Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şakir Şenkalaycı Balkan ve Türkiye birincisi

Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde başlayan

Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde başlayan Balkan, Avrupa ve Türkiye Motokros Final Yarışları yapıldı. Türkiye’yi temsil eden Şakir Şenkalaycı MX kategorisinde hem Türkiye hem de Balkan’da birincisi oldu

 

Afyonkarahisar’da düzenlenen Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası, Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Motokros Şampiyonası ve Türkiye Motokros Şampiyonası’nın final yarışları tamamlandı. Afyon Motor Sporları Merkezi’nde yapılan yarışlara, Türkiye, Makedonya, Bulgaristan, Sırbistan, Romanya, Yunanistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden yaklaşık 140 sporcu katıldı.
Nefes kesen yarışlarda liderliği kovalayan sporcular yarışlarda yeni yeni boy gösteren sporculara tur bindirdi. Bazı sporcular ise pistin azizliğine uğrayıp ufak çaplı kazalar geçirdi. Kaza sırasında pistte görevli pist hakemleri de sarı bayrak sallayarak diğer yarışçıların da kaza yapmasını engelledi.
“SPORSEVERLERE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Balkan, Avrupa ve Türkiye Motokros Final Yarışları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Az önce arkadaşlarla birlikte yarışmaya katılan arkadaşları ziyaret ettik yerlerinde. Yurt dışından gelenler, pistin organizasyonun ve hizmetin çok iyi olduğunu ifade ettiler. Dünyanın bir çok yerindeki padoklardan da pistten de çok daha üstün olduğunu bizzat kendileri ifade ettiler. Biz de bu hizmeti her yıl artırarak üzerine ilaveler yaparak Afyon’daki ve ülkemizdeki sporseverlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Misafirlerin kendilerine bir eksikleri olup olmadığını sorduk, ilave yapıp yapamayacağımızı sorduk. Kendileri de hiç bir eksiğin olmadığını durumdan çok memnun olduklarını bizzat kendileri ifade ettiler. bu da tabi bizi gururlandırıyor. İnşallah Dünya Motokros Şampiyonasına daha iyi hazırlanmayı hedefliyoruz.” dedi.
Üçü bir arada yapılan şampiyona hakkında bilgi veren Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke, Vali Gökmen Çiçek ve Başkan Zeybek başta olmak üzere emek veren tüm ekiplere teşekkür etti.
Hem Balkan hem de Türkiye birincisi olan Şakir Şenkalaycı ise şampiyona için emeği geçen herkese teşekkür ederek, sporcu yetiştirmek için kurdukları akademide 500 sporcu olduğunu, geriden de sporcu yetiştirdiklerini ifade etti.
Derece yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerini Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Motosiklet Federasyonu As Başkanları Mahmut Nedim Akülke ve Ogün Baysan, AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ve Belediye birim müdürler ile amirleri tarafından verildi.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

 

Afyonkarahisar’da yapılan şampiyonlarda derece alan sporcular şu şekilde:
MX:
TÜRKİYE
Şakir ŞENKALAYCI
Eray ESENTÜRK
Murat BAŞTERZİ
BMU
Şakir ŞENKALAYCI
Marin Dimitrov MARINOV
Zoran KARANFILOVSKI
MX1:
TÜRKİYE
Mustafa ÇETİN
Batuhan DEMİRYOL
Galip Alp BAYSAN
BMU
Michael IVANOV
Kouzis PANAGIOTIS
Mustafa ÇETIN
MX2, M2J:
TÜRKİYE
Emircan ŞENKALAYCI
Ata KAHVECİOGLU
Ömer UCUM
BMU
Tompa Robert KRISZTIAN
Marios KANAKIS
Viktor NEYCHEV
85CC:
TÜRKİYE
Baran Bulut KOCAMAN
Ali AKKAFA
Selen TINAZ
AVRUPA
Ventsislav TOSHEV
Danail STEFANOV
Banu Mihnea ANDREI
BMU
Ventsislav TOSHEV
Danail STEFANOV
Banu Mihnea ANDREI
65CC:
TÜRKİYE
Efe OKUR
Ahmet Berkay SARIAY
Kerem YILMAZ
AVRUPA
Dani TSANKOV
Sami Alexandru DUMITRU
Szoke Eross MARK
BMU
Dani TSANKOV
Sami Alexandru DUMITRU
Szoke Eross MARK
50CC:
TÜRKİYE
Poyraz BOR
Ahmet Akif ULUSAN
Almila VARTEMEL

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti