Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pehlivanlı, ilaç yokluğuna karşı uyardı

Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı

Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı, 645 adet ilacın temininde sıkıntı yaşandığını eczacıların ilaç temini ve ilaçları hastaya ulaştırmada güçlük yaşadığını belirtti. Pehlivanlı, “Bu sorunun çözümü için; Ekonomik iklimin gerçeklerine uygun
fiyatlandırma yapılmalı, ilaç kuru güncel hâle getirilmelidir” dedi

 

 

Türk Eczacıları Birliği (TEB) 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı, eczanelerde yıl sonlarına doğru yaşanılan ilaç yokluğunun bu yıl daha da artarak idare edilemez boyuta geldiğini açıkladı.
“645 KALEM İLAÇTA SIKINTI YAŞANIYOR”
Alper Pehlivanlı, kış mevsimine tam olarak girilmemesine rağmen, özellikle kış mevsiminde kullanımı daha çok artan grip, soğuk algınlığı için kullanılan şuruplar ile ateş düşürücü şurupların ve bazı antibiyotiklerin bulunmadığını kaydederek, “Şu anki tabloda 645 ilaçta sıkıntı yaşanıyor ve eczacılarımız ilaç temininde ve ilaçları hastaya ulaştırmada güçlük yaşıyor. Avro kuru ise 11 TL civarında seyrettiği halde ilaç için belirlenen güncel kur 4.57 TL dir. Aradaki ciddi fark, piyasada bulunamayan ilaç sayısındaki artışın temel sebeplerinden birisidir. Kur farkı, pek çok ilaç firmasının ülkemize ilaç vermemesine ya da hammaddeleri yurt dışından gelen ilaçları üreten yerli ilaç firmalarının ilaçları üretememesine sebep olmaktadır. Bu sorunun çözümü için; Ekonomik iklimin gerçeklerine uygun fiyatlandırma yapılmalı, ilaç kuru güncel hâle getirilmelidir. İlaçta kur ayarlamasının yılda bir kez yapılmasından vazgeçilmeli, belirli periyotlarla kur düzenlemesi yapılmalıdır. Aksi takdirde önümüzdeki birkaç ay içerisinde ilaç yokluğu daha da artarak halk sağlığını tehdit eder boyuta gelebilir.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti