Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Salgında oluşan şuur siyaset şuurunda sıçramaya vesile olsun”

“Salgında oluşan şuur siyaset  şuurunda sıçramaya vesile olsun”

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, salgın döneminde oluşan bilincin yöneticilerin, siyaset şuurunda bir sıçramaya vesile olmasını diledi

 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkahaisar Milletvekili Gültekin Uysal, geçtiğimiz hafta seçimli genel kurul toplantısında ekibiyle birlikte göreve seçilen Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muhammed Nevzat Algan ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sait Kurt’u 19 Eylül Cumartesi günü öğleden sonra Oda’da ziyaret ederek hayırlı olsun dileğini iletti. Ziyarette; DP İl Başkanı Hikmet Bülbül, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ardagal, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, DP İl eski Başkanı Gürcan Şensoy hazır bulundu. Ziyaretin anısına Oda Başkanı Muhammet Nevzat Algan DP Lideri Gültekin Uysal’a plaket verdi.
“AFYON TARIM VE HAYVANCILIKTA
POZİSYON KAYBEDİYOR”
DP Lideri Gültekin Uysal ziyaret sırasında Afyonkarahisar’ın ekonomik kompozisyonuna bakıldığında peyder pey tarım ve tarıma dayalı sanayi, hayvancılık, hayvancılığa dayalı sanayide önemli bir faaliyet alanının var olduğunu söyledi. Veteriner Hekimlerin yürüttüğü faaliyetlerin bu sektörde önemli bir paydaş olduğuna dikkat çeken Uysal, “Gönlümüz ister ki Afyon’un sahip olduğu potansiyeli iyi kullansın. Bugün basına yansıyan bir tarım düzenlemelerde var. Pilot il olarak bir takım kullanılmayan hazine arazilerinin çiftçilere tahsisi ile ilgili durum var. Nüfusun geriye doğru gidişine baktığımızda özellikle tarım, hayvancılıkta önemli ölçüde merkezi olmasına rağmen bir pozisyon kaybettiğini üretim kapasitesi itibariyle görüyoruz. Tüm bunların sağlam, sağlıklı, istikrarlı bir politikaya kavuşturulması bizimde hedefimizdir. Bu pandemi salgın ortamında bir ülkenin kendi kendisine yetmesi, gıda güvenliğinin artık Türkiye’nin, insanlığın, Milli Güvenliğin bir parçası olduğu bir süreç beraber yaşanmaktadır.” dedi.
“TARIMDAN İSTİHDAMA
SAĞLIKLI DAĞILIM OLUŞMALI”
Uysal, “Bir takım politikalar oluştururken yasak savma kabilinden bir araya gelmeler, bir takım şuralarda toplantılar yapmalar, güzel ciltli raporlara yansıtmak değildir. Tercih edilen fikirlerin hayata geçmesi sağlıklı bir şekilde üniversite ayağıyla, örgüt ayağıyla, meslek örgütü ayağıyla ve fiiliyatta gidişatıyla ayrı boyutta sağlıklı bir istikamette işlemesidir. Bizim temennimiz geçmişten bugüne bu ülkenin en temel tarımdan başlayarak hizmet sektörü, sanayi, sağlıklı bir işleyişin ve istihdam alanında sağlıklı bir dağılımında yeniden oluşması en büyük hedeflerimizden birisidir. Türkiye bunları kıt kanaat imkânları olduğu dönemlerde başarmıştır. Bugün maalesef şöyle bir algımız var. Gelişmiş batı sanki tarımı içerisinde elbette hayvancılığı sanki bırakmış gibi zihinlerimizde algı var. Fransa’ya, Almanya’ya baktığımızda diğer ülkelere baktığımızda çok klişedir Hollanda örneği verilir. Ama onu bile bir kenara bırakalım. Diğer büyük öncül ata Avrupa ülkelerine baktığınızda bu gerçeğin böyle olmadığını görürsünüz.” diye konuştu.
“BEKLENTİ SALGINDAKİ BİLİNCİN
SİYASET ŞUURUNA DA SIÇRAMASI”
Gültekin Uysal, Türkiye’de bir alt üst oluş yaşanıldığını, çok uzun süredir hayvancılık ve tarımdan insanların yapısal olarak uygulanan politakalarla beraber koptuğu bir sürecin beraberinde yaşanıldığını kaydetti. Uysal, “BM’nin 2. Milienum Hedeflerine baksanız aile tarımı ve hayvancılığı teşvik ederken biz bilakis caydırıcı, daha fazla motive edecek, finansal kaynaklarıyla hayatlarını devam edebilecekleri, sosyal imkânlarıyla farklı programları uygulaması vardır. Maalesef daha da geriye doğru gittiğimiz görüyoruz. Bu salgın döneminde oluşan bu bilincin yöneticilerimizin, siyasetin şuurunda bir sıçramaya vesile olmasını açıkçası temenni ediyorum. Biz parti olarak geçmişten bugüne bu dengeyi tutturabilmiş şehirde ki kalkınmışlığı, gelişmişliği en ücra köşeye taşıma gibi bir hedefi olan bunu önemli ölçüde geçmişte zaman zaman eleştirilse de kamu iştirakleriyle, tarımsal örgütlenmelerle, kitlerle, birliklerle tüm bunları önemli ölçüde geçmişte başardık. Tüm bunları tasfiye eden bir anlayışla süreç işledi ve en nihayetinde bugün pek çok tarıma dayalı sanayinin temel üç girdisinden bakın hayvancılıkta yaptığımız ithalata bakın. Verilen yanlış gidişatı teyit ediyor. Umarız Veteriner Hekimlerin de üreticiyi bilinçlendirmek, onun ötesinde meslek örgütünün temsilcisi ve bütün bir toptan kapsayıcı politikların oluşması noktasında mutlaka katkılar koyuyorsunuz diye düşünüyoruz. Şahsınıza ve şahsınız nezdin de tüm oda mensuplarına kolaylıklar diliyorum. Taraf olup seslendirmemiz gereken herşeyde odanızın, sizin ve arkadaşlarınızın düşüncelerinize her zaman açık olduğumuzu ifade etmek isterim.” şeklinde konuştu.
“PANDEMİDE VETERİNER HEKİMLERİN ROLÜ TÜM DÜNYADA GÖRÜLDÜ”
Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muhammet Nevzat Algan, yoğun çalışma mesaisi içerisinde kendilerine zaman ayırdığı için DP Lideri Gültekin Uysal ve beraberindekilere teşekkür etti. Algan şöyle konuştu: “Sizin ortaya okuduğunuz tüm ekonomik ve sosya verilerle veteriner hekimler, halk sağlığı, hayvan sağlığı, gıda sağlığı konularında tüm dünya da vazgeçilmez bir meslek mensubudur. Ehliyetli ve donanımlı tek meslek mensubudur. Artık dünya da sanayi, teknoloji ile yarışan Avrupa ülkeleri ürettikleri ileri teknoloji ürünleri araba ve uçakların yanında en önemli şeyin gıda ve hayvancılık olduğunun farkına varmış durumdadır. 1990’lı yılların gazete manşetlerinde ‘Bir tane tablet için akşama kadar günlük enerji ve protein ihtiyacınızı karşılayın’ gibi haberler vardı. Günümüzde bırakın kimyasal bir maddeyi yüzde yüz hayvanlardan, bitkilerden üretilmiş doğal besinlerin tüketilmesi öneriliyor. Günümüzde pandemi sürecinde veteriner hekimlerin tüm dünya da nasıl bir rol oynadığı ülkemizde da açık olarak görüldü. Pandeminin Çin de söndürülmesini sağlayan ekibin başında bir Veteriner Hekim bulunuyor. ABD pandeminin ilk aylarında hastalıkla mücadele de yetersiz bir tutum sergiledi. Ancak fark ettiki zoonoz olan bu hastalıkların kontrolünde veteriner hekimler şarttır.”
“VETERİNER HEKİMLER
DESTEK BEKLİYOR”
Oda Başkanı M. Nevzat Algan, Veteriner Hekimlerin pandemi de işin başına getirildikten sonra ciddi bir ilerleme kat edildiğine vurgu yaparak şunları söyledi: “Bizim Veteriner Hekimler olarak yıllardır yoğun mesai ile çalışan bir meslek grubu olmamız, kendimizi sosyal ve siyasi olarak ifade edememize yol açtı. Bizler sizin gibi Türkiye Cumhuriyetinin ikbalinde önemli rol oynayan siyasilerin meslek sorunlarımız hakkında bilgi sahibi olmasından gurur duyuyoruz. Bu konuda da bundan sonra ki süreçte desteklerinizi esirgememezini rica ediyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi