Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siyasilerden idam cezasına tepki – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Siyasilerden idam cezasına tepki

Afyonkarahisar’da bazı siyasi partilerin yöneticileri, Mısır’da darbe ile görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında idam cezası verilmesine tepki gösterdi

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, Mısır’da seçilmiş iktidara darbe yapanların, dün alınan kararla bir hukuksuzluğa daha imza attığını dile getirdi.
TUTUMLU: SİSİ HUKUKSUZLUKLARA DEVAM EDECEK
Batının darbeci Sisi’ye sanki “devlet başkanıymış” gibi muamele ettiğini anlatan Tutumlu, “Sisi, kendisine olan tepkiler azaldıkça hukuksuzluklara devam edecek, daha fazla aşırıya gidecektir. Bu hukuksuzluklara bir an önce son vermesini istiyoruz. Tüm demokratik devlet yöneticileri en üst seviyede bu durumu kınamalı ve Sisi’nin geri adım atması sağlanmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.
KAYIKCI: SİYASAL İDAMLARA KARŞIYIZ
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Kayıkcı, Ortadoğu’da her zaman huzur ve barışın olması gerektiğini ifade etti. Kayıkcı, parti olarak bir ülkenin içişlerine müdahaleyi doğru bulmadıklarını, ancak siyasal idamlara karşı olduklarını dile getirdi.
Siyasal idamların toplumda derin etkiler bıraktığına dikkati çeken Burcu Kayıkcı, “Ortadoğu’da olacak her türlü kavga, savaş bizim ülkemizi de etkileyecek. Parti olarak huzur, barış ve kardeşlikten yanayız. Ortadoğu’da tam bir barışın sağlanmasını, herkesin kardeşçe, huzur içinde yaşamasını istiyoruz” görüşünü aktardı.
ERCAN: İDAM CEZASINA KARŞIYIZ
CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan da partisinin her zaman idam cezasına karşı olduğunu belirtti.
Karara tepki gösteren Ercan, “İdamlar hiçbir zaman çözüm olmamıştır. Siyasi geçmişimizde bunun örnekleri mevcuttur. Yıllar sonra ‘neden asıldı, asılmamalıydı’ denilmiştir. Mısır’da inşallah aynı durum olur ve idam kararı gerçekleşmez” diye konuştu.
DEMİREL: İDAM CEZASINI
TASVİP ETMİYORUZ
MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel ise Mısır’ın içişlerine karışmayı uygun görmediklerine değinerek, “Ancak, insani olarak idam cezasını tasvip etmiyoruz” ifadesini kullandı. (AA)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti