Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıçiçek: Birlikte herşeyin üstesinden gelebiliriz

Ege Maden İhracatçıları Birliği

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkan Adayı Serkan Sarıçiçek, ortak akıllar ortak yönetim anlayışı genç ve dinamik bir ekiple yönetime talip olduklarını açıkladı. Sarıçiçek, “Önce gelişeceğiz, sonra değişeceğiz. Hepimiz aynı gemideyiz. Artık yaşadığımız sorunlarla baş başa kalmayalım. Birlikte herşeyin üstesinden gelebiliriz.” dedi

 

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkan adayı Serkan Sarıçiçek ekibiyle birlikte önceki gün akşam Akrones Termal Otel’de iftar yemeği verdi. Sarıçiçek yemeğin ardından basın toplantısı düzenledi.
“BİRLİKTE DEĞİŞİM ARTIK ZORUNLUDUR”
Serkan Sarıçiçek, “Ortak Akıl Ortak Yönetim” düsturuyla yola çıktıklarını belirtti. Türkiye’nin toplam ihracatına aralıksız katkı veren mermer sektörünün yeni yönetimini seçmeye hazırlandığını söyleyen Sarıçiçek, “Genel kurulda üyelerimiz bir karar verecekler. Bu karar eski anlayışla yeni anlayış, değişime açık olanlarla değişimi istemeyenler arasında, çoğulcu yönetimle, tekil yönetim arasında verilecek bir karar olacaktır. Ege Maden İhracatçıları Birliği’nde değişim artık zorunlu hale gelmiştir. Yıllardır aynı yönetim biçimi ve sonuç ortadadır. Bu yüzden değişim şart. Eski yöntemlerle bu kadar hızlı gelişen sektörü yönetmek mümkün değildir. Sürekli aynı insanların yönetime seçilmesiyle alışılmış çaresizlik, sektörümüzün önündeki en büyük engeldir.” dedi.
“TÜM ÜYELERDEN BİRLİKTE
YÖNETİM İÇİN DESTEK İSTİYORUZ”
Serkan Sarıçiçek, Ege Maden İhracatçıları Birliği’nde hizmet süresini tamamlayanların bayrağı bir an önce yeni nesile devretmesinin iyi olacağının son dönemde herkesçe kabul gören bir düşünce olduğunu ifade etti. Sarıçiçek, “Bizler koltuktan güç almaya değil koltuğa güç vermeye geliyoruz. Yaşadığımız çağın gereği olarak sektörün tüm alanlarında değişim rüzgârları güçlü şekilde esmeye başladı. Bizler, Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin tüm üyelerinden birlikte yönetim için destek istiyoruz. Sektörün tüm bileşenlerinden ve bireylerinden katılım sağlayacağız. Şeffaf olacağız, yönetimde olsun veya olmasın her konuda bize ulaşan veya bizim ulaştığımız herkesten faydalanacağız.” diye konuştu.
“YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ
ORTAK AKIL ORTAK YÖNETİM”
Ortak akıl, ortak yönetim anlayışıyla Ege Maden İhracatçıları Birliği’ni birlikte yönetmek istediklerinin altını çizen Sarıçiçek, “İhracaat rakamları konuşarak değil sorunları çözerek artar. Bize göre ihracaat rakamlarını yükseltmek rakamlar üzerinde konuşarak değil ihracatçılarımızın ve üreticilerimizin sorunlarını ortadan kaldırmakla, engelleri aşarak, değişiklikleri hayata geçirerek çok çalışmakla mümkündür. Hep birlikte bunu başarabilirsek ülkemiz için daha fazla katma değer sağlayabiliriz. Göreve gelmemiz halinde yüksek enerji madenleri, navlun ve ekipman sorunları, ruhsat ve fuarda ki haksız rekabetle, sektördeki nitelikli insan kaybı gibi sorunların çözümüne odaklanacağız.” şeklinde konuştu.
“BEŞ KATINA ÇIKAN NAVLUN MALİYETİ BÜYÜK SIKINTI”
Serkan Sarıçiçek, Covid-19 pandemisinden önce başlayan ve pandemi ile zirveye çıkan konteynır, ekipman ve olağanüstü navlun maliyetlerinin en önemli öncelikli sorunların başında geldiğine dikkat çekti. Sarıçiçek, “Navlun fiyatlarının yaklaşık 5 katına çıkması ve buna rağmen ekipman sorunu yaşanması üreticimize ve ihracatçımıza önemli sıkıntılar yaşatmaktadır. Gecikmeli çıkan veya çıkamadığı için fabrika stoklarında bekleyen her ürün üreticiye finansman yükü olduğu gibi tekrar siparişlerinde aksamasına ve totalde ihracaat rakamlarının düşmesine sebep olmaktadır. Mermer ve maden işinde konteynır ihracaatının en önemli kalemi ve bu konuda çok güçlü bir şekilde armatör acentalarla görüşmeye başlayacağız.” ifadelerine yer verdi.
“RUHSAT İZİN SÜRECİ
DAHA HIZLI SONUÇLANDIRILMALI”
Göreve seçilmeleri halinde limanlarda ki masrafları düşürmek için mücadele edeceklerini ifade eden Sarıçiçek şu ifadeleri kullandı: “Büyük firmalarımıza gerekirse danışmanlık hizmeti vereceğiz. Ruhsat güvenliği, mülkiyet hakkı gibi sağlam bir yapıya kavuşturulması ana hedeflerimizden birisidir. Minimum ithal girdilerin olduğu sektörümüzde ruhsat izin süreçlerinin daha hızlı sonuçlanması gerekmektedir. Bu süreçte tek noktadan çözüm için gerekli çalışmaları ivedilikle hayata geçireceğiz. Ayrıca madenlerimizle ilgili gerekli tüm sürdürelibilirlik çalışmaları uzman derneklerde ve ilgili üniversitelerle işbirliği içinde başlayatacağız.”
“NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ
İÇİN SERTİFİKA VE EĞİTİM PROGRAMLARI YAPACAĞIZ”
“Bizler Ege’li ihracatçılar olarak artık küresel pazarda hakettiğimiz değeri ve önemi görmek istiyoruz.” diyen Sarıçiçek şunları kaydetti: “Tüm fuarlardaki yüksek ücretlendirmeler ve stant seçimindeki haksız rekabetle mücadele edeceğiz. Yurt dışı fuarlarına daha çok katılım ve destek sağlayacağız. Yapılacak yurt dışı pazarlama ve URGE gibi etkinliklerimizde yeni ve ihracaat potansiyeli olan genç ve dinamik firmalarımızı ön planda tutacağız. İşçi, işçilik ve yüksek girdi maliyetleri ilgileneceğimiz başlıca konularımız arasında yer almaktadır. Aynı zamanda madencilerimizin ve ihracaatçlarımızın gereksinimleri doğrultusunda gerek ocak gerekse üretim ve ihracaat alanlarında nitelikli iş gücünü artırmak için tüm sertifika ve eğitim programlarını gerçekleştireceğiz.”
“BİRLİKTE HERŞEYİN
ÜSTESİNDEN GELEBİLİRİZ”
Tüm madencilerin aynı gemide yol aldığını vurgulayan Sarıçiçek şöyle konuştu: “Hepimiz aynı gemideyiz. Artık yaşadığımız sorunlarla baş başa kalmayalım. Birlikte herşeyin üstesinden gelebiliriz. Bu işi bilen uzman bir kadronun sunacağı yol haritasıyla ilerlemek istiyoruz. İhracatçılar ve üreticilerimiz kapısını çaldığı zaman Birliği’nden en üst seviyede hizmet görmek istiyor. Bunun için Ege Maden İhracatçıları Birliklerine bağlı gerekli her türlü irtibat ofisleri açarak büyük küçük demeden her ihracatçımızın ve üreticimizin yanında olacağız. Neredeyse ithalat girdi maliyetleri olmayan katma değer yaratan sektörümüz için çeşitli ve kapsamlı teşvik alarak sektörümüzün büyümesini hızlandırmak, doğru ve ulaşılabilir data paylaşımını sağlamak, ihracaata konu olan ülkelerde müşteri alışkanlıkları ve şirket incelemeleri tüm üyelerimizin Birliği’nden, imkanlarından eşit ve hakkaniyetli paylaşımı sağlamak çalışmalarımız arasındadır.”
“ÖNCE GELİŞİP SONRA DEĞİŞECEĞİZ”
Önce gelişip sonra değişmeyi hedeflediklerini dile getiren Sarıçiçek şunları söyledi: “Önce gelişeceğiz, sonra değişeceğiz. Dünyanın en genç nüfuslarından birine sahip olan ülkemizde gençlerimizin ihracaatımızın içinde olduklarını artık göz ardı edemeyiz. Değişim gençlerdedir. Bizler yeni ve dinamik ihracatçılarımızı teşvik edecek Ege Maden İhracatçıları Birliği imkânlarını, hizmetlerini sunarak sektörümüze yeni ihracatçılar yeni nefesler katacağız. Biz gerçekten tecrübeli bir ekibiz. Birçok projeyi hayata geçiren arkadaşlarımızla dijitalleşen ve hızla gelişen yeni ticari hayatta sektörümüzü ve ihraacatçılarımızı hak ettikleri uluslar arası değere ulaştırmak için Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin tüm imkânlarını kullanacağız.”
“AMACIMIZ SEKTÖRÜMÜZÜN VE ÜLKEMİZİN KALKINMASIDIR”
Seçimli genel kurul toplantısının bir bayrak yarışı olduğunu ifade eden Sarıçiçek sözlerine şöyle devam etti: “Bu bir bayrak yarışıdır. Amacımız sektörümüzün ve ülkemizin kazanmasını sağlamaktır. Güçlü bir yönetim kurulu oluşturduk. Sektörümüzün her unsuruna yer vermeye çalıştık. Sorunları biliyoruz, çözümleri için planlarımızı yaptık. Seçimden sonra sen, ben, o olmayacak. Oy veren vermeyen tüm üyelerimize eşit mesafede olacağız. Seçimin taraftarı saygı çerçevesini aşan çekişmeler, sektörde kutuplaşma yaratmamalıdır. Sektörde genç ve dinamik bir ekiple desteklenen yeni, farklı bir bakış açısıyla hizmet etmek istiyoruz. Yönetim kurulu olarak adaylarımıza başarılar diliyoruz. Kongremizin sektörümüz için iyilikler getirmesini temenni ederim.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

SARIÇİÇEK YÖNETİM KURULUNU TANITTI
Ünvan Kişi
Marble City Maden Mermer Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Serkan Sarıçiçek
Tolga Öner İnşaat Mermer Dış Tic.San.Ltd.Şti. Tolga Öner
Medmar Madencilik İnş.Orman Ür Ünl.İhr.İth.San Ve Tic Ltd.Şti Erol Berberoğlu
Reisoğlu Mermer Sanayi Ve Tic. Ltd.Şti. Osman Çağrı Uysal
Sese-Mak Mermer Makinaları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Selim Kılınç
Sahın Kardesler Elektrık Ve Mermer San.Taah.Ve Tıc.Ltd.Şti. Ali Şahin
Özçakım Mer.San.İth.İhr.Nak.Taah.Tur.Oto.Hay.Tar.Ve Or. Ür.Tic.Ltd.Şti. Ersin Çakım
Berat Marble Granit Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Halil Ürün
Erdem Mermer Maden İnş Nak.Tur Gıda Tar.Ve Hay.San.Tic.Ltd.Şti. Halil Öksüz
Adataş Gıda Nakl Den.Acen.Müh.Müş.Hiz.İnş.Mer.Mad.Ltd.Şti. Bahattin Say
Grafit Madencilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Nuri Cem Aydoğdu
Portsan Mermer Sanayi Petrol Ve Tarım Ür. Enerji Nak. Tic. A. Ş. Muhammet Cadıl
Mehmet Aygün Mermer İnşaat Nak. Tar. Hay. San. Tic. Ltd. Şti Şuayip Aygün
Alpay Mermer Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ayşe Melike Alpay Özmen
Göltaş Granit Andezit Nak. Mad.İnş.Taah.Gıda Ve Hafr.San.Tic.Ltd.Şti. Uğur Abay
Fam-Mer Mermer Granit İş.Mal. Mad.Müş.İth.İh.San.Tic.Ltd.Şti Fırat Biçici
Yöntaş Madencilik Mermer Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yalçın Yöner
Ack Mermer Mad. İnş. Danış. İth. İhr. San. Ve Tic. Ltd. Şti Soner Ozan
Sirmersan Mermer Sanayi A.Ş. Fatin Sirkeci
Balmahmut Mermer Fayans Taş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Erdal Ayva
Berkomar Doğaltaş Madencilik İth. İhr. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Ahmet Mert Altay
Er-Mer Mad.Gıda Tur. Nak.Tar.Ürün.Rest. İnş. Hafr. San.Ve Tic.Ltd.Şti. Zafer Tuncer
Tuna Mermer Maden Nak.San.Ve Tic.Ltd.Şti Hakan Baş
Dm Mer. Ve Müh.Son. Mad. İşl.Lab.Tar.Hayv.Oto.İnş.Haf.Nak.Tic.San.Ltd.Şti. Abdullah Bilal Aktaş
İzm İç Ve Dış Tic.Ltd.Şti. Ürün İzmirlioğlu
Ahmetpaşa Mer.Ve Mad.İnş.Nak.Oto.Gıda Tar. Hay. Orm.Ür.San.Tic.Ltd.Şti. İbrahim Kalkan
Ataya Mermer Mad. İnş. Nak. İth. İhr. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Muhammed Ataya
Bkm Mermer Ve İnşaat Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Basri Kaplan
Yunus Özpınar Mermer ( Ysn Mermer ) Yunus Özpınar
Flora Tiles Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ertuğrul Derin
Sld Art Maden Mermer İth. İhr. Sanayi Tic. Ltd. Şti. Selda Ergüler
Kolay Mermer Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gözde Erlat
Erk Doğaltaş Ve Endüstri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tarık Erdem Keser
As Bergama Granit Madencilik Lojistik İnşaat Ve San. Tic. Ltd. Şti. Uğur Işık
Kadim Taş Mermer Mad. İth. İhr. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Oğuzhan Çelik

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti