Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Rakip değil, kardeşiz”

Afyonkarahisar Sağlık Bilimler Üniversitesi’nde

Afyonkarahisar Sağlık Bilimler Üniversitesi’nde (AFSÜ) çalışan personelin alacaklarının verilmemesi üzerine konuyu gündeme getiren ve çözüme kavuşmasında önemli bir rol oynayan Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu’ya Hak-İş Sendikası üyeleri teşekkür ziyaretinde bulundu.
“TÜRK-İŞ İLE HAK -İŞ KARDEŞ”
Ziyarette konuşan Hizmet-İş Sendikası Ege Bölge Başkanı Ahmet Özen, Türk-İş ile rakip değil kardeş olduklarını söyleyerek, “Biz bir birimizle rakip değil arkadaşız. En son hastane konusunda da kader bizi birleştirdi. Hastanede çalışanların sıkıntıları ile bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunduk. Belediye-İş Sendika Başkanımız dahil olmak üzere ortak çalışma ile sorunlar çözüldü. Taşeronda çalışan kardeşlerimizin maruzatının giderilmesinde emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
“4 TAKSİT HALİNDE ALACAKLAR”
Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin ise hastanede çalışan işçiler açısından önemli bir sorunun çözüme kavuştuğuna değinerek, “Hastanede kangren haline gelen sıkıntılarımız vardı. Bu sıkıntılar Türk-İş il temsilcimizin başkanlığında bir araya gelerek siyasilerimize ve rektörümüze ziyarette bulunduk. Çözüme kavuştu ve arkadaşlarımızın yüzü gülüyor. Arkadaşlarımız alacaklarını 4 taksit halinde almaya başladılar. İlk taksiti geçen ay aldılar ve bu ayda 2’inci taksiti alacaklar. Birlikteliğimiz sayesinde işçilerimizin yüzü güldü. Destek olan emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“REKABET İÇERİSİNDE
OLMADIK OLMAYIZ”
Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Hak-İş ile rakip ve rekabet içerisinde olmadıklarını vurguladı.
Uslu, işçinin birlikteliğinin sorunun çözümünde esas anahtar olduğunu ifade ederek, “Bu birliktelik belki sendikalarda olmasa bile bizim tabanda çalışanlarımıza yürekten inanmaları gerekiyor. Hastanedeki sorunda hepimizin birlikteliği ile çözülen bir sonuç oldu. Bende Tük-İş İl Temsilcisi olarak bu işe vesile oldum. İnanın ben çok sevindim ve duygulandım. Sonuçta arkadaşlarımızın paralarını almış olmaları bize de ayrı bir heyecan katmış oldu. Bende herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Rektöre teşekkür ediyorum. Ancak şu var; işçilerimiz bu tür hak ve hukuklarının korunması için işçinin birlikteliği şarttır. Böylelikle de hak kaybı olmamış oluyor. Hastanede bulunan Türk-İş’li ve Hak-İş’li üyelerimize de çalışmalarından başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Uslu ve Özen bir süre fikir alış verişinde bulundu. Ziyarete Uslu ve Özen’in yanı sıra Belediye-İş Sendika Başkanı Yücel Şahin ile iki sendikanın yöneticileri katıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti