Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Solcular bir yana, sağcılar bir yana devri bitti”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Solcular bir yana, sağcılar bir yana devri bitti"

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, parti teşkilatı ile sorun yaşadığı iddialarını yalanladı.

Kimseyle sorunu olmadığını belirten Toptaş yerel seçimlere liyakat sahibi adaylarla katılacaklarını, bayan aday gibi bir şartlanmaları bulunmadığını kaydetti. Eskisi gibi solcular bir yana sağcılar bir yana fikrinin geçerli olmadığını vurgulayan Toptaş, ‘’Ülkenin gidişini beğenmeyen herkes ortak ideallerde fikir birliği etmelidir’’ dedi. Toptaş, “yalaka basın” tartışmasında bir meslek ve kesime genelleme yapmanın doğru olmadığı düşüncelerini paylaştı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Kocatepe Gazetesi’ni ziyaret etti. Çeşitli konularda sohbet edilen ziyarette Toptaş, güncel konuları da değerlendirdi.
VEKİLLER ASLİ GÖREVİNİ
YAPAMIYOR
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, milletvekilliğinin zorlu bir meslek olduğunu, vatandaşın kendisini temsil için seçtiği vekile her şeyi söylebilme hakkını kendinde gördüğünden yakındı. Milletvekillerinin milletin temsilcisi olduğunu belirten Toptaş; “Milletvekilinin görevi; yasa yapmak, ulusal anlaşmaları onaylamak, yürütmeyi denetlemektir. Yani vatandaşın lehine mi aleyhine mi çalışıyor diye bunu denetlemek görevlerindendir. Ama milletvekili bu asli üç görevi de yapamaz haldedir. Hem iktidar hem de muhalefet partisinin milletvekilleri bu durumdadır. Liderin belirlediği isimler milletvekilliği için oylanır, vatandaş onları seçer. Çoğu kez kimi seçtiğini de bilmez. Genel Başkan veli nimetidir çünkü onu o seçmiştir. Onun istediğini yapmaya mecburdur. Yasa tasarısı üzerinde parmak kaldırılır. Böyle bir milletvekili olur mu? Şu şöyle olmalı, buna böyle yaklaşılmalı gibi bir katkı şansı yoktur.” dedi.
LİDERLER VELİ NİMET OLDU
Milletvekilliğinin geçmişte böyle olmadığını, 12 Eylül 1980 tarihindeki askeri darbe öncesi tüm partilerin milletvekili adaylarını ön seçimle seçtiğini hatırlatan Ahmet Toptaş, o dönemde milletvekillerinin bu sayede mutlak surette lidere tabi olmadığını kaydetti. Bu çerçevede milletvekilinin aklına yatmayan bir yasal düzenlemeye hayır oyu verebildiğini söyleyen Toptaş; “Lider milletvekiline sen ne yapıyorsun diye soramıyordu, çünkü vatandaş ona bu soruyu soruyordu. Milletvekili vatandaşa karşı sorumlu olduğundan bu kadar lider bağımlılığı yoktu. 12 Eylül darbesinden sonra milletvekili seçimleri için ön seçimin kaldırılıp liderlere bu işin bırakılması ile herkes liderlere veli nimet olarak bakmaya başladı. Türkiye’de Başbakan bütün milletvekillerini belirlemiştir. Başbakan ‘Kardeşim Abdullah’ı seçiyorum.’ diye cumhurbaşkanı seçmiştir. Başbakan’ın talimat verdiği yargıtay üyeleri meclisten seçilir. Mesela Başbakan’ın talimatı ile kamu denetçileri meclisten seçilir. Her şeyi Başbakan seçiyor. Böyle bir demokrasi olur mu? Tek adamın yönettiği ve müdahil olduğu bir yönetimi yaşıyoruz. Bu çok enteresan.” diye konuştu.
SORUN VATANDAŞIN KENDİSİNDE
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, vatandaşın demokrasi talebi olmadığı sürece söylenecekler her ne olursa olsun sorunların çözülmeyeceğini kaydetti. Umudunu kaybeden insanların işlevsiz olduğunu belirten Milletvekili Toptaş; “Bezgin bir toplum var, kimse yarınından umutlu değil. Toplum bugününü nasıl geçireceğiyle meşgul. Sadece bugününü düşünen bir toplum yarını ile ilgilenmez. Yönetici atamalarında liyakat esas alınmalı. Vatandaş kendisine kaliteli hizmet sunan bir bürokrasi işlerliği yoksa bu işlerliği engelleyenlere hesabı sandıkta sormalıdır. Her şey vatandaşın talebi ile ilgilidir. Bütün sorun halkımızın edilgenliğinde, talepkar olmamasında. Kendisi ile ilgili yargıları örgütlü bir biçimde dile getirmemesindedir. Elin başına gelen benim de başıma gelir kaderciliğiyle yaşamaya devam etmesidir. Vatandaş hükümetin izlediği politikalar yüzünden gırtlağına kadar borçlandı.” şeklinde konuştu.
YALAKALIKTA GENELLEME YANLIŞ
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün “yalaka basın” yorumları hakkındaki görüşü sorulan Milletvekili Ahmet Toptaş, bu konuda yorum yapmak istemediğini söyledi. Toplumun her kesimi ve her meslek grubunda olduğu gibi basın camiasında da yanlış insanların olabileceğini belirten Toptaş şunları söyledi: “Her kesimde ve meslekte yanlış yapanlar vardır bunlar basında da vardır. Ama genellemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Basın yanlış da yazar, kasıtlı da yazar. Bunu her gün yaşıyoruz. Zarar gören insanlar davacı, şikayetçi olur. İl Başkanının hangi hassasiyetlerle böyle bir açıklama yaptığını bilmiyorum. Çünkü uzun süre Afyon’dan ayrıydım. Ama izlediğim kadarıyla basın camiasında bu durum yankılanmış. Tek tek kişilerle uğraşmak da bir yöntem değil. Herkes kendi meşrebine göre işini yapıyor. Bu da bugünün sorunu değil. Bunlar Türkiye’de demokrasi, özgürlük sorunudur.”
BAŞBAKAN DIŞINDAKİLER TEFERRUAT
Mahalli İdareler Seçimlerinde liyakat sahibi adaylarla katılacaklarını, bayan aday gibi bir şartlanmaları bulunmadığını belirten Ahmet Toptaş, eskisi gibi solcular bir yana sağcılar bir yana fikrinin geçerli olmadığını vurguladı. Ülkenin gidişini beğenmeyen herkesin ortak ideallerde fikir birliği etmesi gerektiğini savunan Toptaş;”Yerel seçimlerde çıkaracağımız aday gerçek anlamıyla kamuoyuyla bu işi yapabilir imaj ve algısını yaratırsa bizim başka parti ve gruplarla görüşmemize gerek olmaz. Türkiye’de siyaset çok farklı bir noktada. Türkiye çok riskli bir coğrafyada. Bu kadar riski yaratanda AKP iktidarıdır. Başta Sayın Başbakan’dır başkaları teferruattır. Böyle bir ortamda Türkiye’nin bağımsız üniter bir devlet olarak varlığını sürdürmesi, savaş korkusunu atlatacka bir sürece acilen ihtiyacı vardır. Bunların hepsinin müsebbi Başbakan’dır.” dedi.
ORTAK ÖLÇÜ TÜRKİYE DEĞERLERİ
“Yıllarca Irak’ın toprak bütünlüğünden taviz vermeyiz diyorduk. Irak’ı fiilen bölen bir devlet haline geldik. Bakanımız uçağıyla topraklara inemiyor.” diyen CHP Milletvekili Ahmet Toptaş; “Suriye’de 1,5 sene önce ortak bakanlar kurulu toplarken birden bire ne olduysa içişlerine bizzat müdahale eden bir ülke haline geldik. Bu dış siyaset çizgisi bizi İran’la savaş tam tamları çalan bir noktaya getirdi. Türkiye’yi bu risklerden koruyacak iktidar sadece bizim oylarımızla oluşmuyorsa Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkan, vatandaşında rahatlayacağı bir yeni dönem oluşması için ülkemizde insanların güçlerini birleştirmesi gerekiyor. Cumhuriyetten yana, demokrasiden yana olanların, dış ilişkilerimizdeki çizginin derhal terk edilip Türkiye’nin bölgede barış havası içerisinde komşularımızla sorunları tamir edecek bir iktidar nasıl oluşur? Sosyal demokratlarla, merkez sağda cumhuriyete sahip çıkan aklı başında insanlarla ülkenin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkmak isteyen insanlarla olur. Dolayısıyla eskiden olduğu gibi solcular bir yana sağcılar bir yana diye seçmenin kategorize edilmesi gibi Türkiye’nin bir şansı yoktur. Ortak ölçü; Türkiye’nin değerlerine, cumhuriyet değerlerine, üniter yapıya sahip çıkabilmektir.” diye konuştu.
ERDOĞAN ARTIK FARKLI BİR FİGÜR
Günümüzde AK Partiye oy veren vatandaşlar arasında kaygı duyan çok sayıda seçmen olduğunu ileri süren CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, hiçbir vatandaşın ülkenin üniter yapısının bozulmasını istemeyeceğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın hakkında bir şüphe belirmeye başladığı düşüncesini belirten Toptaş; “Bundan 8 sene önce Recep Tayyip Erdoğan kendisine güvenen, dik duran, mağdur edilmiş, hakları alınmış, üzerine çok basık yapılmış bir figürdü. Şimdi ise halkın kafasında yavaş yavaş; herkesi baskılayan, her an beklenmedik birşey yapabilecek olan ve Türkiye’nin başını belaya sokabilecek olan, ülkeyi bir savaş tehlikesine bile itebilecek olan bir figür oluşuyor. Halk bu figürü ne kadar çok görmeye başlarsa bu figürden kurtulmak içinde başka davranış yöntemleri uygulayacaktır. AKP oyları artık düşüyor. Bir iktidar partisinin oyları yerel seçimlere bir yıl kala düşüyorsa hangi siyasi parti olursa olsun bir daha toparlanıp yükselmesi mümkün değildir. Önemli olan bizim politikalarımızı halka verdiğimiz güven sayesinde oylarımızın yükselmesidir. Bir umut haline gelmemiz gerekiyor. Hem genel politikalarda hemde yerel politikalar üreterek çaba sarf etmemiz lazım. Ben milletvekili olarak elimden geldiğince bu pozisyonu yükseltmeye çalışıyorum. Halk kafasında olumlu bir aday çıkaracağız.” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti