Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toplu Sözleşme değil, satış sözleşmesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Toplu Sözleşme değil, satış sözleşmesi

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç, hafta sonu imzalanan toplu sözleşmenin AKP ile Memur-Sen arasında imzalanan satış sözleşmesi olduğunu söyledi.
Kılıç, “Hafta sonu yeni bir ‘Satış Sözleşmesine’ imza atılarak kamu emekçileri yine mağdur edilmiştir” dedi

Kılıç yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti ve Memur-Sen’in bugüne kadar birlikte aldıkları her kararda kamu emekçilerinin haklarını tırpanlayan bir tutum sergilediğini aktardı.
Kılınç, “AKP-Memur-Sen ittifakı, bir kez daha bizi şaşırtmamış, hafta sonu yeni bir ‘satış sözleşmesi’ne imza atarak kamu emekçilerini yine mağdur etmiştir. AKP ile Memur-Sen arasında imzalanan son satış sözleşmesi ile 2016 için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 sefalet zammı yapılmış, ekonomik kayıplarımız ve en temel sorunlarımız görmezden gelinmiştir. İmzaladığı sözleşmeyi tarihi bir anlaşma olarak niteleyen Memur-Sen, imzaladığı satış sözleşmesiyle gölgesinde büyüdüğü AKP’ye diyet borcunu fazlasıyla ödemiştir. Kamu emekçilerinin 2014 yılındaki ekonomik kaybının yüzde 12 olduğu gerçeği ortada dururken, Ocak 2015’ten bu yana TL’deki değer kaybının yüzde 20’yi aştığı bir ortamda imza altına alınan ‘toplu satış sözleşmesi’nin kamu emekçileri açısından ne anlama geldiği açıktır. Türkiye’nin içine girdiği ekonomik ve siyasi belirsizlikler içerisinde sürekli artan enflasyon oranı ve yükselen kurlar nedeniyle yaşanan devalüasyon gözetildiğinde ve artan oranlı vergi dilimi uygulaması da hesaba katıldığında yaşanacak ekonomik kaybın çok daha fazla olması kaçınılmazdır” dedi.
Memur-Sen’in eğitim alanına yönelik kendi taleplerine dahi sahip çıkamadığını ileri süren Kılınç, Memur-Sen’in yükseköğretim alanında yaşanan sorunlara sırtını döndüğünü belirterek, eğitim emekçilerinin kaybettiklerini şöyle sıraladı:
“Tarihi anlaşma olarak sunulan toplu sözleşmede kadın taleplerine ilişkin tek bir madde dahi yoktur. Öğretmenlere 2016 için aylık brüt 98 TL’ye, 2017 yılında ise 140 TL’ye kadar nöbet ücreti ödenmesi kabul edilmiştir! Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Toplantısında nöbet tutulan her gün için 4 saat ek ders ücreti ödenmesi ve bu görevler dâhil öğretmenlere birim ders saat içinde ödenen ek ders ücretlerinin artırılması görüşülmüş olmasına rağmen Memur- Sen, imzaladığı toplu sözleşmeyle 4 saatlik ek ders ücretinin yanına dahi yaklaşamamıştır. Tüm talep ve ısrarlarımıza rağmen hizmetli ve memurlar ‘eğitim öğretim tazminatı’ kapsamına alınmamış, eğitim hizmetinin önemli bir kesimi yok sayılmıştır. Yükseköğretim alanındaki idari ve teknik personel için talep ettiğimiz ‘yükseköğretim tazminatı’ karşısında üç maymun oynanmıştır! Yükseköğretim alanındaki ‘idari ve teknik personele’ dair ‘dostlar alışverişte görsün’ mantığıyla hareket edilmiştir. Akademide kangren haline gelmiş güvencesiz istihdam nedeniyle yaşananlar başta olmak üzere ve özlük haklarındaki sorunlara dair ciddi hiçbir adım atılmamıştır. Akademisyenlerin çığ gibi büyüyen sorunlarına karşı ‘akademik teşvik ödeneği’ yeterli görülmüş olacak ki en temel sorunlar tartışmaya dahi açılmamıştır.”
SÖZLEŞME BİZLER
İÇİN YOK HÜKMÜNDE
Kılınç açıklamalarını, “Eğitim-Sen olarak belirtmek isteriz ki yaşanan bu ‘tarihi anlaşma’ neticesinde, toplusözleşme görüşmelerinin Ekim ayında yapılması talebimizin emekçiler için ne kadar hayati olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Tüm eğitim ve bilim emekçileri bilmelidir ki imzalanan satış sözleşmesi bizler için yok hükmündedir Görülmek istenmeyen, duyulmayan ve yok sayılan tüm sorunlarımıza karşı taleplerimiz ve çözüm önerilerimiz bakidir. Saltanatın, lüksün, sefanın, hırsızlığın, savaşın, talanın faturasını bizler ödemeyeceğiz. Tek tek iş yerlerimizden başlayarak sorunlarımıza kalıcı çözüm üretilmesi iradesini tüm eğitim ve bilim emekçileriyle birlikte öreceğimizden ve mücadelemizi büyüteceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır” diyerek sonlandırdı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti