Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık personeli kan bağışlayacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği
Sağlık personeli kan bağışlayacak

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan, Damla Damla Hayat Bağışla Projesi kapsamında Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde kurulan Kızılay stantları ziyaret etti. Genel Sekreter Op. Dr. Fikret Başkan, kan bağışının önemini vurgularken “Kan yapılamayan tek ilaçtır. Herkes günün birinde kan ve kan ürünlerine ihtiyaç duyabilir. Sağlığı yerinde olan kan verebilme kriterlerini taşıyan kişilerin kan bağışında bulunması gerektiğini düşünüyorum. Hem bir insana yardım etmek hem de onu hayatta tutabilmek için kan bağışından çekinmemeliyiz. Çünkü kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Bir ünite kan vererek hiç tanımadığımız birine can vermiş olmanın mutluluğunu hissettiğimizde bu işin önemini daha iyi kavramış oluruz” dedi.
Başkan, “Damla Damla Hayat Bağışla Projesi Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne bağlı 5 sağlık tesisimizde toplam 10 iş günü boyunca devam edecektir. Kan üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verirsek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Her yıl binlerce insan bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybedebiliyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar kan bağışının çok az olduğunu göstermektedir. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir” diye konuştu.
Başkan, şöyle devam etti:
“Bu kapsamda kurumumuz çalışanları ve yakınlarına yönelik eğitimler gerçekleştirilecek olup eğitimlerde kan bağışının önemi hakkında bilgiler paylaşılarak çalışanlarımızın konu hakkındaki farkındalıklarının artırılması sağlanacaktır. Afyonkarahisar Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, Sandıklı Devlet Hastanesi, Dinar Devlet Hastanesi, Bolvadin Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezinde yürütülecektir. Proje Afyonkarahisar Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Afyonkarahisar Kızılay Kan Bağış Merkezi’nin koordinasyonunda tüm çalışanlarımızın ve yakınlarının katkılarıyla gerçekleştirilecektir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti