Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanatçılara “Şeker Fabrikası’na gelin” çağrısı

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar
Sanatçılara “Şeker Fabrikası’na gelin” çağrısı

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel, yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.
ŞEHİTLERİMİZE
ALLAH RAHMET EYLESİN
Şenel, Dinar ilçesinin Okçular köyünden Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Oğuz İnan’ın, Karabük’te şehit düştüğünü belirterek tüm şehitlere rahmet, acılı ailelere sabır temenni etti. Emniyet teşkilatının 173’üncü kuruluş yıldönümünü de kutlayan Şenel, “Çok zor şartlar altında, büyük fedakârlıklarla bu görevi yerine getirmeye çalışan polislerimizi yürekten tebrik ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu vesileyle görevi başında şehit düşen polislerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.
POLİSİN ÖZLÜK
SORUNLARI DÜZELTİLMELİ
Adalet ve emniyetin bir ülkenin huzur ve güvenliğinin önemli iki unsurun olduğunu, bu iki unsurun günümüzde birçok sıkıntı ile boğuştuğunu belirten Şenel, “Ek görevler sürelerinin bile dâhil edilmediği halde 240 saati aşan çalışma süreleri düzenlenmelidir. Gece-gündüz, bayram-seyran demeden çalışan polislerimizin 160 saati aşan her çalışması hak ve hukuk çerçevesinde ücretlendirilmeli, fazla mesai sorunu ortadan kaldırılmalıdır. Canlarını ortaya koyan polislerin emeklilik sonrası maaşlarının yarıya düşmesi ve katsayı başta olmak üzere özlük hakları ile ilgili sorunlar düzeltilmelidir. Yöneticilere düşen görev polisi ezme, psikolojilerini bozmak değil, bu sorunları ortadan kaldırmaktır. Böyle olması gerekirken peki sonuç ne? Maalesef her 10 günde 1 polis intihara teşebbüs etmektedir” diye konuştu.
“HÜKÜMET KENDİ
PERFORMANSINA BAKMALI”
Hükümetin getirdiği ‘öğretmen performans değerlendirme’ uygulamasının pilot seçilen 12 ilde başladığını uygulamanın tüm ülkeye yayılmasının planlandığını kaydeden Şenel, “Bu uygulamanın hiçbir mantıklı ve tutarlı yanı yoktur.Uygulamaya göre; öğretmen nasıl öğrenciye not veriyorsa, öğrenci de öğretmene öyle not verecekmiş. Öncelikle böyle bir uygulama öğretmenin öğrenci üzerindeki saygınlığını ortadan kaldırır. Ayrıca bu uygulama hangi sistemle nasıl değerlendirilecek? Buda bir merak konusu. Hükümet önce kedi performansına bakmalıdır” şeklinde konuştu.
 “ORTADA CİDDİ
 TUHAFLIK VAR”
Şeker fabrikalarının satışına yönelik teklif sürelerinin aceleye getirilmesinin akıllara birçok soru işaretini getirdiğini söyleyen Şenel şöyle konuştu: “Bor Şeker fabrikası, Çorum Şeker Fabrikası, Yozgat Şeker Fabrikası ve Kırşehir Şeker Fabrikası için teklif verme süresi 3 Nisan itibariyle doldu. Erzurum, Erzincan, Kastamonu, Turhal ve Ilgın şeker fabrikaları için son teklif verme süresi ise bu ayın 11’inde sona eriyor. Afyon, Burdur, Muş, Elbistan ve Alpullu Şeker Fabrikaları için son tarihte 18 Nisan. Bu tarihleri niye hatırlatıyorum; Ortada çok ciddi bir tuhaflık var da ondan. Hatırlanacağı gibi 14 Şeker Fabrikasının satışına ilişkin duyuru 21 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. İhale şartnamelerinin taliplilere veriliş tarihi ise 26 Şubat idi.”
 FABRİKAYA SANATÇI
ZİYARETİ MORAL OLUR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine Hatay sınır karakoluna giden sanatçılara seslenen Adnan Şenel şunları söyledi: “İnşallah bu güzide sanatçılarımız aynı hassasiyeti Şeker Fabrikaları içinde gösterirler. İşçilerimizle beraber emek türküleri söylerler. Biz kendilerini davet ediyoruz. Sanatçılarımızı, işçimizin, emekçimizin, üreticimizin yanında da görmek istiyoruz. Hatay ziyaretleri askerimize nasıl moral olduysa, Afyon Şeker Fabrikasını ziyareti de emekçilerimiz için moral kaynağı olacaktır. Hem böylece, ‘Türkiye’nin sanatçısı’ olduklarını gösterme imkânı bulmuş olurlar.” Şenel, İsrail’in insanlık için bir tehdit olduğunu sözlerine ekledi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti