Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Psikolojik Danışmanlık saygın bir meslek 

Türk PDR Derneği Afyonkarahiasr İl Temsilcisi Emrah Şenbabaoğlu, meslektaşlarının ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü lisans öğrencilerinin 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü’nü kutladı. Psikolojik Danışmanlık mesleğinin saygın bir meslek olduğunu belirten Şenbabaoğlu, “İyi ki Psikolojik Danışman’ız.” dedi.

Türk PDR Derneği Afyonkarahiasr

Türk PDR Derneği Afyonkarahiasr İl Temsilcisi Emrah Şenbabaoğlu, ilkini 2020 yılında kutlamaya başladıkları Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü’nün ilk gün coşkusuyla yurdun dört bir yanında tüm dernek teşkilatları ve meslektaşların öncülüğünde istihdam alanı olan tüm kamu ve özel kuruluşlarda, üniversitelerde kutlandığını belirtti.

“PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SAYGIN BİR MESLEK”

Emrah Şenbabaoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kavram ve hizmet olarak 1950’li yılların başında ülkemize giren Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri, kamu ve özel sektörde eğitim, sağlık, aile ve sosyal hizmet, adalet, TSK, diyanet, endüstri, spor, insan kaynakları gibi birçok hizmet alanında sağlanmaktadır. Bu alanda hizmet vermek üzere istihdam edilen 70.000’e yakın meslektaşımız ve üniversitelerde öğrenimine devam eden 25.000 civarında Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans öğrencimizle büyük ve saygın meslek gruplarından biri olmuştur. Üst düzey akademik ve bilişsel yeterlilikle mesleki eğitime giriş yapan lisans öğrencilerimiz, uygulamaya dönük ve nitelikli bir eğitim sonrası mesleğe ilk adımlarını atmaktadır. İstihdam edildikleri her alanda farkını ortaya koyan meslektaşlarımıza olan ihtiyaç birçok iş kolunda çeşitlenerek artmaya devam etmektedir. Afyonkarahisar İl Temsilciliği olarak da 30 Eylül Psikolojik Danışmanlar Günü kapsamında gerçekleştirdiğimiz toplantımıza farklı çalışma alanlarından katılım sağlayan psikolojik danışmanlarımızla Afyon halkının ihtiyaç düzeyine göre hangi alanlarda psikolojik destek hizmeti sağlanabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunulmuştur.”

 

“İYİ Kİ PSİKOLOJİK DANIŞMANIZ”

Şenbabaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Psikolojik Danışmanlar Günü kapsamında gerçekleştirdiğimiz toplantımızda yapılan konuşmalar neticesinde birçok farklı gruba ve destek alanına sunulan hizmetlerin ne kadar önemli olduğu ve de her alanda psikolojik danışmanlara ihtiyaç duyulduğu anlaşılmıştır. Bu kapsamda çalışmalarını yürüten derneğimiz geçmişte olduğu gibi bugünde mesleğimizin temsil edilmesi, meslektaşlarımızın mesleki eğitim ve gelişimlerinin desteklenmesi, var olan istihdam alanlarının korunarak yeni istihdam alanlarının oluşturulması noktasında çalışmalarına devam etmektedir. Mesleki yetkinliklerimiz dâhilinde insana hizmet noktasında bize ihtiyaç olan her alanda olmaya devam edeceğiz. İyi ki Psikolojik Danışman’ız.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti