Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TGB’den mizahlı eylem – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
TGB’den mizahlı eylem

Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi, yeni evlenen çiftlerin borcunun silinmesi ve faizsiz kredi hakkına sahip olacağı açıklamalarını, ilginç bir eylemle hicvetti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yen evlenen çiftlere 10 bin liraya kadar faizsiz kredi verilmesi ile ilgili düzenlemenin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da üniversite okurken evlenen çiftlerden kredi ve yurt borcunun alınmayacağının açıklanması üzerine gençler harekete geçti.
Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’ndeki Vadi Kafe’de, borçlarından kurtulmak isteyen öğrencileri “temsili” olarak evlendirdi.
Gençlerin mizahlı eyleminde konuşan TGB İl Başkanı Mustafa Altınkaya, “Arkadaşlarımızın evlenerek 40 bin TL’ye yakın borçtan kurtulacağı bu mutlu günlerinde onları tebrik ediyoruz. Hükümetin karşı olmasına rağmen kızlı erkekli düğün yaptılar. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kişi başı 10 bin TL faizsiz kredi imkanına sahip olacaklar. Onları alkışlıyoruz” dedi.
Altınkaya, evlenmek isteyen öğrenciler için “borçlardan kurtulma” fırsatını şöyle açıkladı:
“4 yıllık bir bölüm okuyan arkadaş her ay 280 lira kredi almakta. 4 yıl, 48 aydır.
Her ay 280 lira alsa 13 bin 440 lira yapar. Evlenecek arkadaşların her ikisinin de borcu silineceğine göre; çiftler 26 bin 880 liralık borcu ödemeyecek. Ayrıca KYK yurtlarında ücretsiz kalma imkanına sahip olacak ki bu da 48 ayda evli çiftin toplam 10 bin 650 lira ödememesi demek. Evlenenlere 10 bin lira faizsiz kredi imkanı tanınacak. Bunu da iki ile çarparsak 20 bin faizsiz kredi imkanı da var. Evlenen çift 37 bin 440 liralık borcu ödemeyecek, üstüne toplam 20 bin lira da kredi alabilecek.”
Murat ARISOY

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti