Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehitlerimizin vatan aşkının eseri – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Şehitlerimizin vatan aşkının eseri

Büyük zaferin 89. yıldönümü kapsamında düzenlenen anma ve kutlama programları kapsamında Hava Şehitliğinde de bir tören düzenlendi. Törende konuşan Yüzbaşı Şükrü Coşkun, şehitlerimizin üstün ruhlarının dolaştğı, toprakla asil kanlarınıın harman olduğu vatanımızın şehitlerin yüksük vatan aşkının eseri olduğunu söyledi

Hava Levazım Yüzbaşı Şükrü Coşkun, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Anadolu halkı ile tek bir yumruk olarak, yokluklar içerisinde büyük fedakarlıklar gösterdiği Kurtuluş Savaşı’nda en son Başkomutanlık Meydan Muharebesi de kazanarak kesin zafere ulaşıldığın dile getirdi
Hava Şehitliğinde düzenlenen tören anıta çelenk sunumu ile başladı. Genel Kurmay Başkanlığı çelengini Genelkurmay Başkanlığı’nı temsilen Tuğgeneral Rıza Çağatay Erdoğan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nı temsilen Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nı temsilen Tuğamiral Mesut Özel, Jandarma Genel Komutanlığı’nı temsilen Tuğgeneral Namık Boran, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nı temsilen Hava Pilot Tuğgeneral Hakan Taşkesen birlikte sundular. Ardından; Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban anıta çelenk sundu. Çelenk töreni Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü, Baro Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği çelenklerinin anıta sunulmasıyla tamamlandı. Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşımız okunduktan sonra Hava Levazım Yüzbaşı Şükrü Coşkun, bir konuşma yaptı.
Dramatik kahramanlık destanı
Kurtuluş Savaşı’nın ilk hava zaferini 26 Ağustos 1922 tarihinde Yüzbaşı Fazıl Bey’in kazandığını kaydeden Hava Levazım Yüzbaşı Şükrü Coşkun, Yüzbaşı Fazıl Bey’in Garipçe yakınlarında sadece 7-8 mermi ile Yunan uçağının zorunlu iniş yapmasını sağladığını ifade etti. Yüzbaşı Coşkun; “Breget-14 tipi bu uçak, daha sonra onarılarak Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanıma alınır ve düşürüldüğü yerin anısına uçağa Garipçe ismi verilir. Hava Şehitliği’nin Asri Mezarlık içine kurulmasına vesile olan kahramanlık destanının çok dramatiktir. 24 Temmuz 1922 sabahı Akşehir karargahından havalanarak Afyon’un güneyine keşif uçuşu yapan Hava Üsteğmen Cemalettin ve Teğmen Bahaddin iki Yunan uçağının saldırısına uğramışlar ve hava çarpışmasında Yunan uçaklarını düşürmüşlerdir. Ancak bu arada cepheleri kalmadığından takviyeye gelen iki Yunan uçağının açtığı ateş sonucu Gazlıgöl civarına düşerek şehit olmuşlardır.” diye konuştu.
Yüzbaşı Şükrü Coşkun; “Hava Şehitliğinde 1939 yılından itibaren günümüze kadar hayatlarını kaybeden diğer şehitlerimiz yatmaktadır. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan büyük taarruz ve sonrasında ki bu zafer aziz yurduna ve bağımsızlığına kast eden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusu’nun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir.” şekilnde konuştu. Şehitlik ziyaret defteri Afyonkarahisar İrfan Balkanlıoğlu tarafından imzalandı. Tören şehitliğin gezilip dua edilmesi ile son buldu. Törene askeri ve mülki erkan katıldı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti