Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Patpatlara sinyal ve far zorunluluğu getirildi

Bu haberin fotoğrafı yok
Patpatlara sinyal ve far zorunluluğu getirildi

Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesinde üretimi yapılan ‘patpat’ diye tabir edilen araçların, sinyal ve far sistemi ile reflektörsüz bir şekilde kamuya açık alanlarda kullanılmasının yasaklandığı bildirildi

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, kamu düzeninin ve güvenliğinin devamı hususunda Çobanlar Kaymakamlığı’nın bazı yasaklara ilişkin karar aldığı bildirildi. Çobanlar sınırları içerisinde, kamunun istifadesine açık karayollarında ‘patpat’ların çocuklar tarafından kullanılması ve ayrıca, sinyal ve far sistemi ile reflektör bulunmayan ‘patpat’ların kullanılmasının yasaklandığı duyuruldu.
Güzergah olarak da İstasyon Caddesi’nde bulunan Şehit Jandarma Er Halil İbrahim Atasagun parkının önünden itibaren Cumhuriyet Caddesi ve Bolvadin Caddesi üzerinde seyir halindeki ‘patpat’ların hayvansal atık taşımasının yasaklandığı belirtildi. Yasaklama kararına uymayanlar hakkında Kabahatler Kanununun 32. maddesine göre para cezası uygulanacağı bildirildi.
Açıklamada: “Çobanlar ilçe sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, 2918 Karayolları Trafik Kanununda tanımı bulunmayan patpatların il ve devlet yollarına çıkmaları ve bu yolları kullanmaları ile patpatların çocuklar tarafından kullanılması, araç üzerinde sinyal ve far sistemi ile birlikte reflektör bulunmaması sonucunda can ve mal güvenliği açısından 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 66. maddesinin verdiği yetkiye istinaden ilçemizde bu araçların amaç dışı kullanılması neticesinde sürekli trafiği tehlikeye düşürdükleri, halkı rahatsız ettikleri ve maddi hasarlı, yaralamalı ve ölümlü kazalara neden oldukları anlaşılmış olup, can ve mal güvenliği açısından trafik güvenliğini sağlamak, gerekli önleyici tedbirleri almak ve bu bağlamda Çobanlar ilçe sınırları içerisinde kamu düzeninin bozulması ve olabilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla idari tedbir olarak düzenlemeleri yapmaktadır.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti