Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Spor Haritası, turizme yön verecek

Gençlik Hizmetleri ve Spor
Spor Haritası, turizme yön verecek

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar’ın spor turizminde öne çıkmasını sağlayacak bir projeye imza attı. Müdürlük, Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Afyonkarahisar’ın Spor Haritası’nı hazırladı. Harita, 3 ana eksen üzerinden oluşturuldu. İl genelindeki spor tesisleri, doğa sporu yapılabilecek mekânlar ve Spor Komplek-si’nin hastaneler ve otellere olan yakınlığını gözler önüne seren bir harita proje çerçevesinde çizildi.

SPOR TURİZMİ İÇİN REHBER
Afyonkarahisar’ın Spor Haritası’yla bağlantılı olarak Spor Turizm Rehberi de hazırlandı. 5 aşamadan oluşan Spor Turizm Rehberi’nde “Afyonkarahisar’da Bulunan Spor Tesisleri”, “Kamplar için neden Afyonkarahisar tercih edilmeli”, “Doğa Turizmi”, “Öneriler” ve “Eylem Planı” bölümleri bulunuyor. Spor Rehberi’nin Eylem Planı bölümünde ise biri Afyonkarahisar merkezde, 2 tane de Şuhut çevresinde olmak üzere 3 kayak merkezinin yapılabileceği öngörülüyor.

KAYAK MERKEZİ İÇİN ŞARTLAR UYGUN
“Afyonkarahisar’da Kayak Merkezi Yapılmalı” önerisinin altında ise birkaç sebep yatıyor. Araştırmalara göre termal sudaki mineraller, yapay kar kalitesini artırıyor. Termal suyun merkezinde yapay kar ile kayak merkezi yapılması, bu bakımdan dikkat çekici bulunuyor. Yapay kar için eksi 5 derece yeterli oluyor. Afyonkarahisar’ın kış şartları dikkate alındığında, yapay kar için uygun bir ortam olduğunun altı çiziliyor. Yurtiçinde ve yurtdışındaki kayak tutkunlarının da kayak merkezini görerek Afyonkarahisar’a gelmesi planlanıyor.
Türkiye de ilk defa geniş kapsamlı olarak bir şehre özgü hazırlanmış cep haritası Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlandı. 3D izometrik perspektif harita tekniği kullanılarak hazırlan cep haritasının içinde 3 farklı harita yer alıyor. Harita Türkçe, İngilizce, Almanca ve Arapça olarak 4 dilde ve 3 farklı renkte bastırıldı.

HARİTALARIN KAPSAMLARI
Afyonkarahisar Spor Haritası’nda, Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerinin kullanımındaki veya Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından belediyelerin kullanımına verilen spor salonları (okul salonları hariç), futbol sahaları ile doğa sporları alanları ve mahallerinin gösterildiği haritalar bulunuyor.
Frig Vadisi Doğa Sporları Haritası’nda, Afyonkarahisar ilinde doğa sporları yapılan ve yapılabilecek alanlar açısından zengin, doğa yürüyüşleri ve kültürel güzellikleri açısından önemli olan içerisinde Frig yolunun da bulunduğu harita olarak hazırlandı.
Afyonkarahisar Spor Kompleksi Haritası ise Afyonkarahisar Spor Kompleksi’nin spor turizmi açısından önemli olmasından dolayı konaklama merkezleri ve hastanelerle ilişkisi ve yakınlığı irdelenmiş harita olarak tasarlandı.

 

SPOR TURİZM REHBERİ DE HAZIRLANDI
Spor Turizm Rehberi’nde, Spor Turizmi açısından da kullanılabilecek Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl ve İlçe Müdürlükleri’nin, Üniversite’nin ve belediyelerin kullanımında olan Spor tesisleri resim ve bilgilerle tanıtılırken hazırlanan haritalarla ilişkilendirildi. Ayrıca Spor Kompleksi üzerinde detaylı durulmuş ve harita ile destekleniyor.
Spor Kamp Turizmi açısından Afyonkarahisar’ın cazip olan özellikleri iklim, ulaşım, konaklama ve sağlık konuları resimlerle desteklenerek rehberde açıklanıyor.
Doğa Sporları alanları açısından yoğun olan bölgeler irdelenirken Akdağ, 26 Ağustos Tabiat parkı ve Frig Vadisi detaylarıyla rehberde yer alıyor.
Afyonkarahisar’ da Spor turizminin geliştirilmesi ve ön plana çıkarılması açısından tespit edilen eksiklikler ve çözüm önerileri Eylem Planları bölümünde işlenirken Projeler bölümünde spor turizmine yönelik yapılabilecek projeler detaylandırıldı. >> Kocatepe Haber Merkezi

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti