Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tıp Fakültesinde mezuniyet coşkusu – Kocatepe Gazetesi

Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen
Tıp Fakültesinde mezuniyet coşkusu

Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törene AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Adem Arslan, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz, Afyon Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Haşmet Sarıcı, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ümit Dündar ve Doç. Dr. Saliha Handan Yıldız ile beraber Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenci aileleri katıldı.
Öğrencilerin fotoğraflarından oluşan slayt gösterilerinin yapıldığı törende ilk konuşmayı yapan Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Ahsen Eslem Eser, son yıllarda Türkiye’de tıp fakültelerinde yeterli eğitimin verilmediği söylemlerine karşı olduğunu belirtti. Eser, “Ben bu iddialara katılmadığım gibi bütün samimiyetimle ifade ediyorum ki, bugün buradan mezun tüm arkadaşlarıma, istisnasız her birine kendimi, ailemi, sevdiklerimi gönül rahatlığıyla emanet ederim. Çünkü biliyorum ki hepimiz bu emanete sahip çıkacak yeterli bilgi birikimine ve donanıma sahip durumdayız ve bu şekilde mezun oluyoruz” diye konuştu.
Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Adem Aslan ise 2017-2018 akademik yılında 138 öğrenciyi mezun ettiklerini ve AKÜ Tıp Fakültesinin toplam öğrenci sayısının 982 olduğunu kaydetti. AKÜ Tıp Fakültesi açıldığından beri 838 Tıp Doktorunu mezun ettiklerini söyleyen Aslan, “Tıp fakültemizde verilen tıp eğitimi ve tıpta uzmanlık eğitimi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kalite Kurulu tarafından değerlendirilmiş ve onaylanmıştır. 2018 yılında Onkoloji ve Hematoloji Hastanesinin tam kapasite ile faaliyete geçecek olması ve sağlık kampüsümüzün Sağlık Bilimleri Üniversitesine dönüşmesiyle yeni bir döneme giriyoruz. Bu durum sağlık hizmeti sunumu, tıp eğitimi ve tıpta uzmanlık eğitiminin daha etkin ve verimli sunulmasına vesile olacaktır” dedi.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise AKÜ Tıp Fakültesi ile ilgili bilgiler verdi. Mezuniyet töreni, genç hekimlerin kep atmalarının ardından düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti