Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Troy Kart Kimlere Verilir?

Çığ gibi büyüyen kullanıcı sayısı ile dikkat çeken Troy Kart kimlere verilir, başvuru şartları nelerdir? İşte son dönemin öne çıkan finansal ürününe dair yanıtlar.

Çığ gibi büyüyen kullanıcı

 

Troy Kart Kimlere Verilir?

 

Kısa adı BKM olan Bankalararası Kart Merkezi’nin geliştirdiği ödeme teknolojisi Troy, Türkiye’deki bankalar ile yoğun olarak sunuluyor. Bir ödeme sistemi olarak ‘Yerli ve Milli’ özellik taşıyan Troy, bu yönüyle Mastercard ve Visa gibi sektörün global liderleri yarışıyor.

 

‘Troy Logolu’ kart ibaresi ile öne çıkan finansal ürünler, “Türkiye’nin ödeme yöntemi” olarak lanse ediliyor. Peki Troy Kart özellikleri neler, hangi yönleri ile ayrışıyor ve Troy Kart kimlere verilir? İşte son dönemin öne çıkan finansal ürününe dair yanıtlar.

 

Troy Kart kimlere verilir?

 

Kasım ayı verilerine göre 19 milyon kullanıcıyı geride bırakan Troy, günümüzde 20 milyonun üzerinde kişiye ulaşmış durumda. Troy logolu kart sayısı çığ gibi büyürken Troy Kart kimlere verilir sorusunun yanıtları da merak ediliyor.

Bu kapsamdaki ön plandaki nokta yaş sınırı. Kredi kartı sınırı 18 olarak belirlendiği için başvuru için bu kıstas önem taşıyor. Bunun yanı sıra 18 yaşından küçük bireyler de Troy ek kart kullanabiliyor.

 

Bunun için aile ve yakınların ek kart başvurusu yapmaları gerek ve söz konusu ürünler ortak limitli. Dolayısıyla ek kart açtıran kişi tarafından belirlenen limitler dahilinde alışveriş işlemleri yapılabiliyor ve kredi kartı borcunu da esas kart sahibi ödüyor.

 

Troy Kart başvuru için neler gerekiyor?

 

Troy kart için ihtiyaç duyulacak süre 1 dakikadan az. İnternet ve mobil bankacılık (online) üzerinden işlemler yapılırken TC kimlik numarası ve telefon numarası genellikle yeterli oluyor. Bazı başvurularda yalnızca TC kimlik numarası da yeterli.

 

Hızlı ve kolay bir şekilde online kredi kartı talebinde bulunabilmeye ek olarak bankalara gidilerek fiziksel başvuru yapma seçeneği de mevcut.

 

Troy özellikli kartlar birçok kurum tarafından sistemlerine entegre halde ve yukarıda belirtilen şekillerde temasa geçerek başvuru yapılıyor. Bu kısa sürecin devamında ise uygun bulunması halinde yeni kart gönderimi gerçekleşiyor.

 

Troy logolu karta ilgi çığ gibi büyüyor

 

Marka kimliği tarafından büyük harf (TROY) kullandığı görülen Yerli ve Milli ürün, 2016’da kullanıma sunulan bir ödeme sistemi. Nakitsiz toplum idealiyle BKM tarafından devreye alındı. BKM, finansal çevrelerce çok iyi tanınan bir kurum ve merkezi İstanbul’da bulunuyor.

 

Troy sistemini kullanan banka ve elektronik para şirketi (FinTech olarak da bilinir) sayısı her geçen gün artıyor. Zira son göstergeler halihazırda Troy kartı destekleyen 18 banka ve 3 FinTech bulunduğuna işaret ediyor. Tüm özel ve kamu bankaları ile anlaşması bulunduğunu da belirtelim.

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti