Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trafikte kurallara uyalım – Kocatepe Gazetesi

“Okul Geçidi Görevlisi” Sertifika
Trafikte kurallara uyalım

“Okul Geçidi Görevlisi” Sertifika Töreni, Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu’nun katılımı ile gerçekleşti. Aydın Doğan Bilim Sanat Merkezinde gerçekleştirilen Okul Geçidi Görevlisi Sertifika törenine Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu’nun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Salih Durak, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cengiz Açıkbaş, Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Özer, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gürbüz Bıdık, Afyonkarahisar merkeze bağlı 7 adet okulun öğretmen ve öğrencileri katıldı.
“Okul Geçidi Görevlisi” eğitimi kapsamında yapılan eğitimlerde başarılı olan 6 öğretmen ile 37 öğrencinin sertifikalarını aldığı tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış konuşmaları sırasında kısa birer konuşma yapan, Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Özer ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, eğitim çalışması hakkında bilgiler verdi.
Eğitim çalışması ile ilgili izlenen kısa filmin ardından kürsüye gelen Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, “Son model bir otomobil ama yayaya saygı göstermeyen o araçla sadece egosunu tatmin eden bir görüntü çizilmekte ve bu iki çizginin birbirine denk düşmesi gerekir. Bizim öncelikle makine ve aygıtları geliştirmeden ziyade kendi değerlerimizi, insani değerlerimizi yükseltmemiz gerekir. Bunlar birbirlerinden farklı çizgiler ve farklı seyirler takip eder. Biz son derece lüks otomobillerde olmasak da son derece lüks evlerde olmasak da akıllı telefonlar kullanmasak da medeni olabiliriz. Fakat bu cihazları kullanılmakla medeni olunmamakta, o cihazları satın almakla insan insani değerlerine bir zenginlik katamamaktadır. Önemli olan önce insanın gelişmesi oda medeni gelişme ile olacak bir şeydir. Telefonlar akıllı, bazı toplumlarda bazı yerlerde ama insanlar akılsız. Saatler akıllı, evler akıllı fakat insanlar akılsız. Bu duruma düşmemek gerekir, kendi gelişim seyrimizi kendimiz koymamız gerekir. Zaten medeni insanlar bir yerde ihtiyaçlarını da belirler ve o ihtiyaçlarını da en hızlı ve en kolay bir şekilde çözmenin araç ve gereçlerini de oluştururlar. Bizce önce insanın gelişmesi, önce medeni olmak önemlidir. Ondan sonra teknoloji kendiliğinden gelecektir ve o medeni insanlar medeni toplumlar teknolojinin sahibi, üreticisi olacaktır. Bu güzel eğitim çalışmasının bizi medeni yapacak, şehrimize değer katacak, insanlarımıza değer katacak bu çalışmanın ben bütün katılımcılara güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Trafikte yaya iken de sürücü iken de güvenli bir şekilde trafiği kullanmamızı, kurallara uygun bir şekilde hareket etmemizi tavsiye ediyorum. Kazasız, belasız, acısız günler temenni ediyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti