Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan, yardımlaşma ayıdır – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım,
Ramazan, yardımlaşma ayıdır

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Afyon Kocatepe Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nin hazırladığı ve üÜlkelerinden çeşitli nedenler ile ayrılarak Afyonkarahisar’a gelen yabancı uyruklu misafirlerin de bulunduğu iftar programına katıldı.
İslami İlimler Fakültesi’nde gerçekleştirilen iftar programına Vali Aziz Yıldırım yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan,  AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak,  İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hilmi Uçan, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yaman Şenol Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, öğretim üyeleri ve fakülte öğrencileri ile yabancı uyruklu misafirler katıldılar.
Programda söz alan Vali Aziz Yıldırım ise; “Yemen’den, Irak’tan, Suriye’den gelen dostlarımız onlar bizim için muhacirdir ve inşallah bizler de onlara insanlığımızı, dostluğumuzu gösterebiliyoruzdur. Benim uluslararası toplantılarda da özellikle Müslüman ülkeler ile yaptığımız toplantılarda en çok üzüldüğüm konu birbirimizi bir üçüncü dünya ülkesi diliyle bir birimizi anlıyor olamamamızdır. Hâlbuki bizim dinimiz ve dinimizin temeli olan Kuran-ı Kerim ve hadislerimiz Arapça ve bizlerinde birazcık Arapçayı ifade edebilmemiz gerekiyor. Sivil toplum kuruluşlarımız hakikaten ülkemizde muhacir sıfatı ile bulunan değerli dostlarımızı, misafirlerimizi hakikaten hoşnut edebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar ve bunları da hep yaşıyoruz ve görüyoruz. Yapmış oldukları bütün yardımlardan dolayı da Allah razı olsun diyorum. Ramazan ayı rahmet ayı, ramazan ayı yardımlaşma ayı, ramazan ayı sabır ayı, ramazan ayı paylaşma ayı burada lokmasını paylaşan insanlar ile birlikteyiz hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti