Tokat'ta Eğitime 1 Gün Ara Verildi
Tokat'ta çok sayıda kişinin bulantı, kusma ve ishal şikâyetleriyle hastanelere başvurmasının ardından okullarda dezenfeksiyon çalışması başlatıldı. Tokat Valiliği, il merkezindeki tüm resmî ve özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.
Tokat Valiliği, kent merkezinde 9 Ekim Cuma günü akşam saatlerinden itibaren bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal şikâyetleriyle sağlık kuruluşlarına başvuruların yapılması üzerine tedbir kararı aldı.
Valilikten yapılan açıklamada, “İlimiz merkezinde, 9 Ekim Cuma günü akşam saatlerinden itibaren bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal şikâyetleriyle sağlık kuruluşlarına başvuruların yapılması üzerine, okullarımızda detaylı dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştirilmesine karar verilmiştir” denildi.
Dezenfeksiyon çalışmalarının daha verimli yürütülmesi amacıyla 12 Ekim Pazartesi günü Tokat il merkezindeki tüm resmî ve özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde eğitim-öğretime 1 gün ara verildi.
Valilik açıklamasında ayrıca, “Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelimiz aynı gün idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.
Bakmadan Geçme