Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehidimizi dualarla son yolculuğuna uğurladık

Bitlis’in Tatvan İlçesi’ndeki helikopter

Bitlis’in Tatvan İlçesi’ndeki helikopter kazasında şehit düşen Helikopter Teknisyen Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek, dualar ve gözyaşlarıyla Afyonkarahisar Hava Şehitliğinde ebediyete uğurlandı

 

Tatvan İlçesi’ne bağlı Çekmece Köyü kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek’in de aralarında bulunduğu 11 şehidimiz için önce 8. Kolordu Komutanlığı’nda ardından havalimanında tören düzenlendi. Ardından 11 askerin naaşı yine askerlerin omuzlarında 2 uçağa taşındı ve devlet töreni için Ankara’ya gönderildi.
Şehidimiz Şükrü Karadirek’in naaşı Ankara’da düzenlenen törenin ardından dün saat 17.00 sularında Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığına getirildi. Şehidimiz Vali Gökmen Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehidimizin ailesi ve askeri erkân tarafından karşılandı. Uydukent mahallesindeki baba evine son kez getirilerek, burada helallik alınmasının ardından şehidimizin Türk Bayrağına sarılı naaşı askeri konvoyla cenaze namazının kılınacağı Paşa Camii’ne getirildi.
Şehidin eşi Karadirek, “Daha sana doyamadık. Böyle mi gelecektin.” diye gözyaşı döktü. Şehidin kız kardeşi Elif ise “Kaldırın uyuyordur o. Kalk abi, kalk. Daha evladına doyamadı. Al bayrağı çok severdin, içine mi yatacaktın. Bir taneydin.” diye üzüntü yaşadı. Cenaze töreninde şehidin 5 aylık oğlu İbrahim Asaf’ı görenler gözyaşlarını tutamadı.
Burada şehidimizin önce öz geçmişi okundu. Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehidimiz Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek için dualar edildi, helallik alındı.
Kahraman şehidimiz Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek’in naaşı dualar ve gözyaşlarıyla Afyonkarahisar Hava Şehitliğinde ebediyete uğurlandı.
“ŞEHİDİMİZ VATAN TOPRAĞINA,
SİZLERDE BİZE EMANETSİNİZ”
Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanan Aziz Şehidimizin babası İbrahim Karadirek’e Vali Gökmen Çiçek tarafından Türk Bayrağı teslim edildi. Vali Çiçek, baba İbrahim Karadirek’e, “Şehidimiz vatan toprağına, sizlerde bize emanetsiniz.” dedi.
Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek için düzenlenen cenaze törenine Vali Gökmen Çiçek, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, askeri ve mülki erkân, diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti