Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TEKNOFEST kuşağı, Bilgi Evleri’nde yetişiyor

Afyonkarahisar Belediyesi’ne bağlı Bilgi

Afyonkarahisar Belediyesi’ne bağlı Bilgi Evleri, geleceğin nesillerini geleneklerden beslenerek yetiştiriyor

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘TEKNOFEST Kuşağı’ olarak tanımladığı geleneğine saygılı, gelecekteki teknolojiye hazır nesil, Afyonkarahisar Belediyesi Bilgi Evleri’nde yetişiyor. Afyonkarahisar Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde el emeğini değerlendirme, mesleki-teknik, kişisel gelişim ve hobi kursları düzenlemeye devam ediyor. 20’den fazla branşta haftanın altı günü, bilgi evleri ve kurs merkezleri ile Afyonkarahisar’ın sosyo kültürel yaşamına katkı sağlanırken, gençler için Bilgi Evleri, kadınlar için de kurs merkezlerinde hizmetler tamamen ücretsiz veriliyor. Kadınların yaşam kalitesini yükseltmek, taleplerini yerine getirmek, ihtiyaçlarına cevap verebilmek için tasarlanmış, kendilerini özel hissetmelerini sağlamak için Belediye tarafından kurulmuş yaşam alanları olan Bilgi Evleri ve kurs merkezleri, boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek isteyenlerin uğrak noktası.
Hanımlar burada, hem meslek sahibi oluyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Kanlıca Bilgi Evi, Harbiş Bilgi Evi, Şehit Üsteğmen Sami Çifci Bilgi Evi, Karşıyaka İbrahim Özkul Bilgi Evi, Esentepe Kurs Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi Kurs Salonu ve Dans salonu olmak üzere 23 farklı branşta kurs veriliyor. El becerisini geliştirmek, üretmek ve gelir elde etmek isteyenler, kurslarda kendilerine uygun etkinliklerden faydalanabiliyor. Robotik Kodlama, masa tenisi, bağlama, resim, halk oyunu, sepet örücülüğü, çini, amigurumi, makrome, takı tasarım, giyim, makine nakışı, tel kırma, iğne oyası, el nakışı, dantel anglez, rölyef, brezilya nakışı gibi gençlere ve kadınlara yönelik el sanatları kursları yoğun ilgi görüyor.
ROBOTİK KODLAMA
KURSU VERİLİYOR
Özellikle de Robotik Kodlama kursu ile çocukların bilişim alanında bilgi, beceri ve yaratıcılıklarını geliştirmesine imkân sağlıyor. Kodlama eğitimi ile çocuklar hayal ettikleri oyun, uygulama vb. birçok yazılımı geliştirebiliyorlar. Haftanın belirli günlerinde, programa uygun olarak öğrenciler, merkezlere gelerek destekleyici eğitim alıyor.
TAMAMEN ÜCRETSİZ
Zengin içeriğiyle her yaş gurubuna eğitim verecek kursların ücretsiz olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Bilgi Evlerimiz tamamen ücretsiz olarak bu yıl da minyatür ve seramikten, ahşap boyamaya, dikiş nakış kurslarından robotik kodlamaya kadar birçok alanda hizmet veriyor. Afyonkarahisar’ımızın beklentilerine cevap verecek geniş içerikli etkinliklerimizle ihtiyaçlara cevap veriyor, şehrimizin sosyal yaşamına katkı sağlıyoruz. Hemşehrilerimizi ve tüm gençlerimizi Bilgi Evlerimiz ile Kurs Merkezlerimize bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti