Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Polisler, öğrenciyken empati kuracak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Polisler, öğrenciyken empati kuracak

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu Psikoloğu Murat Tezcan, “Taş Atan ve Atılan Çocuklarla Empati” projesi geliştirdi. 5 basamaktan oluşan projede, Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin suç işleyen çocuklara karşı yapıcı yaklaşması esas alınıyor

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu’nda geliştirilen “Taş Atan ve Atılan Çocuklarla Empati” projesi, basına tanıtıldı. Proje, PMYO öğrencileri üzerinde bir farkıdalık oluşturarak, suç işleyen çocuklara müdahale ederken yapıcı olmayı esas alıyor.
Projenin 5 aşaması var
Afyonkarahisar PMYO’da psikolog olarak görev yapan Murat Tezcan’ın hazırladığı projede 5 aşama bulunuyor. Birinci aşamada öğrencilerin dikkatinin çekilmesi amacıyla değişik afişler asılacak ve slogan yarışması düzenlenecek. Projenin ikinci aşamasında suça itilen çocuklar hakkındaki bazı videolar izlettirilecek. Üçüncü aşamada öğrenciler arasında çalışma grup-ları oluşturularak suça sürüklenen çocukların yaşadıkları sorunlar analiz edilecek. Bu analizler, daha sonra sunum hâline getiri-lecek. “Taş Atan ve Atılan Çocuklarla Empati” projenin 4’üncü aşamasında hazırlanan sunumlar incelenecek ve sonuç bildirisi hazırlanacak. Ayrıca en iyi sunumu yapan grubun ödüllendirilmesi de öngörülüyor. Projenin 5’inci aşamasında ise PMYO öğrencilerinin bir kısmı suça itilen çocuk, bir kısmı polis rolünde olacak. Dönüşümlü olarak bu rolü yapacak olan PMYO öğrencileri, hangi sıkıntıların yaşandığını hissetmiş olacak.
Suç örgütleri, çocukları
kullanıyor
Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hasan Şahin, “Son zamanlarda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın suç ögrütlerince, terör örgütlerince sık sık kullanıldığını görmekteyiz. Geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımızı, bu şekilde suç ile yanyana görmek bizleri üzmekte. Bu sebeple bu çocuklarımızı, suç örgütlerinin, özellikle de terör örgütlerinin elinden kurtarabilmek için böyle bir projeyi okullarımızda başlatmak istedik. polisimizin daha öğrenciyken empati yapması için bu projeyi geliştirdik” dedi.
Nisan’da ilk veriler alınacak
Şahin’in konuşmasının ardından Psikolog Murat Tezcan, projenin sunumunu gerçekleştirdi. Tezcan, projenin Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu’nda yaklaşık 2 aydır yürütüldüğünü, projeyle ilgili ilk verilerin Nisan ayı içinde alınacağını kaydetti. Tezcan, projenin Afyonkarahisar’da başarılı olması hâlinde diğer Polis Meslek Yüksek Okulları’nda da uygulanabileceğini belirtti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti