Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Somali için anlamlı yardım – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Somali için anlamlı yardım

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu oruçlarını engelli vatandaşlarla birlikte açtılar

Özel Zafer Koleji tarafından verilen ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organize edilen iftar yemeğine katılarak engellilerle ve aileleriyle bir araya gelen Vali Balkanlıoğlu ve eşi iftar yemeğinde, onların sıkıntılarını ve taleplerini dinlediler. Engellilerin talepleri doğrultusunda gerekli notlarını alan Vali Balkanlıoğlu, sorumlu müdür ve müdür yardımcılarına taleplerin yerine getirilmesi için gerekli talimatları verdi.
İftar yemeğine; Belediye Başkanı Burhanettin Çoban eşi Bayan Çoban, Zafer Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Soner, İş adamı Mehmet Çarkgil, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Arı, daire müdürleri ve Engelliler dernek başkanları ile vatandaş katıldılar.
Birlikte yenilen iftar yemeğinin ve okunan duaların ardından kürsüye çıkarak bir teşekkür konuşması yapan Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, kendilerine çok büyük değer ve destek verdiği için Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür etti. Kendilerinin engelleri aşmak adına çok çalıştıklarını ama her zaman kendi engellerini aşsalar bile önlerine başka engeller çıktığını söyleyen görme engelli Mesut Yurt, Vali Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Çoban’ın destekleriyle bu engelleri de aştıklarını söyledi.
Kürsüye gelen Zafer Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Soner, engelliler adına verilen bu iftar yemeğine katılanlara teşekkür etti, Engelli vatandaşların büyük alkışlarıyla kürsüye gelen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, engelli dernekleri ve vatandaşlarla birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını, proje ürettiklerini ve Afyonkarahisar Belediyesi olarak desteklerinin sınırsız olarak devam edeceğini söyledi. Başkan Çoban, engelli dernekleri için bina yapıldığını ve ücretsiz olarak derneklerimize verileceği müjdesini de verdi.
Programda son olarak konuşan SYD Vakfı Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu ise; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak birçok yardıma muhtaç insanımıza yardım edildiğini, Devletimiz bu anlamda sınır tanımayarak birçok imkânı gönderdiğini söyledi. Bu yapılan yardımlardan en önemlisinin ve en anlamlısının da engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek olduğunu söyledi. Onlar, kendi ailelerine, akrabalarına emanet olmayıp, toplumun genelinde herkese emanet olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu; “ Bu çok büyük bir sınavdır. Bu sınavı bir engellinin veya ailesinin tek başına başarması kolay değil. Toplum olarak herkesin destek olması üzerine düşen görevi yapması layıkıyla lazım. Engelli kardeşlerimiz üretici olmaktan çok tüketici olmak zorunda kalabiliyorlar. Ve dünyayı evlerinin penceresinden seyrediyorlar. Ama rehabilitasyon merkezleri sayesinde engellilerimize gerekli eğitimler veriliyor. Ailelerine, kendilerine ve topluma faydalı olabiliyorlar. Bu fırsat ve imkânları sağlamamız gerekiyor. Engelli kardeşlerimiz bir başkasının yardımına ihtiyaç duymadan dışarı çıkabilmeli, ihtiyaçlarını giderip geri evine gelebilmelidir. Şehrimiz içinde bu düzenleler mevcut ama özellikle taşımacılık konusunda da gerekli çalışmaların yapılacağına inanıyorum. Engellilerimize verdiği destekten ve ürettiği projelerden dolayı Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Engellilerimizi mutlu ediyor, engellileri mutlu eden, Allah’ı da mutlu eder. Başkanımızı kutluyorum” dedi.
Aynı gök kubbenin altında, bu mübarek Ramazan Ayı’nda kalplerimiz birlikte çarpan engelli kardeşlerimizle aynı ortamda bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu engellilere seslenerek “Kalplerimizdeki sevgi ve yüreklerimizdeki sıcaklık hiç azalmasın. Ben hepimizin kalbinin aynı duygularla attığına inanıyorum. Sevgiyle çarpan yüreklerinizle bizden beklentilerinizi karşılamak ve önünüzdeki engelleri kaldırmak bizlerin en önemli görevidir.”
Eğitimden sağlığa, sosyal hizmetlerden spora kadar tüm engelli vatandaşların beklentilerini karşılamanın devletin temel önceliği olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Yeter ki engelli kardeşlerimizin hayata tutunma iradesi eksilmesin. Allah hep böyle güzel günlerde Ramazan Ayı’nın buluşturuculuğunda hep birlikte olmayı nasip etsin” dedi.
Vali Balkanlıoğlu’nun konuşmasının ardından Vali’nin yanına gelen Engelliler Meclisi Başkanı görme engelli Mesut Yurt, aralarında topladıkları 600 TL’yi Somali’deki insanlarımıza gönderilmek üzere Vali Balkanlıoğlu’na teslim etti. Engelli kardeşlerimizin bu anlamlı davranışından dolayı çok duygulandığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, bağışı Somali’ye gönderilmek üzere teslim aldı.
Konuşmaların ardından Engelli vatandaşlarımızla sohbet eden Vali Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Çoban, onlarla hoşça vakit geçirdiler. Yemek sonrasında iftar yemeğine katılan tüm engelli vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Engelli vatandaşlarımız için düzenlenen İftar yemeğinin organizasyonunu yapan, engellilerimizin ulaşımını sağlayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli program sonunda hediyelerin dağıtılmasının ardından engelli vatandaşlarımızı kapıda uğurladılar. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti