toplantıdır. İnşallah lansmanımızı geniş katılımlı bir şekilde yapacağız. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.


“GENİŞ BİR LANSMAN TOPLANTISI PLANLANIYOR”
Girne Koleji Kurumsal Gelişim ve Denetim Direktörü Ahmet Tuncay Yapıcı tanışma toplantısına gösterilen yoğun katılımın kendilerini memnun ettiğini söyledi. Türkiye çapında yapılan kurumları geliştirme ve denetleme görevi olduğunu açıklayan Yapıcı, “Bu tanışma toplantısı aynı zamanda Özel Afyon Girne Koleji açılışının bir ilanıdır. Genel anlamda lansmanımızı büyük çapta hem üniversitenin hem de genel merkezimizde ki ilgili birimlerin katılımıyla önümüzde ki günlerde yapacağız. Lansman tarihimiz de ilan edilecektir. Tanışma toplantımızda okulumuz hakkında kısaca bilgilendirme yapmak istiyorum. Bilindiği üzere Girne Koleji Kıbrıs’ta ki üniversitenin bir kuruluşu olarak Türkiye de yeni yapılanıyor.” diye konuştu.
“TÜRKİYE’DE GİRNE KOLEJİ ADI KULLANILIYOR”
Girne Amerikan Üniversitesi’nin 1985 yılında Kıbrıs’ta kurulan ilk özel üniversite olduğunu belirten Yapıcı, “Amerikan Konsorsiyomu kurucu üyesidir. Yaklaşık 135 ülkeden öğrencisi olup 18 bin civarında ki öğrenci ile Türkiye dâhil olmak üzere 7 tane ülkede üniversite çalışmalarını yürütmektedir. 1997 yılından itibaren Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs’ta Girne Amerikan Koleji, Girne Amerikan Kültür Koleji olmak üzere K12 düzeyinde iki tane kolejle eğitimini sürdürmektedir. Yapılan bu yeni çalışma ve faaliyette Türkiye de Girne Okulları adı altında Girne Koleji adı altındadır. Bilindiği üzere Türkiye’de Amerikan unvanını kullanılamıyor. Ama bil fiil Girne Amerikan Üniversitesi adı altında aktif şekilde faaliyete geçecektir.” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE DE K12 DÜZEYİNDE DİPLOMA”
Özel Amerikan Girne Kolejinin Türkiye’de ki farkının gerçek anlamda bil fiil bir üniversiteye bağlı bir kurum olarak çalışmak olacağını vurgulayan Yapıcı, “Üniversitenin bütün kuruluşları özellikle eğitim fakültesi tüm öğretim süreçleri boyunca Türkiye de kurulan okulların takipçisi olacak, eğitimlerini verecek ve çalışmalarını denetleyecek. Üzere K12 düzeyinde ki okullarımız da AB’nin üyesi aynı zamanda tüm diplomaları geçerlidir. Yani Kıbrıs’ta mezun olan bir K12 öğrencisi Avrupa’nın her ülkesinde diplomasını kullanabiliyor. Türkiye’de de normal okullarda bu tür çalışmalar yapılıyor. Ama ne yapıyorlar? Batı’dan edindiğimiz sistemlerle ek sınavlarla bu diplomayı eşleştirmeye çalışıyorlar. Ancak Girne Koleji öğrencisi Türkiye de bil fiil tüm öğretim sistemi içerisinde otomatik olarak bu diplomanın geçerliliğine sahip olmuş olacak.” ifadelerini kullandı
“GİRNE AMERİKAN KOLEJİ GLOBAL OKUL”
Ahmet Tuncay Yapıcı, Girne Amerikan Üniversitesi kuruluşu olmanın verdiği avantajla öğretmenlerin, öğrencilerin tüm kurum çalışanlarının, Halkla İlişkiler birimi de dâhil Sürekli Eğitim Merkezi doğrultusunda Türkiye de ve Kıbrıs’ta sürekli eğitim alacaklarını belirtti.
Yapıcı şöyle konuştu: “Öğrencilerimiz diğer okullarda görülen Yaz Okulları, Dil Okulları gibi değişik okullarda ekstra para ödenerek gidilen okullara bizim üniversitemiz nezdin de toplam 7 ülkede Türkiye dışında İngiltere, ABD’de, Moldovya’da, Hong Kong da, Srilanka’da bulunan okullarımızda da destek eğitimi alma imkanı olacak. Farkımız bu olmalı diye düşünüyoruz. Biz global bir okuluz. Uluslar arası bir okuluz. Türkiye de ki yatırımlarımızda çok agresif bir politika izlemeyeceğiz. Hızlı büyüyen bir okullar gibi bir mantalitemiz olmayacak. Gerçekten kampus bazında çalışacağız. Yani kesinlikle kademe okulu vermiyoruz. Sadece bir Anadolu Lisesi veya sadece bir ortaokul ya da bir ilkokul gibi bir çalışmamız olmayacak kampus nezdin de ve kesinlikle çalışma standartlarımıza ve AB’nin istemiş olduğu bağlı olduğumuz birliğin istediği standartlarda okulları olması gerekiyor.”
“AFYON ÖRNEK KAMPUS”
Gelecek öğretim yılında İzmir, Ankara ve İstanbul’da birer okul anlaşması imzalanarak açılış sürecine geçildiğini belirten Yapıcı şunları söyledi:
“Bu okullara ek olarak Özel Afyon Girne Koleji eğitime geçecek. Çünkü biz Afyon’da ki okulumuzu yapısal olarak biliyoruz. Gerçekten bizim aradığımız normların tamamına sahip bir okuldur. Üst seviye de bir okul. Afyon’da olanların bunu bizden daha iyi bildiklerini düşünüyorum. Sosyal imkânları akademik ortamları, etkinlik alanları ve okulun yapısı ve büyüklüğü itibariyle son derece nitelikli bir okuldur. Bizim de örnek kampus diye düşünebileceğimiz standartlarda bir okuldur. Projelerimiz de bil fiil uyduğundan direk biz kendilerinin taleplerini uygun görerek çalışmalara başladık. Öncelikle hayırlı olsun. Girne Amerikan Üniversitesi Koleji Türkiye ve Afyon için hayırlı olsun.”
“ESAS OLAN VERİMLİLİK ÖĞRENCİ SEÇMEK DEĞİL”
Özel Girne Afyon Kolejinde eğitim dilinin Türkçe olup belirli kademelerde 25 saate varan İngilizce eğitim verileceğini açıklayan Yapıcı, ek olarak talep görmesi halinde müfredatta 9. sınıflar için hazırlık programı olacağını kaydetti. Öğrenci seçerek alma gibi bir durumun söz konusu olmadığını dile getiren Yapıcı bir Eğitim Uzmanı olarak bunu doğru bulmadığını söyledi. İnsanların para ile sahip olduklarını okulun sistem içerisinde otomatik olarak vereceğine dikkat çeken Yapıcı, karşılıklı verimliliğe önem verirken “öğrenci seçmek” gibi niteliksiz bir tavrı doğru bulmadığını sözlerine ekledi.
Öte yandan ABD ve Batı Avrupa ülkeleri dâhil olmak üzere 27 ülkede Girne Amerikan Üniversitesi’nin diploma geçerliliği en yüksek olan üniversite olduğunu belirten Yapıcı, “Diploması en geçerli bir üniversitedir. Aynı zamanda yüksek lisans düzeyinde de dünya da ilk 100 üniversite içerisindedir. Türkiye’de isim vermeyeceğim üniversite ile sadece ismen bağlantılı okullar var. Gerçek anlamda üniversite bağlantıları yoktur. Eğitim projelerinin tamamını ortak hazırlıyoruz. Tüm eğitimler üniversitemiz bünyesinde hazırlanacak. Eğitimler AB standardındadır. Girne Kolejinin mümessilliğinde ki tüm okul öğrencileri mezun olduklarında Girne Üniversitesinin dünyada ki tüm okullarında ekstra avantajlı olacaklar. Biz öğrencilerimizi okul öncesi 4 yaştan alıp 12. sınıfa kadar çok üst seviyede İngilizce eğitim vererek anaokulunda aktif İngilizce, ilkokulda etkin iletişim İngilizcesi, orta okulda global İngilizce, lisede ise uluslar arası standartta İngilizce öğretimini taahhüt eden bir sistem kurmak istiyoruz. O yüzden biz yerelde öğretmen alımını çok tercih etmiyoruz. Seçimde hassasiyet göstererek her şeye hassasiyetle yakalayıp başarıya odaklanıyoruz. Farkımız global bir okul olmamızdır. Sloganımız ‘Dünya insanı yetiştiriyoruz’ dur.” dedi.
Toplantıda Özel Afyon Girne Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Şensoy ve okulun Veli İlişkileri Müdürü Esra Kılınçarslan da hazır bulundu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti