Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SP’den yeni bir toplumsal sözleşme teklifi

SP Merkez İlçe Başkan

SP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar, SP olarak milletin tüm farklılıklarıyla beraber, etrafında buluşabileceği yeni bir toplumsal sözleşme teklif ettiklerini söyledi

 

Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar partililerin de katıldığı basın toplantısını dün öğlen partide düzenledi. SP gündemini partinin 7. büyük olağan genel kurul toplantısı ve iktidarı eleştirmek oluşturdu.
“KIZILAY MİLLETİN MEDENİYET ANLAYIŞIDIR”
Türk Kızılayı’nın kuruluş yıldönümünü kutlayan SP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar, “Türk Kızılay’ı 1868 yılından günümüze kadar savaş ve doğal afetler karşısında dünyanın en ücra yerlerinde bile mazlumlara ve mağdurlara şefkat elini uzatan özverili çalışmaları ile halkımızın gönlünde taht kurmuş ülkemizin yüz akı olan insani yardım kuruluşumuzdur. Türk Kızılay’ı bugün kendi alanında dünyanın önde gelen kuruluşları arasında yer almaktadır.” dedi.
“COŞKU VE İNANÇ AYNI”
Milli Görüş’ün tek temsilcisi olduğunu vurguladığı partisi SP’nin 7. olağan büyük kongresinin, 3 Kasım Pazar günü başkentte yapıldığını belirten Akpınar, “Arena da gerçekleşen tarihi kongreye Türkiye’nin 81 ili ve dünyanın birçok yerinden Milli Görüş sevdalıları katıldı. 7’den 70’e partililerin doldurduğu Arena, ‘Gelecek Saadet ile gelecek’, ‘Saadet gelecek yüzler gülecek’ ve ‘Gelecek Bilge Başkan diyecek’ sloganlarıyla inledi. 7’den 70’e on binlerce vatandaşın katılım gösterdiği tarihi kongre, canlı yayın ve sosyal medya aracılığıyla milyonlara ulaştı. 50 yıldır hak, adalet, üretim, kalkınma, şahsiyetli dış politika, önce ahlak ve maneviyat, düşmanlaştırma ve ötekileştirme değil, kardeşlik ve kucaklaşma diyoruz. Erbakan Hocamız 50 yıl önce ‘Bir çiçekle bahar olmaz’ diyenlere karşı ‘Evet ama her bahar bir çiçekle başlar’ diyerek Konya’da ilk adımı attı. Bundan 50 yıl önce, 1969 yılında Bağımsızlar Hareketi’nde hangi inançla yola çıktıysak, MNP’yi, MSP’yi, Refah’ı, Fazilet’i kurarken hangi ruh ve heyecana sahipsek bugün de Saadet Partisi olarak, aynı coşku ve aynı inançla hedefe doğru yürüyoruz. Gerçekleşen kongremiz de mevcut Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, 962 oy alarak ikinci kez Genel Başkan seçildi.” diye konuştu.
“İPOTEK EDİLMİŞ BİR TÜRKİYE VAR”
3 Kasım 2002 yakın tarihinin önemli kırılma noktalarından birine şahit olarak AK Parti’nin iktidara geldiğini belirten Akpınar, “Milletimiz 3 Kasım 2002’de AK Parti’ye temelde şu 5 şeyi gerçekleştirmek üzere oy vermişti. Neydi bunlar? Müreffeh bir Türkiye, güçlü bir Türkiye, özgür bir Türkiye, öncü bir Türkiye, adaletin hâkim olduğu bir Türkiye, fakat ekonomiden ekolojiye, adaletten demokrasiye, tarımdan sanayiye, eğitimden dış politikaya sürekli savrulan bir Türkiye var. Ekonomisi dar boğaza girmiş, tarım ve hayvancılığı bitmiş, bütün birikimleri ‘Varlık Fonu’ adı altında ipotek edilmiş bir Türkiye var. Yaklaşık 500 binin üzerinde çiftçinin tarımı bıraktığı, 3 milyon hektardan fazla tarım arazisinin betona, inşaata kurban edildiği bir Türkiye var. Cumhuriyet tarihinde ilk kez, borçlanabilmek için ‘Borçlanma Genel Müdürlüğü’ kurmak zorunda kalmış bir Türkiye var.” şeklinde konuştu.
“SP HİÇBİR PARTİNİN HASMI DEĞİL”
SP’nin hiçbir kimsenin, hiçbir partinin hasmı veya düşmanı olmadığını söyleyen Akpınar şu ifadelere yer verdi:
“Biz partileri değil politikaları eleştiririz. Biz kişileri değil zihniyetleri eleştiririz. Bu yüzden 50 yıl boyunca milletin inancıyla, değerleriyle mücadele edenlere nasıl karşı çıktıysak, bugün de milletin inancını istismar edenlere karşı çıkıyoruz. 50 yıl boyunca halkın değil, tankın yanında duranlara nasıl karşı çıktıysak bugün de halkın değil rantın yanında duranlara karşı çıkıyoruz. 50 yıl boyunca milletin iradesine ipotek koymaya kalkan laikçi, dayatmacı vesayet anlayışına nasıl karşı çıktıysak bugün de vesayeti kaldıracağız diyerek iktidara gelip, kendi kişisel vesayetlerini kurmaya kalkanlara karşı çıkıyoruz. Kınayanların kınamasına aldırmadan inandığımız doğruları en gür şekilde haykırmaya devam edeceğiz. Çünkü Milli Görüş gömleği ilikleriyle değil, ilkeleriyle ünlüdür.”
“YENİ TOPLUMSAL SÖZLEŞME TEKLİFİMİZ VAR”
Milletin tüm farklılıklarıyla beraber, etrafında buluşabileceği yeni bir toplumsal sözleşme teklifleri olduğunu açıklayan Akpınar sözlerine şöyle devam etti:
“Ruhunu Birinci Meclis’in çeşitliliğinden, mayasını Mehmet Akif’in Çanakkale Destanı ile İstiklâl Marşı’ndan, omurgasını 1921 Anayasası’ndan alan, ihtilaflarımızı ayrılık vesilesi görmeyen, farklı inanma ve düşünme imkânını Allah’ın lütfu bilen bir anlayış öneriyoruz. Biz inanıyoruz ki; kendisi için istediğini başkası için de isteyen ‘müşfik bir toplum’, milletinin tüm fertlerini eşit gören ‘hadim bir devlet’. Adil bir düzeni en temel hedef olarak gören ‘siyasal bir mekanizma’. Bunları geliştirmeye kararlı yeni bir ‘ortak anlayış’ Yeniden Büyük Türkiye’yi kuracaktır.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti