Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sporcularımız 15 Temmuz Şehitleri “Sancak Koşusu”nda ter dökecek

Afyonkarahisar’da 15 Temmuz Demokrasi

Afyonkarahisar’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında “Demokrasi Bilinci, Elden Ele Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır” sloganıyla 15 Temmuz Sancak Koşusu düzenlenecek

 

Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenecek 15 Temmuz Sancak Koşusu’nda sporcular, inanç, dirayet, birlik ve beraberlik ruhuyla ay yıldızlı sancağı taşımak, milli birlik ve beraberlik ruhunu topluma göstermek, hatırlatmak, tüm şehitlerimizin ve 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımızın anısını yaşatmak amacıyla toplam 2 buçuk kilometre koşacak. Koşuda sporcular 100 metre koştuktan sonra ay yıldızlı sancağı diğer sporcuya devredecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Şehitlerin anısını nesilden nesle aktarmak için her yıl düzenli olarak yapılması planlanan “Sancak Koşusu” 15 Temmuz 2020 Çarşamba (bugün) günü saat 22.00’de tüm illerde aynı anda başlayacak.
Tüm illerde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında sancak koşusunun yapılacağını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, “15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu, sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek Afyonkarahisar Meteoroloji Müdürlüğü önünden başlayacak. Kurtuluş caddesi üzerinde devam edecek koşu, Zafer Meydanı’nda sona erecek.” ifadesinde bulundu.
Koşuda Afyonkarahisar’ın gururu olan atletler ve başka branşlarda yer alan milli sporculardan oluşan 25 sporcu yer alacak.

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti