Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Pazarı Kaldırmayalım, Yolu Trafiğe Kapatalım”

Afyonkarahisar Hazır Giyim Eşyası İmalatı ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Ramazan ve Kurban Bayramları olmak üzere yılda iki kez birkaç gün kurulan bayram pazarı için Ambaryolu Caddesi ile Otpazarı Cami çevresinin birkaç gün araç trafiğine kapatılmasının kurtaracı olacağını söyledi. Karnıbüyük, “Senede iki bayram pazarını esnafa çok görmeyin.” dedi.

Afyonkarahisar Hazır Giyim Eşyası

Hazır Giyim Eşyası İmalatı ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Ramazan Bayramı öncesi Ambaryolu Caddesi üzerinde kurulan bayram pazarı hakkında gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirmede bulundu.

 

“VATANDAŞ DA ESNAF DA MEMNUN”

Oda Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Afyonkarahisar’da dini bayramların Arife Günü öncesinde kurulan pazarların geleneksel olduğunu vurguladı. Başkan Karnıbüyük, “Afyon’da bayram öncesi kurulan pazarlar gelenekseldir. Yıllardır devam eden bir olaydır. Daha önce bilindiği üzere Yoncaaltı Camisi’nin önüne kuruluyordu. Ondan önce de Otpazarı Camisi’nin arasındaki alana bayram pazarları kuruluyordu. Neticede bayram haftalarında beş günlük süreçte küçük esnaf ve sanatkârımız şehir merkezinde bayram pazarı açarak kültürümüzü yaşatır. Bu Afyon’un gerçek kültürüdür. Diğer illerde de panayırcılık olayı senede bir kere yapılır. O illerin halkları da senede bir ticaretlerini yaparlar. Afyonkarahisar’da da pazarcıların ticareti Ramazan ve Kurban Bayramlarımız olmak üzere iki dini bayramımızda şehir merkezimizde bu şekilde olmaktadır. Bu geçici pazar ile dükkâncı, mağazacı ve pazarcı esnaflarının birarada olduğu bir çarşı konsepti ortaya çıkıyor. Vatandaş bayram pazarında ucuza eşya da alabiliyor, istediği malı da alabiliyor. Yani dar gelirli ile bol gelirliği, dükkâncı ile pazarcıyı bir arada tutabildiğimiz bir çarşıyı bu şekilde oluşuyoruz. Trafikte bir aksama var mı? Var. Ticari alışveriş yaparken, yoğunluktan dolayı halkta bir tepki var mı? Var. Ama tezgâh açan esnafımız olsun, hem bundan yararlanan vatandaşlarımızda da büyük bir memnuniyet var.” dedi.

“ZAFER MEYDANINI ZAFER MEYDANI OLARAK KULLANMAK İSTİYORUZ”

“Yoncaaltı Camisi’nin bulunduğu alanda yaklaşık 6 yıldır bayram pazarı açmıyoruz. Şu anda Yoncaaltı Camisi’nin orada tezgâhları olmadığı için oradaki esnaflarda bayram haftası iş yapamadıklarından dolayı muzdarip.” diyen Başkan Karnıbüyük, “Bayram haftası iş yapamamak esnaf için çok sıkıntılı bir durumdur. Kocatepe Gazeteci aracılığıyla görüş ve önerilerimizi aktarmak istiyorum. Mesela son günlerde Zafer Meydanına panayır tarzında gelecek Kurban Bayramı itibariyle bayram pazarlarının kurulması gündeme getiriliyor. Biz o Zafer Meydanını Zafer Meydanı olarak kullanmak istiyoruz. Zafer Meydanı esnafının bulunduğu yerden ayrı bir bölümdür. Orası bayram pazarı olduğu zaman bizim çarşı esnafımıza faydası olmaz.” diye konuştu.

“SENEDE İKİ BAYRAM PAZARINI ESNAFA ÇOK GÖRMEYİN”

Çözümün çok basit olduğunu ifade eden Başkan Karnıbüyük, “Bu işin çözümü çok basittir. Çözüm bayram haftasına bir hafta kala Belediye ve Trafik Komisyonu tarafından Ambaryolu Caddesi’ni, Kadınana Türbesinden itibaren kavşağa kadar araç trafiğine kapatıp, orta bölümdeki esnafı caddenin ortasına almaktır. Bu sayede hem vatandaşlarımız rahat edecekler hem de esnaflarımız ticaretlerini rahat ve güvenli şekilde yapacaklardır. Sadece Ambaryolu Caddesi değil Otpazarı Camisinden, İmaret Cami’sine kadar olan alanı da Yukarıpazar Caddesine de bayram pazarı açılmalıdır. Burada da ana cadde pazar alışeverişine açılıp trafiğin arkadan verilmesiyle sorun çözülür. Senede iki defa olan dini bayramlarımızda birkaç günü ekonomik zorluklarla boğuşan esnafımıza çok görülmemelidir.” şeklinde konuştu.

“BAŞKAN KÖKSAL İLE TAVSİYEMİZ IŞIĞINDA KONUYU GÖRÜŞECEĞİZ”

Afyonkarahisar’da toplam 5 Alışveriş Merkezinin kümeleştiğine dikkat çeken Başkan Karnıbüyük, sözlerini şöyle tamamladı: “Afyon’da beşinci AVM açıldı. Bu büyük AVM’ler tüm firmaları getiriyor. Beş ayrı AVM, 5 ayrı yerde kümeleşme yaparak ticaret yapıyor. Ticaretteki önemli olan şey rekabet ve kümeleşmedir. Ben küçük esnaf ve sanatkârımla, pazarcımla ve dükkâncımla kümeleşmemi senede iki dini bayramda Ambaryolu Cadesi Yoncaaltı Camisi’nin bulunduğu cadde üzerinde yaptığım zaman hem ben, Yukarıpazar’daki esnafımı kurtaracağım, hem Ambaryolu Caddesindeki esnafımı kurtaracağım, hem de pazarcımı kurtaracağım. Aynı zamanda da halkıma ucuz ve kaliteli ürünleri sağlamış olacağım. Benim önerim bu. Sözünü ettiğim bu iki alanın senede iki dini bayramda birkaç araç trafiğine kapatılması lazımdır. Alternatif yollarımız da var. Alternatif yollarda trafiği açacağız. Bu tavsiyeyi yerel yöneticilerimize ilk defa Kocatepe Gazetesi aracılığıyla vermek istiyorum. Yerel yöneticilerimizle görüşeceğiz. Yeni göreve seçilen Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal tüm görüşlere açık olacağını ifade etmişti. İnşallah beraber istişare ederek birlikte çalışacağız.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti