Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Protestolar, Sağlamlar’ı mağdur etti – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Protestolar, Sağlamlar'ı mağdur etti

Sağlamlar İnşaat sahiplerinden Cengiz Sağlam, Beyyazı’da gösterilen tepkiler nedeniyle mağdur olduğunu belirtti. Sağlam, Beyyazı’da yaklaşık 4 yıldır hizmet verdiğini, bugüne kadar Beyyazı halkıyla sorun yaşamadığını söyledi

Beyyazı’da bir süredir devam eden taş ocağı gerginliği, taş ocağını işleten Sağlamlar İnşaat’ı da mağdur etti. Sağlamlar İnşaat sahiplerinden Cengiz Sağlam, protestolar nedeniyle Beyyazı’da 10 gündür üretim yapamadığını belirtti. Sağlam, “Benim 2011 yılı sonuna kadar, benimle sözleşme imzalayan taraflara 300 bin metreküp beton hammaddesi sağlama taahhüdüm var. Paranın çok önemi yok ama bu taahhüdümü yerine getiremezsem ticari itibarım ve gururum ayaklar altına alınmış olacak” dedi. 10 gündür stoklardaki malzemeyi kullanarak orta yol bulmaya çalıştığını belirten Sağlam, “Şirkete ait mikserler Beyyazı’da çalışıyordu. Beyyazı halkı rahatsız olmasın diye mikserleri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yerimize çektik. Beyyazı’ya sadece kamyonlarımız gidiyor. Araç sürücüleri ve işçiler, tepkilerden korktukları için Beyyazı’na gitmek istemiyorlar” diye konuştu.
Beyyazılı halkın “Yerleşim birimine 700 metre yakında patlama yapılıyor” itirazlarının hatırlatılması üzerine Sağlam, kendisine verilen izinin dışına çıkmadığını belirtti. Sağlam, “Ocakla ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi’nde 100 metreden bahsediliyor. ÇED’de patlatma ağırlığı hakkın 7 veya 7 buçuk tonken ben 2 buçuk ton patlatıyorum. Ölçüm yaptırıyorum, patlamalarda. Ölçüm cihazlarının patlamayı çok hissetmediği görülüyor” ifadelerini kullandı.
4 yıldır Beyyazı’da hizmet verdiğini, bugüne kadar kasaba halkıyla herhangi bir sorun yaşamadığını dile getiren Cengiz Sağlam, “Beyyazı halkı duyarlıdır. Benim taşocağımda Beyyazılılar da çalışıyor. 3-5 kişi dışında bu protestoları tasvip eden yok. Ben Beyyazı’ya parke ve yol olarak ciddi yatırımlar da yaptım” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti