Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PKK ateşkes ilan etmezse biz yapacağımızı biliriz

Bu haberin fotoğrafı yok
PKK ateşkes ilan etmezse biz yapacağımızı biliriz

Seçim bölgesi Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçelerinde yapımı tamamlanan 11 tesisin açılışının gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 4 tesisin ise temelini attı. Rusya’nın sınır ihlali yapmasıyla ilgili Türkiye’nin oldu bittiye razı olmayacağını söyleyen Bakan Veysel Eroğlu, PKK’nın 18 Ekim’de ateşkes ilan edeceğiyle ilgili haberleri; “Yaparlarsa kendileri için iyi olur. Yapamadıkları takdirde biz yapacağımızı biliriz” şeklinde değerlendirdi

Sinanpaşa İlçesi’nde Afyonkarahisar Valiliği tarafından inşa edilen 8 derslikli Merkez Atatürk İlkokulu, 6 derslikli Garipçe Ortaokulu, 8 derslikli Kırka İlkokulu ile Devlet Su İşleri’nin yaptığı Boyalı Göleti, Güney Göleti Sulaması ve Taşkın koruma Tesisi, Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün hizmete aldığı projelerin ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) tamamladığı 3 tesisin açılışını gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, OGM tarafından yapılacak tesislerin, DKMP Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 2 tesis ile MGM’nin yaptığı Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu’nun temelini attı.
Temel atma törenine Bakan Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Halil Ürün, Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile il, ilçe ve bakanlık bürokratları katıldı. Bakanlığının Afyonkarahisar’a yaptığı yatırımları anlatan Bakan Veysel Eroğlu, Sinanpaşalılar’ın gölet ve baraj isteklerini not aldırdı. Su tasarrufunun önemini anlatan Bakan Eroğlu, şartları ve maliyeti uygun her yere gölet ve baraj yapılabileceğini ifade etti. Eroğlu, Türkiye’nin tüm şehirlerinde 40 ile 60 yıllık su ihtiyacının giderildiğini kaydetti.
OLDU BİTTİLERE RIZA GÖSTERMEYİZ
Bozuk orman arazilerinde gelir getirici fidan dikimi yapacak çiftçilere yer tahsisinin çekilişi yapan Bakan Veysel Eroğlu, temel atma ve açılış törenin ardından yapımı tamamlanan Sinanpaşa Kaymakamlığı’nın da açılışını gerçekleştirdi. Sinanpaşa’nın Kurtuluş Savaşı’nda önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, Kaymakamlık binasının Sinanpaşa’nın tarihi özelliğine yakışır şekilde yapıldığını aktardı. Kaymakamlık binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Veysel Eroğlu, Rusya’nın sınır ihlali konusunda Türkiye’nin oldu bittileri kabul etmeyeceğini söyledi. Türkiye’nin Rusya ile tarihi dostluğu olduğunu belirten Eroğlu, “Dostluğumuz, ticaretimiz var. Rusya’dan da güzel bir anlayış beklediğimizi ifade edebilirim. Biz NATO üyesiyiz. 1950’li yıllardan beri NATO üyesiyiz. NATO’da gereğini yapacaktır. NATO Genel Sekreteri de bunu ifade etmiştir. Bu gibi; oldu bittilere rıza gösteremeyiz. Ama Rusya ile olan münasebetler konusunda Dışişleri Bakanlığı, devletin üst yetkilileri görüşüyor inşallah hayırlı neticeler alınır diye ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
BİZ YAPACAĞIMIZI BİLİRİZ
Terör örgütü PKK’nın 15 Ekim’de ateşkes ilan edeceği ile ilgili haberler de sorulan Bakan Veysel Eroğlu, PKK’nın silah bırakmasının gerektiğini ifade etti. Emniyet kuvvetlerinin gerekli mücadeleyi yürüttüğünü ifade eden Eroğlu şunları söyledi, “Biz zaten silah bıraksınlar istiyoruz. Ama bu silah bırakma, ya silahları tamamen teslim edecekler ya da toprağa gömüp üzerini betonla kaplayacak şekilde olacak. Ayrıca tüm teröristlerde Türkiye’yi terk edecek şekilde bir çalışma yaparlarsa mesele yok. Dolayısı bu gibi adımlar bekleriz. Özellikle şunu da vurgulamak isterim, yapmadıkları takdirde kahraman ordumuzun ve emniyet teşkilatımızın bunu yapacak gücü var. Biliyorsunuz kandil yerle bir edildi. Bütün PKK unsurları etkisiz hale getirildi. Dolayısı ile yaparlarsa kendileri için iyi olur. Yapamadıkları takdirde biz yapacağımızı biliriz.”
KIBRIS’A SU GÖTÜREN PROJE 18 EKİM’DE AÇILABİLİR
Bir basın kuruluşunda Kıbrıs’a bugün su gönderilmeye başlandığı ile ilgili haberler de hatırlatılan Veysel Eroğlu, açılışın 18 Ekim’de yapılabileceğini söyledi. 15-20 gün önce Kıbrıs’a ulaşan suyun test çalışmaların sürdüğünü kaydeden Eroğlu, “Arıtma tesisimizde testler yapılıyordu. Ama artık suyumuz hazır halde. Hatta biz Alaköy Barajı’ndan giden suyla Geçitköy Barajını dolduruyoruz. Arıtma tesisine su basıyoruz. Dolayısı ile bütün her şey bitti. Alaköy Barajı bitti ve suyla doldu. Arkasından kara hattı, Anamur’da bir su dengeleme haznesi yaptık. 80 Kilometrelik denizin 250 metre altındaki askıdaki boruların yapımı bitti. Son borunun bağlantısını ayın 7’sinde ben yapmıştım. Arakasından diğer eksiklikler giderildi. Güzelyalı’da suyu Geçitköy barajına göndermek için yaptığımız terfi merkezimiz ve arıtma tesisi de sorunsuz tamamlandı. Lefkoşa istikametine modern borularla içme suyu ishale hatları ve iki dev su haznesi yapıldı. Bunların hepsi, her şey hazır.” dedi.
KIBRIS’TA SEÇİM YASAĞI YOK
AMA HASAS DAVRANIYORUZ
Yurt dışı ve Kıbrıs’ta seçim yasakları olmamasına rağmen seçim yasaklarına dikkat ettiklerini ifade eden Eroğlu Kıbrıs su temin projesiyle ilgili şunları söyledi, “Cumhubaşkanımız ve Başbakanımızın uygun göreceği bir tarihte açılışı yapılacak. Kendilerine seçim yasakları olduğu için 18 Ekim’in uygun olduğunu aktardık. Biz 18 Ekim’de açılış yapmayı planlamıştık. Cumhurbaşkanımız için seçim yasağı yok. Başbakanımız ve benim için yurtdışında olursa yine seçim yasağı yok ama yine muhalefetin ağzına her hangi bir şey vermeyelim diye hassas davranıyoruz. Dolayısı ile seçim yasaklarından önce bir tarihte açılmasını uygun görülecektir. Kıbrıs’ta seçim yasağı diye bir konu yok. Yurtdışı olarak kabul ediliyor. Ama orada bile hükümetimiz ne kadar hassas davranıyor. Muhalefet lütfen bunu da duysun. Onu kullanacaklardır. ‘Kıbrıs’ı açtılar ama seçim yasaklarını falan’ diyecekler. İşleri güçleri hep konuşmak zaten. Onlar konuşuyor AK Parti yapar. Sözün özü budur.”
2040-2050’YE KADAR
SUYU GARANTİ EDİYORUZ
Yağış ortalamasının son 85 yılın üzerinde olduğu da sorulan Eroğlu, Türkiye’de su sıkıntısı olan şehir olmadığını söyledi. 2040-2050 yılında görev yapacak bakan için bakanlık kasasına önerilerini bırakacağını da anlatan Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı, “Suyu çok iyi yönetiyoruz. Su sıkıntısı yaşamamak için bütün projelerimizi 40 yıl sonra hatta ibreti alem için İstanbul’da 2070 yılına kadar planlama yaptık. Dolayısıyla biz büyük düşünüyoruz. Suyu çok iyi idare ediyoruz. Geçmişte su varken yağmur yağarken bütün şehirleri susuz bırakmışlar. Suyu olmayan 76 şehre suyu getirdik. İlk defa modern sulamayı da biz tatbik ettik. Açık iptidai kanal sisteminden borulu sistemine geçtik. Böylece Türkiye’de su sıkıntısı olmayacak. Bunu Allah nasip ederse 2040-2050 yılına kadar garanti ediyoruz. Ama 2060-2070 yılında ne olur onu bilemeyiz. Ama tavsiyelerimi yazıp gelecekteki bakan için bakanlığın kasasına bırakacağım. 2040’lı 2050’li bakanlar için önerilerim olacak.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti